Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ο ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ (μέρος 2/4)

image[19]
Η Κατερίνα συνέχιζε να πηγαίνει στην λέσχη, απέφευγε όμως να μιλάει με τον Στράτο. Ένα βράδυ, αφότου έφυγαν οι υπόλοιποι από τη λέσχη ο imageΣτράτος κράτησε την Κατερίνα πίσω. Έκλεισε τα φώτα, έβαλε χαλαρωτική μουσική και την προκάλεσε να χορέψει μαζί του. Εκείνη δέχτηκε προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της πως απλά θα ικανοποιούσε την ανάγκη της για χορό με τον καλύτερο χορευτή της πόλης. Όσο οι δυο τους χόρευαν στο σκοτάδι, ο Στράτος άρχισε να αφαιρεί μαεστρικά τα ρούχα της Κατερίνας χωρίς η ίδια να προβάλλει καμία αντίσταση. Οι ανάσες των δύο μπλεκόντουσαν επικίνδυνα και τελικά κατέληξαν γυμνοί στο πάτωμα να κάνουν έρωτα για ώρα.
 
Το επόμενο πρωί η Κατερίνα ήταν και πάλι ευδιάθετη. Σαν όλα να είχαν έρθει στη θέση τους. Όλα; Όχι! Πως το είχε ξεχάσει; Ο Άγγελος! Ο τύπος απ’  το τρίτο βαγόνι στο μετρό, ίσως περίμενε ακόμα για μια επόμενη συναυλία του. Πραγματικά η Κατερίνα μπήκε στο τρίτο βαγόνι του συρμού και έψαξε για τον Άγγελο.
- “Η Κατερίνα σωστά”; ακούστηκε μια φωνή από πίσω της.
- “Άγγελε! Χαίρομαι που είσαι εδώ. Ήθελα να σε βρω να μου πεις πότε παίζετε ξανά για να έρθω να σε παρακολουθήσω. Δεν σε πειράζει να έρθω με το αγόρι μου;” φώναξε ενθουσιασμένη.
- “Ομολογώ πως θα σε προτιμούσα μόνη, αλλά... Αστειεύομαι! Παίζουμε την Παρασκευή στο ίδιο μέρος. Να έρθεις και θα σε περιμένω” είπε χαμογελώντας.
- “Έγινε! Θα τα πούμε τότε” ολοκλήρωσε ικανοποιημένη η Κατερίνα.
 
Την επόμενη μέρα η Κατερίνα προσκαλούσε τον Στράτο να τη συνοδεύσει στο καφέ όπου θα έπαιζε ο Άγγελος.
- “Δε γίνεται Κατερίνα μου. Σου έχω νέα. Το Σάββατο θα κάνουμε μια επίδειξη και την Παρασκευή σας θέλω όλους για μια τελευταία πρόβα”.
- “Στράτο, έλα! Ξέρεις καλά πως εσύ κι εγώ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στον συγχρονισμό μας. Άσε τον Μάριο να κάτσει με τα παιδιά και πάμε. Είναι σημαντικό για μένα” παρακάλεσε η Κατερίνα. Ο Μάριος ήταν ο βοηθός και προπονητής, χορογράφος της λέσχης.
 
Η Κατερίνα έπεισε τελικά τον Στράτο και την Παρασκευή το βράδυ έφτασαν στο καφέ όπου το συγκρότημα είχε ήδη ξεκινήσει να παίζει. Ανάμεσα στα πέντε μέλη του, ο Άγγελος δεν ξεχώρισε κι έτσι η Κατερίνα ρώτησε έναν σερβιτόρο ο οποίος ήταν αφοπλιστικός: “Άγγελος; Δεν υπάρχει κανένας Άγγελος εδώ. Τα παιδιά που παίζουν, τα ξέρουμε χρόνια”. Στο μεταξύ ο Στράτος είχε δεχθεί κλήση στο κινητό του και μόλις το έκλεισε ταραγμένος φώναξε στην Κατερίνα: “Πάμε. Κάποιος έβαλε βόμβα στη λέσχη. Ήταν μέσα όλα τα παιδιά και σκοτώθηκαν ακαριαία”.
 
Η Κατερίνα προδόθηκε από δύο άντρες μέσα σε δύο Παρασκευές, όμως η είδηση του Στράτου ήταν πολύ πιο σημαντική κι έτσι ξέχασε αμέσως την οργή προς τον Άγγελο.
 
:[
διαβάστε το τρίτο μέρος του Μύθου, την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το