Κυριακή 15 Απριλίου 2012

βpάβευση σαββάτου ~ 10 λόγοι για να ψηφίσω και 10 λόγοι για να μην ψηφίσω πασοκ

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από PRESS-GR

10 λόγοι για να ψηφίσω και 10 λόγοι για να μην ψηφίσω ΠΑΣΟΚ...

Σαν πρώην πλέον Πασόκος (λόγω λεφτά υπάρχουν) αναρωτιέμαι τι θα με κάνει να μην ψηφίσω ΠΑΣΟΚ αυτές τις εκλογές. Προσπαθώντας να γίνω ένας πολίτης με σωστή πολιτική κρίση αναρωτήθηκα τους λόγους που συντρέχουν για την απόφαση μου να μην ψηφίσω ΠΑΣΟΚ.
10 λόγοι για να μην ψηφίσω ΠΑΣΟΚ:
- Παρέδωσαν άνευ όρων τη χώρα σε δύο δανειακές συμβάσεις χωρίς πρώτα την έγκριση του ελληνικού λαού.
- Δεν στήριξαν καθόλου την μικρομεσαία επιχείρηση με αποτέλεσμα...
την άτακτη διόρθωση της αγοράς και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων.
- Δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την ανεργία, βυθίζοντας τη παραγωγικότητα της χώρας.
- Αυξήθηκαν οι άποροι, η φτώχεια και μειώθηκε δραστικά το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.
- Δεν κατάφεραν να μειώσουν δραστικά τη φοροδιαφυγή.
- Δεν είπαν την αλήθεια για όσα έγινα τα τελευταία 25 χρόνια, κάλυψαν τα μεγάλα σκάνδαλα και έδωσαν στο λαό τα ψόφια αρνιά.
- Επέβαλαν δυσβάσταχτα χαράτσια στις πρώτες κατοικίες, αναγκάζοντας το λαό να τα πληρώσει μέσω της ΔΕΗ- Δεν μπόρεσαν να μειώσουν το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.
- Ηθελημένα ή άθελα τους μείωσαν την αξιοπρέπεια του λαού, του δημιούργησαν ένα ασφυκτικό περιβάλλον υψηλής ψυχολογικής φόρτισης.
10 λόγοι για να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ
- Έγινε καταμέτρηση επιτέλους του Δημόσιου τομέα, βρέθηκαν οι διπλόμισθοι, οι παράνομα συνταξιοδοτούντες, τα παράνομα προνοιακά επιδόματα.
- Έγινα πράξη σε μεγάλο βαθμό η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, επιτέλους οι γιατροί νιώθουν την ανάσα του υπουργείου πίσω τους όταν συνταγογραφούν. Μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη
- Ενιαίο μισθολόγιο, εξαλήφθησαν πολλές (όχι όμως όλες) μισθολογικές ανωμαλίες του δημοσίου.
- Δραστική μείωση των σπαταλών του δημοσίου, με το στανιό βέβαια γιατί δεν υπάρχουν λεφτά αλλά έγινε.
- Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας
- Μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος από τα 22.000.000.000 το 2009 σε 1.000.000.000 το 2012
- Κάθετη ρήξη με τις συντεχνίες, άνοιγμα επαγγελμάτων, μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών, ρήξη με τα ταξί, τους βυτιοφορείς και τους ναυτεργάτες.
- Εντατικότεροι έλεγχοι στο ποιόν των δημοσίων υπαλλήλων, ανεπάλληλες αποκαλύψεις επίορκων ιατρών, υπαλλήλων του ΙΚΑ, δημοτικών υπαλλήλων κ.α.
- Μείωση δραστικά των τεράστιων συντάξεων βλ. 3000 ευρώ και πάνω, φορολόγηση για τα εισοδήματα πάνω από 100.000 με 40% συντελεστή,
Οι παραπάνω λόγοι που σας ανέφερα υπάρχουν στην ζυγαριά της συνείδησής μου η οποία γέρνει κατά του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή. Για μένα δεν υπάρχει τιμωρία του λαού προς τους πολιτικούς που μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτό το πολιτικό σύστημα, εκτός αν φτιάχναμε μια διαφορετική βουλή με 100% διαφορετικά άτομα! Πως να τιμωρίσω το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ο Καμμένος, είναι άκρα αντιμνημονιακός, πιστεύω ότι τάζει πολλά περισσότερα από αυτά που μπορεί, δεν έχει προφίλ στην Ευρώπη και θα μας τοποθετήσει στο περιθώριο. Ο Τσίπρας, η Παπαρήγα και ο Κουβέλης θα μας φέρουν έναν λαθρομετανάστη στο κρεββάτι μας για να μην κρυώνει έξω λες και φταίω εγώ που έγινε πόλεμος στη χώρα του, με την Παπαρήγα να μας πηγαίνει σε δραχμή με τον Λένιν στο πεντοχίλιαρο. Ο Καρατζαφέρης μετατοπίζει τις ιδέες του σαν την μπίλια στο αλφάδι. Οι οικολόγοι πράσινοι θα μεταφέρουν τη Βεργίνα στα Σκόπια και η χρυσή Αυγή θα σουβλίσει κάθε ανθέλληνα. Υπάρχουν και καλές ιδέες όχι όμως ολοκληρωμένες προτάσεις διακυβέρνησης. Τώρα σε ό,τι αφορά τον Σαμαρά, αυτός είναι στον κόσμο του. Τρέμει τους Καραμανλικούς και τάζει ότι θα φέρει την σύνταξη των χαμηλοσυνταξιούχων στην προτέρα κατάσταση, δηλαδή θα τους δώσει μισό δώρο. Αυτές οι αυθόρμητες σκέψεις για το πολιτικό σύστημα μας, νοθεύουν τη σκέψη μου για το τι θα ψηφίσω.

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το