Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

προβληματισμός κυριακής – ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καληνωρίσματα και Ευλογημένα Χριστούγεννα! Τον Δεκέμβριο ασχοληθήκαμε με ένα επίκαιρο θέμα που αφορούσε το δώρο των Χριστουγέννων ή αλλιώς τον 13ο μισθό. Που θα δαπανούσαμε αυτόν τον μισθό σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά;

Οι απαντήσεις των αναγνωστών όπως αυτές αποτυπώθηκαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία του yannidakis ήταν ενδεικτικές τις κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική και όχι μόνο κοινωνία. Έτσι, δημοφιλέστερη απάντηση αναδείχτηκε η κατανάλωση του δώρου σε είδη πρώτης ανάγκης, απάντηση που έδωσαν οι μισοί ψηφοφόροι οι οποίοι ανέδειξαν την αναγκαιότητα των χρημάτων αυτών! Σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των αναγνωστών έγραψαν πως το δώρο θα διατεθεί σε δώρα, κάτι το οποίο και είναι αναμενόμενο και μέχρι πρότινος δεδομένο. Το ένα τέταρτο των αναγνωστών δήλωσαν πως θα τακτοποιήσουν οφειλές σε τράπεζες και εδώ διαφαίνεται η ανάσα των χρημάτων. Τέλος με μικρότερα ποσοστά οι αναγνώστες επέλεξαν την αποταμίευση των χρημάτων, την τακτοποίηση χρεών προς τρίτους και το δημόσιο. Ως γενικό συμπέρασμα, θα έλεγε κανείς πως ίσως για πρώτη φορά, ο δέκατος τρίτος μισθός αποτελούσε ένα είδος τεχνητής αναπνοής στα ετοιμοθάνατα εισοδήματα των νοικοκυριών.

Επόμενο ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ θα έχουμε την πρώτη Δευτέρα του νέου έτους, 2 Ιανουαρίου 2012 στις 12:00, όπως πάντα :[

2 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα! Αγάπη, χαρά, ευτυχία και πρώτα απ' όλα υγεία εύχομαι σε εσένα και αυτούς που αγαπάς! Να περάσεις υπέροχα!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Leviathan
    Θα ανταποδώσω τις ευχές, προσθέτοντας Ευλογία για εσένα και τους δικούς σου σε εποχές που έχουμε όλοι μας ανάγκη περισσότερο από όλα την ευλογία.
    Να είσαι καλά και να συνεχίζεις :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το