Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

προβληματισμός κυριακής - ΜΥΘΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Μια φορά σε έναν καιρό το κρύο, η βροχή και η τεχνολογία είχε μεταφέρει τη νέα προεκλογική περίοδο στις μικρές οθόνες των ηρακλειωτών. “Μετά την ανακοίνωση του δημάρχου μας, του πιο imageπετυχημένου και εργατικού που γνώρισε ποτέ η πόλη μας, πως δε θα είναι ξανά υποψήφιος, οι ευθύνες και το βάρος όλων μας είναι τεράστιο. Προσωπικά, ουδέποτε ονειρεύτηκα να γίνω πολιτικός και εξακολουθώ να μην είμαι. Όμως αισθάνομαι πως έχω χρέος. Όλα όσα αυτή η υπέροχη πόλη πρόσφερε στην οικογένεια μου, ήρθε η ώρα να τα ανταποδώσω. Δε με νοιάζει το κόστος και η προσωπική μου θυσία, θέλω να συνεχίσω το όραμα του παλιού δημάρχου και να προσθέσω το δικό μου για μια νέα, λειτουργική, σύγχρονη πόλη, φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Ένα συνεχόμενο ταξίδι στην ευημερία και την ανάπτυξη. Τα δείγματα μου ως πολίτης του Ηρακλείου, ως πετυχημένος επιχειρηματίας, ως πιστός οικογενειάρχης και ως μέλος μιας ιστορικής οικογένειας του τόπου, αποτελούν το πάτημα για να ζητήσω σήμερα την ψήφο σας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές”.
Χειροκροτήματα δεν υπήρχαν, μόνο το κόκκινο φωτάκι της ζωντανής αναμετάδοσης έσβησε και χαμόγελα ικανοποίησης κατέκλυσαν τους συνεργάτες του Καρέλλη, νέου υποψήφιου δημάρχου και σημαντικού επιχειρηματία της πόλης. Μέσα στα συγχαρητήρια που δεχόταν ο Καρέλλης από τους εκεί λιγοστούς παρευρισκόμενους, ένας υπάλληλος του καναλιού έφτασε παραδίδοντας του ένα φάκελο. “Αυτό μόλις έφτασε στα γραφεία μας”. Ενθουσιασμένος ο Καρέλλης άνοιξε τον φάκελο με έντονο το χαμόγελο της ικανοποίησης και διάβασε: “Θα πεθάνεις, όπως πρέπει να πεθαίνουν πάντοτε στα χρόνια, όλοι στην οικογένεια Καρέλλη”. Ο Καρέλλης συννέφιασε όμως διατήρησε την ψυχραιμία του για να μη χαλάσει το κλίμα ευφορίας που επικρατούσε.
Μιλώντας αργότερα με τους στενούς του συνεργάτες, αποφάσισαν να απευθυνθούν σε υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας για τη διαλεύκανση υπό άκρα μυστικότητα. Η υπόθεση κατέληξε στον Σπύρο Θαλασσινό, τον Οδυσσέα Κανόμπη και την βοηθό τους, Ουρανία. Στην αρχή η Ουρανία έλεγξε το κλειστό κύκλωμα του καναλιού για να δει πως βρέθηκε ο φάκελος στις εγκαταστάσεις. Οι δύο κάμερες διαγράφουν κυκλική πορεία ανά μισό λεπτό. Υπάρχουν όμως δύο κενά σημεία που δεν καλύπτονται για μερικά δευτερόλεπτα. Εφόσον ο φάκελος αφέθηκε έξω από την πόρτα ακριβώς σε εκείνη τη στιγμή, σημαίνει πως ο διανομέας ήξερε το κενό ασφαλείας. Παράλληλα οι αστυνόμοι ήλεγξαν τον φάκελο για δαχτυλικά αποτυπώματα χωρίς να μπορέσουν να βρουν κάτι. Εκείνο που έδωσε μιαν ώθηση στην έρευνα ήταν ότι το κείμενο είχε γραφτεί χειρόγραφα. Ο ειδικός αναλυτής της αστυνομίας ανέφερε στον Κανόμπη πως “η γραφή του δεν είναι σταθερή, όμως είναι γρήγορη. Αυτό σημαίνει πως πρόκειται για αγχώδη τύπο ενώ είναι μορφωμένος. Γράφει πλάγια και τα γράμματα του έχουν μεγάλες καμπυλώσεις, που σημαίνει πως μιλάμε σίγουρα για μια ηλικία γύρω στα 40-55. Επίσης το χαρτί είναι διπλότυπο από καρμπόν. Έτσι εξασφάλισε πως δε θα αφήσει κάποιο δαχτυλικό αποτύπωμα”.
Γνωρίζοντας ένα ηλικιακό εύρος του υπόπτου, οι αστυνομικοί θα πήγαιναν στον Καρέλλη για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.
Οι δύο αστυνομικοί έφτασαν στο γραφείο του Καρέλλη όπου συνομίλησαν για με τον υποψήφιο δήμαρχο.
- “Πρέπει να ανατρέξετε στο παρελθόν σας από τα επαγγελματικά και τα προσωπικά σας. Ψάξτε σε κάποιους που ίσως αδικήσατε και άλλους τους οποίους επισκιάσατε με την δραστηριότητα σας ακόμα και χωρίς να το θέλετε” άρχισε με ψυχραιμία ο Θαλασσινός.
- “Κοιτάξτε. Δεν είναι μυστικό πως είμαι πλούσιος. Εγώ και οι δικοί μου αρκετές γενιές πίσω. Έχω την άνεση να βοηθάω τον κόσμο κι έτσι δεν θυμάμαι πως έχω αδικήσει κάποιον. Ουδέποτε δεν είχα ιδιωτική ή δημόσια διαμάχη” απάντησε απορημένος ο Καρέλλης.
- “Αν θυμηθείτε κάτι, πρέπει αμέσως να μας ειδοποιήσετε και να ξέρετε πως εμείς είμαστε αυτόνομο τμήμα της αστυνομίας που λειτουργεί με τρία άτομα. Καλείται λοιπόν εμάς, όχι την αστυνομία” κατέληξε με απόλυτο ύφος ο Κανόμπης δίνοντας του μια κάρτα.
 
