Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

yannidakis live τετάρτης - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ

Καληνωρίσματα. Αν φιλτράρουμε την ειδησεογραφία της εποχής εξαιρώντας τα εκλογικά, θα δούμε πως αναβρασμός υπάρχει με το ζήτημα της μετανάστευσης και μάλιστα όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά σε πανευρωπαϊκό.


Εφόσον η Γαλλία αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα και να συμβάλλει σε αυτό, διαδικασίες κινήθηκαν ακόμα και επί σουηδικής προεδρίας στην Ένωση που είναι γνωστό πως έχει πολύ αυστηρή πολιτική στο ζήτημα. Όμως όταν εβδομήντα χιλιάδες μετανάστες σε ένα χρόνο κατακλύζουν τη Μεσόγειο με την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, τη Μάλτα και την Ισπανία να δέχονται τον κύριο όγκο μεταναστών, τότε υπάρχει συλλογικό πρόβλημα.

Το πρόβλημα οξύνεται όταν η πολιτική είναι κατά τόπους διαφορετική και είναι χαρακτηριστικό πως οι χώρες της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης δεν έχουν ικανό νομοθετικό πλαίσιο ώστε να οχυρωθούν από την αλόγιστη εισροή μεταναστών. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως διαδικασία που ακολουθείται όταν μια βάρκα μεταναστών αποπλεύσει σε κάποια ευρωπαϊκή ακτή είναι δεδομένη. Οι μετανάστες περιμένουν μια πολυπόθητη βίζα παραμονής στη χώρα που όμως δεν ισχύει για τη μετάβαση τους σε άλλες χώρες. Τι συμβαίνει λοιπόν; Όσοι έρχονται περιορίζονται στις χώρες που πρωτοβρέθηκαν χωρίς ελπίδες να περάσουν σε άλλα κράτη της Ένωσης με νόμιμο τρόπο.

Το ζήτημα γίνεται πιο έντονο όταν μαθαίνουμε πως στην τουρκία κάνουν τα στραβά μάτια για να φεύγουν μετανάστες. Αυτό το διάστημα γίνεται προσπάθεια στις τάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θεσπιστεί μια κοινή πολιτική που θα προφυλάσσει τις χώρες του νότου μοιράζοντας την ευθύνη υποδοχής των μεταναστών και στις βόρειες. Ας μην ξεχνάμε πως ενώ τα μεγάλα κόμματα δεν πήραν σαφή στάση για το θέμα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για αναλογική εισροή μεταναστών στην Ελλάδα.

Το φαινόμενο της μετανάστευσης αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πληγές της χώρας μας. Η οικονομική εξαθλίωση πλήττει πρώτα αυτούς. Αστυνομικός της Σήμανσης Ηρακλείου με ενημέρωσε πως η εγκληματικότητα αυξάνεται απ’ τους μετανάστες και μειώνεται απ’ τους ντόπιους. Τα συμπεράσματα δικά σας.

1 σχόλιο:

  1. Μου δημιουργησες αποριες τωρα.
    Γιατι δεν εχουν ικανο νομοθετικο πλαισιο οι χωρες του νοτου;Θα μπορουσαν ανετα να παρουν παραδειγμα απο τις αλλες χωρες και ακομα ευκολοτερα να περασουν αυτους τους νομους.Μηπως καποιοι δεν αφηνουν τους νομους αυτους να γινουν;Μηπως βολευονται καποιοι αλλοι;
    Και γιατι παρακαλω παιρνουν βιζα εδω και δεν πανε σε αλλες ευρωπαικες χωρες με τον παρανομο τροπο τον οποιο ηρθαν στην Ελλαδα για παραδειγμα;Τι τους εμποδιζει δλδ;Η βιζα ή η ευρωπη;
    Μου εχουν πει οτι στην ιταλια μολις δουν καποιον μεταναστη να ειναι κρυμμενος σε καποιο φορτηγο που βγαινει απο καραβια που φτανουν στο λιμανι, τους φερονται απανθρωπα.Ξυλο και πεταμα στην θαλασσα.Η Ιταλια εχει σκληρηνει την σταση της απεναντι στο θεμα αυτο.Δεν εχει αλλο περιθωριο σαν χωρα να δεχθει μεταναστες αλλα γιατι φερετε με αυτον τον τροπο απο την αλλη;
    Εμεις γιατι να κανουμε τα στραβα ματια γενικως;Τωρα τι λεει ο ΛΑΟΣ....ασε.Λεει οτι θελει να ακουσει μια ομαδα ελληνων ψηφοφορων.
    Γιατι αν ηθελε να πει κατι το ΛΑΟΣ θα μπορουσε να βγαλει θησαυρους του κρατους για το θεμα αυτο...
    Αντιπολιτευση δεν υπαρχει στην Ελλαδα...
    Μακαρι να βρεθει μια λυση για ολους και πανω απο ολα να μαθουν να μην κανουν 100 παιδια ο καθενας σε αυτες τις χωρες.Για να τα ταισουν καταντουν να φτασουν στα περατα της γης παρανομα ή μη.
    Εγκληματικοτητα ζει και βασιλευει απο παντου.Δεν πιστευω πως δεν ειναι και ντοπιοι μπλεγμενοι.Εκτος αν λεμε για μικροκλοπες προς χαριν διαβιωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το