Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

προβληματισμός κυριακής ~ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ (2η κυριακή)

image[62]
Την προηγούμενη Κυριακή λέγαμε πως η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο εξαιτίας του Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματος. Όλοι έχουν άχτι την Εθνική ποδοσφαίρου μας διότι το 2004 πήρε το Ευρωπαϊκό χωρίς -και καλά- να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Από χθες όλος ο κόσμος ασχολείται και πάλι με την Ελλάδα. Διάβασα αμέτρητα κείμενα από ειδησεογραφικές ιστοσελίδες για τις σημερινές εκλογές, πόσο σημαντικές είναι για την Ελλάδα και την Ευρώπη και όλα αυτά που έχουμε βαρεθεί να ακούμε. Αργά το βράδυ όμως, αναγκάστηκαν να γράψουν και κάτι ακόμα, κάτι που δεν μπορούν να αμφισβητήσουν γιατί ήταν προφανές. Οι έλληνες αποκλείσαμε το φαβορί του ομίλου, Ρωσία και ακούστηκε, πόνεσε, ξένισε, αλλά συνέβη. "Έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε", "Μέρκελ ερχόμαστε" και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα ακουγόντουσαν χθες.

Που; Μα στους δρόμους και τις πλατείες κάθε ελληνικής πόλης. Εκεί όπου το 2004 είχαμε δώσει ραντεβού, χθες, οχτώ χρόνια μετά επιστρέψαμε βλέποντας μικρά παιδιά που δεν είχαν ξαναζήσει τι σημαίνει να είσαι εθνικά περήφανος. Είδα παιδάκια να μην ξέρουν πως είναι να γιορτάζει η Ελλάδα και οι έλληνες μαζικά. Τραγικό;

Σήμερα το σκηνικό αλλάζει. Ψηφίζουμε για (ξανά). Δυστυχώς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για κυβέρνηση την Εθνική Ελλάδος, πρωθυπουργό τον Σάντος και υπουργούς τους διεθνείς μας, όμως δεν γίνεται. Πρέπει να επιστρέψουμε στο ζήτημα που έως τώρα μας κάνει να ντρεπόμαστε εθνικά. Σήμερα, όλος ο κόσμος θα ασχολείται με την Ελλάδα για το ζήτημα των εκλογών. Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν θα υπάρχει κι έτσι και την Δευτέρα και την Τρίτη και την Τετάρτη και την Πέμπτη, η σύνθεση της κυβέρνησης θα είναι το πρώτο θέμα.

Την Παρασκευή όμως το σκηνικό αλλάζει πάλι. Την Παρασκευή ξαναπαίζει η Εθνική μας, εκτός απροόπτου με τη Γερμανία κι εγώ προτείνω να βάλουμε στοίχημα το χρέος. Αυτό μάλιστα! Αυτό αξίζει πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Υπομονή Έλληνες, η Ελλάδα όπως πέφτει έτσι ανεβαίνει :[
image[61]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το