Οι αστυνομικοί έφυγαν και αμέσως ζήτησαν από την Ουρανία να βρει τα στοιχεία των ανθρώπων που ήταν συνυποψήφιοι του Καρέλλη για τον δήμο καθώς και των ανθρώπων που τους προωθούν. Σύντομα μία πρώτη λίστα ανθρώπων βρισκόταν υπό παρακολούθηση για μερικές μέρες και μέχρι να βρεθεί κάτι ασυνήθιστο.
 
Το πρώτο διάστημα δεν βρέθηκε κάτι ιδιαίτερο και οι έρευνες οδηγούνταν σε αδιέξοδο. Μετά από πρόταση του Θαλασσινού ο Καρέλλης συμβουλεύτηκε να πραγματοποιήσει μια δημόσια εμφάνιση που θα είχε διαφημίσει νωρίτερα. Πραγματικά την επόμενη Παρασκευή, ο Καρέλλης βρισκόταν στο νέο πάρκο του Καράβολα, ακριβώς δίπλα στην θάλασσα και παρουσία της οικογένειάς του και πλήθους δημοσιογράφων, νοίκιασε δημοτικά ποδήλατα για να κάνει την βόλτα του δείχνοντας παράλληλα τις ευαισθησίες του. Η βόλτα του ακολουθήθηκε από δηλώσεις την ίδια ώρα που ο Θαλασσινός, ο Κανόμπης, αλλά ακόμα και η Ουρανία είχαν διασκορπιστεί για να εντοπίσουν οτιδήποτε ύποπτο.
 
Το πανηγυρικό κλίμα διέκοψαν τα γαβγίσματα ενός τεράστιου μαύρου μολοσσού που επιτέθηκε σε έναν περαστικό καταπλακώνοντας τον. Ο Θαλασσινός έτρεξε κοντά και ηρέμησε το σκύλο που είχε σκίσει το πανωφόρι του θύματος αποκαλύπτοντας ένα μαχαίρι, ναρκωτικά και πολλά μετρητά. Για να μην χαλάσει την κάλυψη του φώναξε ώστε όλοι οι παρευρισκόμενοι να τον κρατήσουν ώσπου να έρθει η αστυνομία, όμως ο Θαλασσινός έμεινε κοντά στο αδέσποτο σκυλί το οποίο ηρέμησε απόλυτα δίπλα του. Η αστυνομία ήρθε και συνέλαβε τον ύποπτο ο οποίος όπως αποδείχτηκε ήταν ένα περαστικό πρεζόνι που μόλις είχε ληστέψει ένα περίπτερο. Όσο για τον Σπύρο; Εκείνος κράτησε τον μολοσσό και τον οδήγησε στο αστυνομικό μέγαρο όπου βρέθηκε με τον εκπαιδευτή σκύλων της αστυνομίας. “Σου δίνω έναν μήνα. Εκπαίδευσε τον και θα τον επιστρέψεις σε εμένα. Όχι στο σώμα, σ’ εμένα”.
 
