Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

βpάβευση τετάρτης ~ μόνον την ιδέα του φόβου φοβάμαι πλέον

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από Υπόγεια Τάξη

Μόνον την ιδέα του φόβου φοβάμαι πλέον....

Έχει εδώ και πολύ ώρα κάνω βόλτες μέσα στο μπλοκ γυρεύοντας κάτι που να μου κινήσει το ενδιαφέρον, κάτι που να πω αυτό ήταν το διαβάζω και κοιμάμαι ήσυχος , αυτό ήταν άλλαξα άλλη
μια φορά τις ιδέες μου , επαναστάτησα , έχω μια γνώμη για αύριο , έχω τέλος πάντων κάτι να πω στο καφενείο , η  σε μια παρέα και ας είναι ξένη και ας μην συμφωνώ μαζί με την ιδέα και ας μην την νιώθω αρκεί που ήταν λογική και είχε σύνεση  και δεν τελειώνει με τίποτα αυτός ο οχετός σκέψεων ........
Αλλά εγώ δεν είμαι ήσυχος , δεν μπορώ να κοιμηθώ , δεν μπορώ να νιώσω λίγο γαλήνη , όχι γιατί δεν βρήκα τίποτα ενδιαφέρον , όχι γιατί τα κείμενα των παιδιών που γράφουν δεν μ'αγγίζουν αλλά κάτι μέσα μου επαναστατεί , κάτι μέσα μου με τρώει σαν σκουλήκι , κάτι με σπρώχνει στο να μοιραστώ το συναίσθημα μου και τι το προκαλεί.
Έχω κολλήσει εδώ και ώρες σε μια κουβέντα που είχα με την φίλη μου την Στεφάνια και από τότε όλα σταματήσανε και έχουνε ένα όνομα: ΦΟΒΟΣ.
Αφού τελείωσε αυτή η συζήτηση (σε αυτό το φατσοβιβλιο) έμεινα στον φόβο και ποια είναι αυτά που φοβάμαι σήμερα για την ζωή μου.
Η όλη κατάσταση της κοινωνίας και όλη η δύναμη αυτής της σκατό-ελίτ βασίζεται στον φόβο και δυστυχώς το μεγαλυτερο ποσοστο της κοινωνίας φοβαται .Ερχομαι και ρωταω στον εαυτο μου τι είναι αυτό που φοβάμαι σήμερα περισσοτερο;
Τα παιρνω με τη σειρα οπως μου ερχονται και όχι ως τα πιο σημαντηκοτερα .
Φοβαμαι μηπως δεν έχω δουλεια και το μελλον μου είναι αβεβαιο μα αυτό συμβαινει σήμερα και ομως επιβιωσα.
Φοβαμαι μηπως χρεωκωπισει η Ελλαδα και ερθουν οι ξενοι , μα στα αληθεια πιστευει κανεις οτι εχουν φυγει ποτε από την τότε επανασταση του 1821; εγώ δεν το πιστευω αλλά επιβιωσα και σήμερα.
Φοβαμαι μηπως γυρισουμε στην δραχμη μα.......χαχαχαχαχαχαχαχα...αμην και ποτε αλλά σε εθνικο δικο μας νομισμα δικιας μας κοπης. γινεται ; και ναι και όχι, αλλά εγώ επιβιωσα και σήμερα.
Φοβαμαι μηπως με κλεισουν φυλακη για χρεη. Ε και τι εγινε , μπορει να φυλακισουν μόνο το κορμι μου αλλά και αυτό δεν εγινε σήμερα και επιβιωσα.
Φοβαμαι μηπως και μου κανουν κατασχεση το σπιτι που θα μου αφησουν οι γονεις μου και μεινω στο δρομο.Ε και, και αυτό το εκανα , έμεινα στο δρομο και μαλιστα μέσα στην τρελα της ηρωινης και ομως είμαι εδώ και ας πεινασα και ας κοιμηθηκα στα παγκακια και ας εγιναν τοσα πολλα, εγώ επιβιωσα και είμαι σήμερα εδώ.
Φοβαμαι μηπως τελικα αποκαλυφτει οτι η εικονα μου δεν είχε καμια σχεση με την τον πραγματικο μου εαυτο , φοβάμαι πως δεν θα έχω αμαξι , φοβάμαι πως δεν θα έχω πιστωτικη , φοβάμαι πως δεν θα έχω λεφτα για ρουχα και τελικος φοβάμαι πως δεν θα με γουσταρει καμια γκομενα που ψαχνει τον πριγκηππα των περιοδικων  και γω ο καημενος δεν θα γ......... ποτε....και ομως επιβιωσα και σήμερα.
Τελικα κατεληξα σε αυτό που ειπα τελειως αυθορμητα στην Στεφάνια , οτι το μοναδικο πραγμα που φοβάμαι είναι η ιδέα πως καμια στιγμη θα φοβηθω όλα τα παραπανω και ακομη τοσα που δεν μου παιρνανε τωρα από το μυαλο.
Φοβαμαι μην τυχει και πιστεψω πως είμαι αυτό το σημα στο αμαξι , φοβάμαι μην πιστεψω πως είμαι μια ετικετα ρουχου , φοβάμαι μηπως και πιστεψω στην εικονα μου και χασω τον εαυτο μου , αυτον τον μικρο εαυτουλη μου που προλαβα να γνωρισω .
Και μέσα σ'αυτον τον εαυτο μου γνωρισα τον αληθινο φόβο και αυτός ο φοβος έχει να κανει με τον θανατο , με τον καθε λογης θανατο που μπορώ να προκαλεσω στον εαυτο μου. Το αν με σκοτωσει καποιος είναι τον μοναδικο θανατο που δεν μπορώ να μου χρεωσω. Για ολους τους αλλους θανατους που μπορώ να προκαλεσω στον ευατο μου είμαι υπεθυνος. Θα προκαλεσω θανατο στην ζωή μου μόνο οταν φοβηθω την ιδέα του φόβου......

Μεχρι τότε η μαχη έχει δρομο και γραφει ιστορια..........

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

2 σχόλια:

  1. Και γω αγαπητέ φίλε αυτόν τον φόβο φοβάμαι...
    και κάθε που εμφανίζεται τον πατώ και τον συνθλίβω...
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το