Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΜΑΙΟΥ: ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΖΩΗΣ (μέρος 1/4)

Μια φορά σε έναν καιρό η ζωή για τον Νίκο κυλούσε κάτι παραπάνω από ιδανικά. Νεαρός φοιτητής από ένα χωριό της Ημαθίας, βρισκόταν λίγο πριν πάρει το πτυχίο του στην Λογιστική. Ο Νίκος δεν ήταν ένας τυχαίος φοιτητής λογιστικής. Αποτελούσε την καλύτερη εκπροσώπηση της σχολής σε διεθνείς διαγωνισμούς καθώς η ενασχόληση του με τον κλάδο ξέφευγε των διδακτικών ωρών και μαθημάτων. Οι καθηγητές του είχαν υψηλές προσδοκίες για εκείνον, το ίδιο και οι φίλοι του.

Ο άνθρωπος όμως που έβλεπε πιο πέρα από την διαφαινόμενη αυθεντία της λογιστικής ήταν η Κατερίνα, η κοπέλα και συμφοιτήτρια του Νίκου. Όταν το μυαλό τους άδειαζε από νούμερα και ισολογισμούς βρισκόντουσαν σε ένα μικρό κολπάκι που ένας δρόμος της Βουλιαγμένης έκρυβε. Εκεί, απολάμβαναν τον ήλιο που έδυε, την θάλασσα που τους ηρεμούσε και βαθιά φιλιά που συνόδευαν τα σχέδια τους για το μέλλον. Ο Νίκος και η Κατερίνα, η Κατερίνα και ο Νίκος ήταν αχώριστοι και κανείς δεν νοούσε τον έναν χωρίς τον άλλο.

Απόψε όμως ήταν ξεχωριστή ημέρα. Όλοι οι τελειόφοιτοι λίγο πριν την τελευταία τους εξεταστική θα έπρεπε να παραβρεθούν στην ετήσια εκδήλωση τελειόφοιτων, τους καλύτερους των οποίων θα βραβεύσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΠΑΝΙΝΦΟ, της μεγαλύτερης εταιρείας πληροφορικής και εφοδιαστικής στα Βαλκάνια και μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Όταν ο κύριος Αντρέου ανέβηκε στο βήμα imageξεκίνησε: “Η ΠΑΝΙΝΦΟ εδώ και χρόνια κάνει περήφανη την Ελλάδα με συνεχείς επιτυχίες στον επιχειρηματικό κλάδο. Την επιτυχία αυτή που ειδικά οι φοιτητές του κλάδου σας αντιλαμβάνεστε πως σημαίνει…. πολλά λεφτά, εξαργυρώνουμε εδώ στην πατρίδα μας με μια σειρά από ανταποδοτικά προγράμματα προς την ελληνική κοινωνία. Χρηματοδοτήσεις σε ορφανοτροφεία, προγράμματα υπέρ του περιβάλλοντος, συμμετοχή σε χιλιάδες συσσίτια αστέγων, αλλά και χρηματοδοτήσεις υποτροφιών λαμπρών νεαρών όπως εσείς. Η τελευταία σας εξεταστική πλησιάζει και θέλω να σας δώσω ένα παραπάνω κίνητρο για να προσπαθήσετε. Οι καλύτεροι από εσάς θα αμειφτούν με ένα σημαντικό ποσό για την μετά φοιτητική σταδιοδρομία σας. Καλή επιτυχία” ολοκλήρωσε με πλατύ χαμόγελο καταχειροκροτούμενος από το νεαρό ακροατήριο.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Αντρέου συναντήθηκε με τον διευθυντή της σχολής μακριά από όλους.
- “Σου είπα ότι θα σε βολέψω. Αυτός ο Νίκος Γερούλης είναι ότι καλύτερο έχω δει. Είναι ο άνθρωπος σου. Θα τον πάρεις με το που τελειώσει από εδώ. Είναι έτοιμος για δουλειά” είπε πειστικά ο διευθυντής της σχολής.
- “Τέλεια. Ευχαριστώ Γιώργο. Ξέρεις πολύ καλά πως θα ανταμειφθείς καλά που μας τον δίνεις. Άλλωστε και ο μικρός κερδισμένος θα βγει” απάντησε με χαλαρό ύφος και αποχώρησε.

Το μόνο σίγουρο, ήταν πως η ζωή του Νίκου θα άλλαζε για τα καλά…

:[
το δεύτερο μέρος του Μύθου, την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το