Το ίδιο βράδυ ο Κανόμπης δέχτηκε τηλέφωνο από την imageΟυρανία. “Συγγνώμη αν σε ξυπνάω. Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στον χώρο φύλαξης των δημοτικών ποδηλάτων στον Καράβολα. Καταστράφηκαν όλα όμως η αντιτρομοκρατική βρήκε μια φωτογραφία κολλημένη στον τοίχο”. Ο Κανόμπης κάλεσε τον Θαλασσινό και έφτασαν στον χώρο όπου έβγαλαν ένα αντίγραφο της φωτογραφίας το οποίο και έστειλαν στην Ουρανία. Ήταν μια μαυρόασπρη παλιά φωτογραφία σε ανοιχτό χώρο που απεικόνιζε ένα μικρό παιδί. Ήταν προφανές πως η φωτογραφία ήταν ένα ακόμη στοιχείο. “Ουρανία προσπάθησε να βρεις ποιο μέρος απεικονίζει αυτή η φωτογραφία κι εμείς θα ρωτήσουμε τον Καρέλλη ποιος είναι ο πιτσιρικάς”.
 
Οι πράκτορες έδειξαν την φωτογραφία στον Καρέλλη ο οποίος αναγνώρισε έκπληκτος τον εαυτό του: “Εγώ είμαι, όμως δε θυμάμαι ποτέ αυτήν την φωτογραφία. Δεν μπορώ να σας βοηθήσω, όμως έχω ανάγκη τη δική σας βοήθεια. Απόψε έχω μια προεκλογική ομιλία στην πλατεία Νικαίας και δε θέλω να την ματαιώσω”. Αφού ο Καρέλλης έλαβε διαβεβαιώσεις για την ασφάλειά του, οι πράκτορες έφυγαν για να οργανώσουν την ασφάλεια της ομιλίας.
 
Το απόγευμα ο Καρέλλης ξεκίνησε την ομιλία του σε πλήθος κόσμου και αφότου την ολοκλήρωσε πέρασε μέσα από το πλήθος που ζητούσε imageχειραψία μαζί του. Ο υποψήφιος πέρασε υπό την ασφυκτική πίεση των προσωπικών φρουρών του, όταν ξαφνικά μια δυνατή φωνή πάγωσε το πλήθος. Ήταν ο Καρέλλης που έπεσε στο έδαφος αμέσως. Ο Κανόμπης πλησίασε και είδε πως είχε μια βαθιά πληγή στο πόδι του. Οι φρουροί προσπάθησαν να συγκρατήσουν το πλήθος και οι περισσότεροι έμειναν εθελοντικά εκεί, κάποιοι όμως διέφυγαν κυρίως επειδή φοβήθηκαν. Ο Καρέλλης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι πράκτορες έστειλαν το υλικό που είχαν από τις κάμερες καναλιών που κάλυπταν την ομιλία, στην Ουρανία.
 
Στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν πως επρόκειτο για πληγή από κάποιο μαχαίρι που είχε με τρόπο στηριχτεί σε κάποιο παπούτσι καθώς η επίθεση έγινε με κλωτσιά. Το τραύμα δεν ήταν σοβαρό και ο ασθενής θα έπρεπε να ξεκουραστεί μερικές ημέρες, κάτι που σίγουρα θα τον πήγαινε πολύ πίσω στον προεκλογικό του αγώνα. “Αυτή η επίθεση ήταν μια καθαρή προειδοποίηση Τίποτα παραπάνω” σχολίασε ο Θαλασσινός και συνέχισε “πρέπει να βρείτε περισσότερα πράγματα από τη ζωή σας, ίσως για άλλα μέλη της οικογένειάς σας”.
 
