Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

προβληματισμός κυριακής – ΕΡΩΤΗΜΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καληνωρίσματα. Για τον πρώτο μήνα του χρόνου το ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένο κι έτσι ζήτησα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία από όλους να καταθέσουν ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες τους για το νέο έτος.

Οι απαντήσεις είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και όπως αναμενόταν η απάντηση που σχετιζόταν με τα οικονομικά επικράτησε με διαφορά. Συγκεκριμένα, το 42% των ερωτηθέντων επέλεξε την οικονομική ευημερία ως στόχο για το επόμενο έτος και όχι άδικα αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Από τις υπόλοιπες επιλογές, δεύτερη έφτασε εκείνη που αφορούσε την ανάπτυξη των προσωπικών σχέσεων μεταξύ ανθρώπων για το νέο έτος με 23% ενώ λίγο πιο κάτω, το 19% έθεσε σαν στόχο την βελτίωση της προσωπικότητας του, το οποίο αποτελεί μια σημαντικά ειλικρινή απάντηση. Τέλος, με 14% η περισσότερη προσφορά σε τρίτους. Δεν μου κάνει εντύπωση η τελευταία θέση αν σκεφτεί κανείς πως με δυσκολία ο καθένας βοηθά την οικογένεια του πλέον. Γενικό συμπέρασμα; Ασφαλώς η οικονομική κρίση θα αποτελεί πρώτο θέμα στις ελληνικές οικογένειες του 2012.

Επόμενο ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ θα έχουμε και πάλι την πρώτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου, δηλαδή στις 6/2 και φυσικά στις 12:00 στο yannidakis. Μείνετε συντονισμένοι :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το