Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

βpάβευση πέμπτης ~ η δική μας ευθύνη

καταχώρηση τσι μέρας 
η βράβευση της καλύτερης καταχώρησης για την ημέρα που πέρασε στον χώρο των ιστολογίων
ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΩΝ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ
από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ

Η δική μας ... ευθύνη!


Συζητώντας με μία φίλη, μου επισήμανε για άλλη μία φορά την πάγια θέση της δηλ. αυτή της συνευθύνης όλων μας για την τρέχουσα τραγική μας κατάσταση. Ναι σίγουρα έχουμε ευθύνη αλλά πόση άραγε αναλογεί στην γιαγιά ή στο παππού που τους κάνουν κάθε μέρα πλύση εγκεφάλου στα τηλεπαράθυρα οι δημοσιογράφοι; Τι ευθύνη να ζητήσω

από τους νέους που απέχουν πλέον συνειδητά από την πολιτική διαδικασία αφού φρόντισαν να τους περάσουν μέσα από ένα κλίβανο παπαγαλίζουσας παιδείας που τους έκανε να μην έχουν κριτική σκέψη αλλά και να μην έχουν και ... πρότυπα!
Είμαι βέβαιος ότι και κάποιοι από εμάς "ξυπνήσαμε" γιατί μπορέσαμε (με το διαδίκτυο) και ξεφύγαμε από τα πλοκάμια της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας και κατάλαβαμε ... κάποια πράγματα!
Μη ρίχνουμε λοιπόν την ευθύνη στον απλό λαό ο οποίος (στην ανεπάρκεια της πολιτείας για ανάπτυξη και δουλειές για όλους) μπορεί να έγινε όμηρος κάποιου βουλευτή αφού ζήτησε και πήρε ένα διορισμό για το άνεργο παιδί του! Ας καταλογίσουμε και ας επιμερίσουμε επιτέλους τις ευθύνες πάνω σε μια αναλογιστική βάση που έχει να κάνει με τις πραγματικές και σοβαρές αιτίες!
Για εμένα λοιπόν τις μεγαλύτερες ευθύνες πρέπει να τις καταλογίσουμε στα ΜΜΕ για παραπλάνηση, απόκρυψη και προπαγάνδα αλλά και στην δικαστική εξουσία για αλληθωρισμό και στραβισμό σε καραμπινάτες υποθέσεις διαφθοράς όλων αυτών των λαμογιών που κυβερνούν εδώ και χρόνια.
Το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε δύσκολες στιγμές αλλά είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος οι περισσότεροι θα καταλάβουν τι συμβαίνει και θα δώσουν τις ... πρέπουσες λύσεις!

  οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. 
Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια

μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας 
μετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το