Στο μεταξύ η Ουρανία ενημέρωσε πως είχε καταφέρει να καταλήξει σε ποιο μέρος απεικονίζει η φωτογραφία των μικρό Καρέλλη. Ήταν μια αποθήκη τροφίμων που κοντά της είχε ένα πάρκο. Όπως έδειξαν οι έρευνες της Ουρανίας η αποθήκη βρισκόταν στην προέκταση του λιμανιού προς τα ανατολικά. Ο μικρός έπαιζε εκεί. Ο Όμηρος μετέβη στην περιοχή όπου συνομίλησε με ανθρώπους της γειτονιάς με την βοήθεια των οποίων βρήκε την αποθήκη που ήταν πλέον εγκαταλελειμμένη και σφραγισμένη. “Η αποθήκη λειτουργούσε σαν αποθηκευτικός χώρος για τα τρόφιμα που μετέφερε από τις καλλιέργειες του ο Καρέλλης που ήταν τότε έμπορας στο Ηράκλειο”.
 
Καρέλλης; Μήπως το όνομα δεν είναι απλή συνωνυμία; Μήπως η αποθήκη κρύβει μερικές απαντήσεις; Το επόμενο βήμα θα ήταν η έρευνα της αποθήκης.
 
Η Ουρανία έψαξε τον ιδιοκτήτη της αποθήκης, όμως δεν βρήκε τίτλους ιδιοκτησίας του κτιρίου κι έτσι ο Κανόμπης με τον Θαλασσινό εισέβαλαν μέσα ψάχνοντας για στοιχεία. Στο εσωτερικό δε βρήκαν τίποτα παραπάνω από ποντίκια, παλιά τελάρα και χώμα. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη, όμως το γεγονός πως οι κάτοικοι αναγνώριζαν κάποιον Καρέλλη ως ιδιοκτήτη, δεν έπρεπε να μείνει ανεκμετάλλευτο.
 
Η Ουρανία έψαξε τον ιδιοκτήτη της αποθήκης, όμως δεν βρήκε τίτλους ιδιοκτησίας του κτιρίου κι έτσι ο Κανόμπης με τον Θαλασσινό εισέβαλαν μέσα ψάχνοντας για στοιχεία. Στο εσωτερικό δε βρήκαν τίποτα παραπάνω από ποντίκια, παλιά τελάρα και χώμα. Η απογοήτευση ήταν μεγάλη, όμως το γεγονός πως οι κάτοικοι αναγνώριζαν κάποιον Καρέλλη ως ιδιοκτήτη, δεν έπρεπε να μείνει ανεκμετάλλευτο.
 
Οι πράκτορες επικοινώνησαν με τον υποψήφιο που ήταν έτοιμος να βγει από το νοσοκομείο και εκείνος δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη της αποθήκης, όμως τους κάλεσε να ψάξουν μαζί παλιά οικογενειακά αρχεία. Οι πράκτορες μετέβηκαν στο σπίτι του Καρέλλη όπου άκουσαν παλιές imageοικογενειακές ιστορίες και άρχισαν να ξεφυλλίζουν παλαιά λευκώματα, ημερολόγια, αποκόμματα εφημερίδων και βιβλία περασμένων δεκαετιών. Η νύχτα έμοιαζε ατελείωτη και οι τρεις άντρες έκαναν μικρά διαλείμματα συζητώντας για οτιδήποτε μπορούσε να τους ξεκουράσει. Κάποια στιγμή ο Καρέλλης βρήκε ένα απόκομμα παλιάς εφημερίδας που έγραφε για την επικράτηση της οικογένειας Καρέλλη έναντι των Εφραίμ στην χορήγηση προμηθειών στον ελληνικό στρατό. Ο Θαλασσινός κάλεσε αμέσως την Ουρανία: “βρες μου ότι μπορείς για την οικογένεια Εφραίμ”. Ο Αθανάσιος Καρέλλης, επικεφαλής της οικογένειας εκείνη την εποχή σκοτώθηκε λίγο έξω από το Ηράκλειο χωρίς κανείς ποτέ να βρει πως και ποιος τον σκότωσε. Ενώνοντας τα δύο αυτά γεγονότα χρονικά, διαπιστώθηκε πως ο Αθανάσιος Καρέλλης ήταν μεταγενέστερος του συμβάντος με τις προμήθειες. Γιατί λοιπόν σκότωσαν τον Αθανάσιο και γιατί απειλούν τώρα τον Αναστάσιο Καρέλλη;
 
