Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

προβληματισμός κυριακής ~ ΜΥΘΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ (μέρος 5/5)

image[20][12][3]image[18][15]image[16][12]image[15]
Ο Κανόμπης είχε πλέον στόχο και το μόνο που έμενε ήταν να προκαλέσει το ενδιαφέρον του ψηλού τύπου από το μπαρ. Κάτι που μάλλον έγινε αφού ο Κανόμπης εκμεταλλεύτηκε την ερωτική αποδοχή από πολλούς θαμώνες τους οποίους έδειχνε να αγνοεί για να προσεγγίσει τον συγκεκριμένο τύπο.
image- “Το ξέρεις ότι είμαι καινούριος εδώ. Δεν σου κρύβω ότι πειραματίζομαι και ότι δεν θα ήθελα να αφεθώ στον καθένα που με κερνάει ένα ποτό. Στα λέω επειδή έχω δει από την πρώτη στιγμή την διακριτικότητα σου και τον τρόπο που κοιτάς” άρχισε την συζήτηση πανέξυπνα ο Όμηρος.
- “Δεν ξέρω καλά ελληνικά. Ίσως γι’ αυτό να μην είμαι σαν τους άλλους. Εκτιμώ βέβαια κι εγώ την διακριτικότητα. Με λένε Γιούρι και δεν μπορώ να πω ότι είμαι παλιός εδώ. Έτυχε να ξεκινήσω να έρχομαι εδώ και τελικά διαπίστωσα πως μου άρεσε περισσότερο απ’ ότι… ξέρεις… το κανονικό” απάντησε σπαστά εκείνος.
- “Ξέρω τι λες. Θέλω να σου πω ένα μυστικό. Είμαι παντρεμένος. Απλά διαπίστωσα πως δεν με γεμίζει η γυναίκα μου και θέλω να δοκιμάσω κι εγώ κάτι διαφορετικό με απόλυτη εχεμύθεια” ο Κανόμπης είχε πιάσει για τα καλά το νόημα και την ψυχολογία του συνομιλητή του.

Ο Θαλασσινός είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση με άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης του. Κάθε φορά που ο Γιούρι έφευγε από το μπαρ η αστυνομία τον παρακολουθούσε. Δύο από αυτές τις ημέρες έπιασαν τον Γιούρι να παρακολουθεί τον Όμηρο, όμως το ψεύτικο πλάνο του σπιτιού και της συζύγου έπιασε αμέσως κι έτσι ο Κανόμπης πέρασε την δική του δοκιμασία. Ένα από αυτά τα βράδια ο Όμηρος επικοινώνησε με τον Θαλασσινό:
- “Πρέπει να κάνεις την επόμενη κίνηση. Ο τύπος με φίλησε και ξερνούσα όλο το βράδυ”.
- “Έχεις δίκιο Όμηρε. Παρακολουθούμε τις συνομιλίες του. Είμαστε κοντά”.

Ο Θαλασσινός δεν έλεγε ψέματα. Η Ουρανία ανακάλυψε πως ο Γιούρι μιλούσε συχνά με Ρωσία. Όμως όταν κατάφεραν να υποκλέψουν το διαμέρισμά του διαπίστωσαν πως οι κλήσεις ήταν εισερχόμενες από κρατικές υπηρεσίες στην Ρωσία. Ο Θαλασσινός το ανέφερε στον αστυνομικό διοικητή της Κρήτης και εκείνος με τη σειρά του στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Μετά από σύσκεψη με τον Υπουργό Εξωτερικών, αποφάσισαν να καλέσουν τον ρώσο πρεσβευτή ο οποίος ήρθε προετοιμασμένος για την συζήτηση.
- “Κύριοι, η επίσημη κυβέρνηση της Ρωσίας δεν είναι εξουσιοδοτημένοι για να σας δώσει πληροφορίες. Τερματίστε την έρευνα σας και κλείστε την υπόθεση”. Ο Υπουργός Εξωτερικών έδειχνε να συμφωνεί, όταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε:
- “Με όλο το σεβασμό θα πρέπει να γνωρίζετε πως έχουμε έναν ανεξιχνίαστο φόνο που οι ίδιοι μας ζητήσατε να ερευνήσουμε. Αν αυτός ο Γιούρι είναι πράκτορας σας, φροντίστε σε ένα εικοσιτετράωρο να έχει φύγει από τη χώρα. Είναι ο βασικός μας ύποπτος και δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε έναν φόνο στη μέση. Είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για εσάς” δήλωσε αυστηρά.
- “Δεν έχω την δικαιοδοσία να αποφασίσω. Θα μεταβιβάσω την εντολή σας και θα σας γνωστοποιηθεί η απάντηση μας”.
Στο Υπουργείο περίμεναν την απάντηση της ρωσικής κυβέρνησης πριν δώσουν εντολές στον αστυνομικό διευθυντή Κρήτης.

Την ίδια ώρα η Μ.Α.Ε.Κ. εφάρμοζε κανονικότατα το σχέδιο της. Η παρακολούθηση του Γιούρι όμως έφερε τον Θαλασσινό στο αεροδρόμιο. Ο ύποπτος ήταν έτοιμος να περάσει από τον έλεγχο. Ο Θαλασσινός δεν θα άφηνε τον βασικό του ύποπτο να το σκάσει από τη χώρα:
- “Αστυνομία! Ακίνητος!” φώναξε μπροστά σε όλους ο Θαλασσινός.
- “Δεν καταλαβαίνεις. Δεν μπορείς να με πιάσεις. Πρέπει να φύγω. Θα ενημερωθείς” προσπαθούσε να απαντήσει με καθησυχαστικό ύφος ο Γιούρι.
- “Έλα μαζί μου μέχρι να ενημερωθώ. Αν κάνεις κίνηση να φύγεις θα πυροβολήσω. Δεν μπαίνεις μέσα στο αεροπλάνο με τόσο κόσμο μέσα” συνέχισε φανερά μπερδεμένος ο Θαλασσινός.
Ο Γιούρι έκανε να αφήσει τις αποσκευές του με πρόθεση να διαφύγει και ο Θαλασσινός τον πυροβόλησε στα πόδια. Εκείνος απάντησε στον πυροβολισμό αστοχώντας όμως σχεδόν αμέσως ο Κανόμπης που είχε στο μεταξύ φτάσει, πυροβόλησε τον Γιούρι στην κοιλιακή χώρα τραυματίζοντας τον θανάσιμα.
Σπύρο; Είσαι καλά; Κάναμε γκάφα! Ο τύπος ήταν ρώσος πράκτορας. Θα έχουμε διπλωματικό επεισόδιο”.

Το επόμενο επεισόδιο της υπόθεσης έγινε γνωστό στα μέλη της Μ.Α.Ε.Κ. από την τηλεόραση. Σε συνέντευξη τύπου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε μεταξύ άλλων: “…μετά από αυτά αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε τον εσωτερικό κανονισμό τέθοντας σε επ’ αόριστο διαθεσιμότητα όλα τα μέλη της Μονάδας Ανεξιχνίαστων Εγκλημάτων Κρήτης. Τους ευχαριστούμε για τις ως τώρα πολύτιμες υπηρεσίες τους, αλλά οι διπλωματικές σχέσεις της χώρας μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες”.

Ο Σπύρος, ο Όμηρος, η Ουρανία και ο… Πρώτο ήταν πλέον εκτός σώματος. Ποιο θα είναι πλέον το μέλλον τους;

:[ 
ολόκληρος ο Μύθος Αυγούστου την ερχόμενη Παρασκευή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το