Κυριακή 20 Μαΐου 2012

προβληματισμός κυριακής – ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΑΙΟΥ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Καληνωρίσματα. Αυτόν τον μήνα ασχοληθήκαμε με ένα κρίσιμο Ερώτημα που παραμέρισε το εκλογικό αποτέλεσμα από το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν προέκυψε κυβέρνηση. Όταν έχουμε κυβέρνηση –όποια κι αν είναι αυτή- τι στόχους θα έχει; Τι προτεραιότητες; Αυτό ακριβώς είναι που μας ενδιαφέρει σαν μικρομεσαίοι πολίτες κι αυτό ακριβώς έπρεπε να εκφράσουμε.

Εκ των απαντήσεων που ήταν πολλαπλής επιλογής θα έλεγε κανείς πως αποτυπώθηκε πλήρως το αποτέλεσμα των εκλογών ακόμα κι αν η ερώτηση δεν είχε άμεσο εκλογικό ή πολιτικό τόνο. Έτσι, οι μισοί από όσους συμμετείχαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία ψήφισαν πως προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει θα πρέπει να είναι η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δίνοντας και το στίγμα του εκλογικού αποτελέσματος. Με 38% ακολούθησαν οι απαντήσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον περιορισμό των λαθρομεταναστών το οποίο αποτελεί άλλο ένα δείγμα του εκλογικού αποτελέσματος. Λίγο πιο πίσω με 27% συναντήσαμε την ανάγκη για ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας και την στήριξη της ρευστότητας στην αγορά, απάντηση που δόθηκε από πιο πρακτικούς αναγνώστες. Με 22% ακολούθησαν η μείωση της ανεργίας, η επιστροφή των κεφαλαίων πίσω στην Ελλάδα, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων προφανώς για ανάπτυξη, και η βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, ενώ με ποσοστά κάτω του 20% οι αναγνώστες επέλεξαν ως προτεραιότητα για την κυβέρνηση την βελτίωση του φορολογικού, την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας αλλά και την ακραία άποψη για έξοδο από την Ευρώπη.

Επόμενο ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ την πρώτη Δευτέρα του Ιουνίου στο yannidakis την 4/6 στις 12:00 :[

2 σχόλια:

  1. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ NA MHN BAZOYN ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ. ΟΙ ΑΤΙΜΟΙ. ΜΕΤΑ, ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το