Αφού ενημέρωσαν σχετικά την Ουρανία, εκείνη επικοινώνησε μαζί τους για να τους γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας της. “Είναι οι Εφραίμ, Σπύρο. Πριν ακόμα το συμβάν με τις προμήθειες, γυρνάμε στο 1913 ο Εφραίμ φαίνεται ως αναπληρωματικό μέλος της κρητικής κοινοπολιτείας. Μάντεψε ποιος είναι βασικό μέλος... ο Καρέλλης. Δεν μπόρεσα να βρω όμως τίποτα για το μικρό του ή την κατάληξη που είχε στη ζωή του” ενημέρωσε σχετικά.
- “Τι κοινό έχεις με τον παππού σου τον Αθανάσιο”; ρώτησε σκεπτικός ο Θαλασσινός.
- “Το πιο πιθανό θα ήταν να είμαι στόχος εξαιτίας του πλούτου μου, όμως όλες οι γενιές μας ήταν ευκατάστατες”, δήλωσε απογοητευμένος.
- “Ναι, αλλά μόνο εσύ και ο Αθανάσιος ήσασταν δημόσια πρόσωπα, μόνο με εσάς τους δύο ασχολήθηκε ο τύπος όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό είναι, οι Εφραίμ, έχουν θέμα με την οικογένειά σου επειδή της έκλεψε την δόξα, όχι τα λεφτά” κατέληξε ο Κανόμπης.
 
Οι πράκτορες τώρα έπρεπε να βρουν μέλη της οικογένειας Εφραίμ, όμως δε θα ήταν καθόλου εύκολο, καθώς έπρεπε να ψάξουν πολύ βαθιά στο παρελθόν.
 
Η Ουρανία προσπάθησε μάταια να βρει πληροφορίες για τους Εφραίμ, όμως κανείς με αυτό το όνομα δεν ήταν γραμμένος στα μητρώα και κανείς δεν φαινόταν να είναι κάτοικος της πόλης. Οι προσπάθειες των πρακτόρων είχαν ενταθεί καθώς το απόγευμα, παραμονή της πρωτοχρονιάς ο Καρέλλης θα παρουσιαζόταν δίπλα στον νυν δήμαρχο στην καθιερωμένη τελετή με τα κάλαντα μπροστά στην κεντρική πλατεία της πόλης μπροστά σε χιλιάδες κόσμου.
 
