Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

προβληματισμός παρασκευής ~ ΜΥΘΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (μέρος 1/4)

Μια φορά σε έναν καιρό η νύχτα του καλοκαιριού δεν έσβηνε τα φώτα της πόλης, όμως κάπου κοντά στο κέντρο, στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας  πολλοί αστυνομικοί είχαν μαζευτεί μέσα και έξω βγάζοντας φωτογραφίες, ψάχνοντας για αποτυπώματα και συγκρατώντας το περίεργο πλήθος και τους δημοσιογράφους μακριά.

Λίγο αργότερα ο Σπύρος Θαλασσινός και ο Όμηρος Κανόμπης έφτασαν μαζί με τον Μολοσσό που είχαν υιοθετήσει το χειμώνα και προσέγγισαν τους υπόλοιπους αστυνομικούς.
- “Ε, κύριε. Ο σκύλος. Μακριά! Μπορεί να φθείρει στοιχεία” είπε διστακτικά ένας αστυνομικός.
- “Ο σκύλος είναι αστυνομικός και είναι βοηθός μας” απάντησε αυστηρά ο Θαλασσινός και μαζί συνέχισαν μπαίνοντας στην τουαλέτα του διαμερίσματος όπου μία γυμνή γυναίκα ήταν νεκρή μέσα στη μπανιέρα.
- “Τι έχουμε εδώ”;
image- “Ανθρωποκτονία. Το πτώμα υπέστη ηλεκτροπληξία, όμως τα αίτιο θανάτου είναι ο πνιγμός”.
- “Εντάξει, μπήκε ο αγαπητικός που έμαθε ότι τον απατούσε και την σκότωσε”. Τον εποικοδομητικό διάλογο διέκοψε ένας αστυνόμος της σήμανσης:
- “Μη βιάζεστε παιδιά. Βρήκαμε έξω από την μπανιέρα υγρά. Μάλλον που έχουμε σεξουαλική πράξη” .
- “Τώρα μάλιστα! Απέκτησε ενδιαφέρον. Κάντε τις εξετάσεις στο εργαστήριο και ενημερώστε μας. Από εδώ έχουμε τελειώσει” είπε κοφτά ο Κανόμπης όσο κοιτούσε σε γωνίες του σπιτιού και άλλα σημεία που το έμπειρο μάτι του τον ωθούσε.

Λίγες μέρες μετά ο Θαλασσινός είχε κλήση από το εργαστήριο της αστυνομίας όπου ενημερώθηκε πως το υγρό ανήκε σε γυναίκα, δεν ήταν όμως του θύματος. Επίσης εντύπωση προκάλεσε πως τα υγρά ανήκουν μόνο σε μία γυναίκα. Ο Θαλασσινός ενημέρωσε αμέσως τον Κανόμπη.
- “Οπότε ξέρουμε πως η δολοφόνος είναι γυναίκα. Το ότι βρέθηκε να έχει υποστεί ηλεκτροπληξία το ενισχύει καθώς χρειάστηκε μια τέτοια συσκευή για να ακινητοποιήσει το θύμα του χωρίς να προηγηθεί μάχη, κάτι που σημαίνει πως ίσως μιλάμε για μικρή σωματική διάπλαση” ανέλυσε ο Θαλασσινός.
- “Και τα υγρά Σπύρο”;
- “Ίσως το θύμα να τη βρίσκει με το θέαμα του πτώματος και να αρχίζει να αυνανίζεται. Άρα… μιλάμε για ομοφυλόφιλη. Πάρε την Ουρανία για να ψάξει τις σχέσεις του θύματος. Ότι ξέρουμε” κατέληξε ενθουσιασμένος.

Λίγο μετά ο Κανόμπης μιλούσε με την Ουρανία:
- “Καλέ μου Όμηρε δεν βρήκα κάτι για να ικανοποιήσω τον Σπύρο. Βρήκα φωτογραφίες στο facebook και χάκαρα λίγο και το κινητό της. Αυτό το τελευταίο μην το πεις στον Σπύρο. Η κοπέλα είχε αρκετές σχέσεις, όλες με άντρα και μάλιστα βρήκα πως είχε αρραβωνιαστεί κάποτε. Είδα όμως αρκετές προκλητικές φωτογραφίες της με άντρες και γυναίκες. Δεν θα μου έκανε εντύπωση να έκανε δοκιμές στο κρεβάτι της. Άλλωστε αρέσουν αυτά σε εσάς τους άντρες” είπε με νόημα η Ουρανία.
- “Ενδιαφέρον. Μήπως έχεις κάτι προσωπικό να μοιραστείς μαζί μου”; απάντησε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο Κανόμπης.
- “Εν ώρα υπηρεσίας; Ποτέ”!

Ο Κανόμπης και ο Θαλασσινός συζητούσαν τις εξελίξεις καθοδόν προς μία νέα κλήση στην οποία έφτασαν γρήγορα. Ήταν μία ακόμα γυναίκα, γυμνή στην μπανιέρα. Την είχε βρει η μητέρα της όταν ανησύχησε επειδή δεν απαντούσε στις κλήσεις της. “Αν βρούμε κάτι κοινό ανάμεσα στις δύο γυναίκες, τότε έχουμε εύκολη υπόθεση, αν όχι, τότε ετοιμαζόμαστε για το κυνήγι της πρώτης μανιακής δολοφόνου στην πόλη”!

:[
διαβάστε το δεύτερο μέρος του Μύθου την επόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το