Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

προβληματισμός τρίτης - ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΖΩΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ

Καληνωρίσματα. Συχνά μιλάμε για ανθρώπους παρατημένους στο έλεος της κοινωνίας. Άστεγους, απροστάτευτους, χωρίς καμία ελπίδα για να ορθοποδήσουν και τότε αναρωτιέμαι γιατί να πρέπει να συμβαίνει αυτό; Γιατί ακόμα και αυτοί οι άνθρωποι δε βρίσκουν το κουράγιο να ψάξουν ένα μεροκάματο κάπου, κάπως ώστε να μπορέσουν ίσως να ελπίσουν κάποτε στη ζωή τους;

Οι άνθρωποι ίσως να έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν την ζωή τους, όμως τα ζώα ποτέ. Δυστυχώς η εικόνα με τα αδέσποτα ζώα στους δρόμους των πόλεων είναι συνηθισμένη και τελευταία συνδυάζεται από μια μακάβρια τάση που θέλει τους ανθρώπους να τα βασανίζουν μέχρι θανάτου. Οι λόγοι που κάποιοι άνθρωποι προσφεύγουν σε τέτοιου είδους κακοποιήσεις ζώων σοκάρουν: Μετανάστες σκοτώνουν ζώα για να τα καταναλώσουν ως τροφή και ντόπιοι τα βασανίζουν για να ικανοποιήσουν τα ξεσπάσματα τους από τις δυσκολίες της ζωής! Τραγικό, δε νομίζετε; Κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί αυτά τα πλάσματα, πέρα από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Κατά τόπους, δεκάδες φιλοζωικές οργανώσεις αφενός εργάζονται με imageγνώμονα την προστασία των αδέσποτων και ανυπεράσπιστων ζώων από πράξεις βανδαλισμών, προσφέροντας τους υγειονομική περίθαλψη και προστασία και αφετέρου προσπαθούν να βρουν ένα σπίτι για αυτά τα ζώα που θα διασφαλίζει σωστές συνθήκες διαβίωσης για το ζώο. Δυστυχώς τα κονδύλια που είναι διαθέσιμα για αυτές τις οργανώσεις είναι απειροελάχιστα και πλέον ο καθένας προσπαθεί να συνεχίσει το έργο του βασιζόμενος στην εθελοντική εργασία και σε ενδεχόμενες δωρεές.

Η ουσία βέβαια παραμένει. Τα ζώα είναι μόνα τους και ο κόσμος εκεί έξω, είναι εξίσου επικίνδυνος και για αυτά. Αν ο άνθρωπος μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, το ζώο όχι. Είναι στο δικό μας χέρι να συμβάλλουμε στην προστασία των ζώων παρακινώντας και τους γύρω μας να ευαισθητοποιηθούν γύρω από το θέμα. Τα ζώα δεν απαιτούν, περιμένουν ένα χάδι, λίγο νερό, μια στέγη.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ :[

3 σχόλια:

  1. Ίσως να θυμάσαι ένα από τα "αδύναμα" σημεία μου, που είναι τα ζώα και η φροντίδα τους.
    Πολύ σημαντικό το θέμα και ταυτοχρόνως, δύσκολο να επιλυθεί. Όχι, επειδή δεν υπάρχουν λύσεις, αλλά - κυρίως, επειδή δεν υπάρχει επαρκές ενδιαφέρον και μέριμνα.
    Πιστεύω, ότι στη χώρα μας, η αγάπη προς τα ζώα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Θα πρέπει ο άνθρωπος να μάθει να τ' αγαπά και να τα σέβεται από την βρεφική ηλικία του. Είναι ο μόνος τρόπος ν' αποκτήσει η κοινωνία μια ολοκληρωμένη μορφή σεβασμού απέναντι σ' αυτά τα πλάσματα.
    Οι υπόλοιπες δράσεις άπτονται στη διακριτική ευχέρεια και προθυμία της Πολιτείας, να οργανώνει συχνά - πυκνά, διάφορες δραστηριότητες και ενημερώσεις στα σχολεία (διαφημιστικές εκστρατείες κ.τ.λ.), όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στους υπέροχους, μικρούς μας φίλους. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Theresa
    συμφωνώ πως τελικά είναι ζήτημα παιδείας.
    Καλώς επέστρεψες στο yannidakis :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το