Μπορεί οι Εφραίμ να ήταν φαντάσματα του παρελθόντος που επανήλθαν, όμως οι πράκτορες έπρεπε να κάνουν κάτι. Ο αστυνομικός διευθυντής πίεζε για λύση και η ευθύνη της εμμονής στην οικογένεια Εφραίμ ήταν ένα ρίσκο που πήραν και έπρεπε να δικαιωθούν. Γι’ αυτό και ξεκίνησαν από την αρχή.
- “Θα πάμε ξανά στην αποθήκη. Γιατί δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας εφόσον άνηκε στην οικογένεια Καρέλλη; Μήπως για τον ίδιο λόγο που οι Εφραίμ δεν υπάρχουν”; Είπε ο Κανόμπης.
- “Σύμφωνοι. Συνάντησε με εκεί. Πάω να έρθω με ενισχύσεις” είπε αινιγματικά ο Θαλασσινός.
Σε λίγη ώρα βρέθηκαν έξω από την αποθήκη όμως δεν ήταν οι τρεις τους. Ο Σπύρος Θαλασσινός είχε έρθει με ένα τεράστιο μαύρο σκυλί. “Δεν στο είπα. Τον είχα στείλει για εκπαίδευση. Με πήραν πως είναι έτοιμος. Θα τον κρατήσω” είπε λίγο αμήχανα ο Θαλασσινός και οι τρεις του πλέον εισήλθαν στην αποθήκη όπου έψαχναν το οτιδήποτε. Την απογοήτευση που είχε αρχίσει να τους κυριεύει, διέκοψαν τα έντονα γαυγίσματα του σκύλου. Είχε σταματήσει σε ένα σημείο και γαύγιζε επίμονα. Οι δύο άντρες άρχισαν να σκάβουν κάτω από χώματα, σκουπίδια και παλιά αντικείμενα και ο κόπος τους ανταμείφτηκε βρίσκοντας μία καταπακτή! Αφού όπλισαν, άρχισαν να κατεβαίνουν μια πρόχειρη ξύλινη σκάλα και βρέθηκαν σε ένα φωτεινό υπόγειο. Ήταν ένας χώρος καλά αερισμένος, με ηλεκτρισμό, ηλεκτρονικές συσκευές, βιβλιοθήκες, ακριβά έπιπλα και λίγο πιο μέσα ένας φωριαμός με όπλα και εκρηκτικά. Οι δύο άντρες έψαχναν για ώρα και βρήκαν ένα μεγάλο ντουλάπι με έγγραφα, βιβλία, φακέλους και σκόρπια έγγραφα με θέμα την οικογένεια του Καρέλλη. Λίγο πιο πάνω ο Θαλασσινός διάβαζε ένα βιβλίο που έμοιαζε με ημερολόγιο, ενώ ο Κανόμπης παρατήρησε πως από τον φωριαμό έλλειπαν πολλά όπλα.
- “Νομίζω πως σχεδιάζουν να χτυπήσουν σήμερα. Στην εκδήλωση. Έχουν ήδη φύγει με τα όπλα τους, προφανώς έτοιμοι να στηθούν” προειδοποίησε ο Κανόμπης.
- “Το ξέρω, το γράφουν εδώ, όμως οι μαρτυρίες αναφέρονται στο πρώτο ενικό”. Ο Θαλασσινός απάντησε καλώντας παράλληλα την Ουρανία. “Σε χρειάζομαι εδώ. Πρέπει να πάμε στην πλατεία γρήγορα. Έλα να ερευνήσεις τον υπολογιστή τους μήπως βρεις κάτι που θα μας βοηθήσει να τους εντοπίσουμε” είπε αγχωμένος και αμέσως έφυγε βάζοντας πρώτα τον μολοσσό να μυρίσει τον χώρο και ιδιαίτερα τον φωριαμό με τα όπλα.
 
Οι πράκτορες μετέβηκαν στην πλατεία όπου ζήτησαν από την ασφάλεια να έχουν πρόσβαση και να συντονίζουν το σχέδιο ασφαλείας της εκδήλωσης. Η Ουρανία είχε φτάσει στην αποθήκη ακολουθώντας τις οδηγίες και σύντομα είχε πρόσβαση και στο κλειστό κύκλωμα της εκδήλωσης. Ουσιαστικά ενεργοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα της αστυνομίας σάρωνε ένα προς ένα όλα τα πρόσωπα των παρευρισκομένων.
 
Στο μεταξύ ο δήμαρχος παρουσίαζε με κάθε επισημότητα τον υποψήφιο Καρέλλη και σύντομα η ορχήστρα ξεκίνησε να παίζει τα κάλαντα. Την ίδια ώρα το πρόγραμμα σταμάτησε σε ένα πρόσωπο για το οποίο το σύστημα δεν περιείχε πληροφορίες. Αυτό θεωρήθηκε αρκετά ύποπτο και η Ουρανία ενημέρωσε τους συνεργάτες της. “Πίσω από το άγαλμα, δεξιά από τις ζαρντινιέρες, αυτόν ελέγξτε”. Οι πράκτορες πλησίασαν με τρόπο όμως ο άντρας τους αντιλήφθηκε και σε κατάσταση πανικού έβγαλε ένα όπλο και πρόλαβε να πυροβολήσει πριν οι αστυνομικοί πέσουν πάνω του και τον αφοπλίσουν.
 
Ο δράστης συνελήφθη και ομολόγησε πως το όνομά του ήταν Εφραίμ. “Μια ζωή ζούσαμε στην σκιά τους, αυτή τη φορά είχα οργανωθεί για να πάρω εκδίκηση για την οικογένειά μου” φώναζε αφηνιασμένος ο δράστης. Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε κανείς, οπότε το εορταστικό κλίμα συνεχίστηκε στην εκδήλωση. “Χρόνια καλά. Ευτυχισμένος το νέο έτος” αναφώνησε ο νυν και ο μελλοντικός δήμαρχος της πόλης και ο Σπύρος, ο Όμηρος, η Ουρανία και ο νέος τους μολοσσός, αποσύρθηκαν δικαιωμένοι και ανακουφισμένοι που μία ακόμα αποστολή τους είχε ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το