Κυριακή 15 Απριλίου 2012

προβληματισμός κυριακής - ΝΕΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ, ΝΕΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΣΤΟ YANNIDAKIS

Καληνωρίσματα και Χριστός Ανέστη! Εδώ και δύο περίπου εβδομάδες, το yannidakis έχει καλωσορίσει νέες εβδομαδιαίες ενότητες που δημοσιεύονται καθημερινά στις 18:00. Η ανταπόκριση είναι συγκινητική και αξίζει τον κόπο να αγκαλιάσουμε τις νέες αυτές προσπάθειες καθώς τις υπογράφουν δύο άτομα τα οποία ασχολούνται για πρώτη φορά με τα ιστολόγια.

Πρόκειται για την Ιωάννα Μπουρδούβαλη η οποία κάθε Τρίτη στις 18:00 θα μας γράφει “ΕΚ-ΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ” όντας μία μητέρα που περι-γράφει πως είναι να μεγαλώνεις την επόμενη γενιά, σήμερα. Προβληματισμοί πάνω στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών από μία γυναίκα που ζει ακριβώς αυτήν την περίοδο και προβληματίζεται πιο ρεαλιστικά από ποτέ. Μετά από σπουδές και επαγγελματική καριέρα μας εισάγει στον νέο της ρόλο με τον πρακτικό τρόπο που χρειαζόμαστε για να προβληματιστούμε μαζί της.

Κάθε Κυριακή στις 18:00 το κλίμα αλλάζει στο yannidakis και ο Άρης Βερίγος τολμά να πατήσει στα “ΨΗΓΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ” και να μας οδηγήσει σε ζητήματα θρησκείας παραλληλίζοντας τα με το σήμερα που βιώνουμε στην κοινωνία. Με ακατάπαυστες σπουδές, βρίσκει την ευκαιρία να εκφράζεται με το έναυσμα που του δίνει η βυζαντινή μουσική με την οποία ασχολείται. Άλλωστε η αγάπη του για την ιστορία και τον πολιτισμό θα προσθέσουν πολύπλευρες οπτικές στα κείμενα του.

Οι νέοι μας συντάκτες έρχονται να προσθέσουν τις δημιουργίες του Niko Spiridakis που κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 18:00ΚΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΚΕΨΕΙΣ” μας ταξιδεύει σε κύματα ρομαντισμού και ρεαλισμού που αποτυπώνει σε λέξεις. Ένας ρομαντικός ρεαλιστής με επιρροές από την παγκόσμια ιστορία που φιλτράρονται από την λογοτεχνία και την τέχνη και περιγράφουν σκέψεις και συναισθήματα υπό το πρίσμα του μετανάστη που έζησε τον κόσμο με τελείως διαφορετική γεύση.

Καλωσορίζω τους νέους συντάκτες και με τους ήδη υπάρχοντες σας παρουσιάζω τη νέα εμπειρία ιστολογίου με την υπογραφή των 6 ετών της παρουσίας του yannidakis στον κοινωνικό προβληματισμό στα γνωστά και άγνωστα, στα οποία θέλω να σας έχω συνοδοιπόρους και συμμέτοχους με τα δικά σας σχόλια. Η νύχτα στο yannidakis, μόλις… ξημέρωσε :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το