Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

προβληματισμός δευτέρας ~ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ vs ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ - Η ΠΕΜΠΤΗ ΜΑΧΗ: ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ

διαβάστε την…

Καληνωρίσματα. Στην τέταρτη μάχη διαδικτύου και τηλεόρασης λέγαμε πως η τηλεόραση έχει εισχωρήσει στον υπολογιστή μέσω του web tv. Αντίστοιχα θα μπορούσαμε να το θέσουμε διαφορετικά: Το διαδίκτυο έχει ενσωματώσει τα τηλεοπτικά προγράμματα στις υπηρεσίες του.

Η πέμπτη μάχη μας μεταφέρει σε ένα καινούριο είδος τηλεοράσεων για την ακριβώς αντίστροφή διαδικασία. Πρόκειται για την “smart tv” η οποία πλέον συνδέεται στο διαδίκτυο και παρέχει την δυνατότητα στον χρήστη να πλοηγείται ενόσω παρακολουθεί τηλεόραση. Άλλωστε, σύμφωνα με στατιστικές, μεγάλο ποσοστό των τηλεθεατών, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ενώ η τηλεόραση τους είναι ανοιχτή. Γιατί λοιπόν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε δύο διαφορετικές συσκευές; Οι νέες τηλεοράσεις περιλαμβάνουν μία πλατφόρμα όπου ο καθένας μπορεί είτε να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο είτε μέσω εφαρμογών να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αφού οι υπηρεσίες διαδικτύου θα imageπροσφέρουν μία αλληλεπιδραστικότητα αφού ο χρήστης θα μπορεί να ενημερώνεται για τα προγράμματα και τους συντελεστές τους σε πραγματικό χρόνο, ενώ για παράδειγμα στην παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, θα είναι δυνατή η δυναμική ενημέρωση πάνω στην στατιστική του αγώνα και στην ροή αποτελεσμάτων άλλων αγώνων. Για πρώτη φορά η τηλεόραση παύει να αποτελεί έναν μονόδρομο τρόπο επικοινωνίας και δίνει τη δυνατότητα στον τηλεθεατή να παρακολουθεί ενεργά συμμετέχοντας όπως εκείνος θέλει.

Αυτή τη φορά ο στόχος είναι αντίθετος. Η τηλεόραση είναι εκείνη που ενσωματώνει υπηρεσίες διαδικτύου με προφανή σκοπό να ανεβάσει τις πωλήσεις της που εδώ και καιρό έχουν σταθερή πτώση παρά το γεγονός πως η τηλεθέαση αυξάνεται έστω και λίγο. Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός πως οι “έξυπνες τηλεοράσεις” είναι γεγονός ολοένα και σε περισσότερα σπίτια. Αν αυτή η μάχη αποτελεί νίκη της επικράτησης του διαδικτύου ή νίκη της εξάπλωσης της τηλεόρασης, αφήνω να το κρίνετε εσείς…

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΝΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΜΑΧΗΣ :[




2 σχόλια:

  1. Νικητής είναι καθαρά το Διαδίκτυο, το οποίο έχει αρχίσει εδώ και χρόνια και εισχωρεί σε όλες τις συσκευές. Δεν πρόκειται για αγώνα επιβίωσης της τηλεόρασης αλλά για αφομοίωση της από το Διαδίκτυο .. όταν πλέον τα ποσοστά αυτών που βλέπουν τηλεόραση μέσω Διαδικτύου είναι τόσο συντριπτικά, το επόμενο βήμα είναι να εμφανιστεί η δυνατότητα αυτή στην τηλεόραση. Ο μόνος λόγος; οι διαστάσεις και η ανάλυση της τηλεόρασης όπως και το γεγονός ότι μπορεί να μοιραστεί όλη η οικογένεια την προβολή σε αντίθεση με τον υπολογιστή. Επόμενο θύμα του Διαδικτύου; το DVD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμ.. ανυπομονώ για αυτό το θύμα.
      ανυπομονώ και για να δω σχετικές παρουσιάσεις πάνω σε αυτό ή άλλα "θύματα" εν καιρώ :[

      Διαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το