Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

yannidakis live - ΟΤΑΝ Η ΝΙΚΗ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ

Καληνωρίσματα. Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε ένα λιγάκι αστείο γεγονός που βρήκα ψυχαγωγικό να θίξω σήμερα, έτσι μωρέ, να ρίξουμε τους τόνους. Πρόκειται για την άτυπη προεκλογική περίοδο που διανύουμε με δεδομένο το πρώτο κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση και λίγο-πολύ γνωστά τα υπόλοιπα κόμματα που θα απαρτίζουν τη Βουλή.

Γι’ αυτό και τη χαρακτήρισα άτυπη, γι’ αυτό και το Πα.Σο.Κ. έκανε τη μικρότερη δαπάνη καμπάνιας υποψήφιου κόμματος τα τελευταία χρόνια.

Επειδή ο νικητής είναι γνωστός ότι κι αν λέγεται ή ακούγεται. Το αστείο είναι ότι κρίνεται αναγκαίο να μαθαίνουμε από δημοσκοπήσεις τις διαφορές και τα ποσοστά. Ελάτε τώρα! Είναι εντελώς ανούσια. Το Πα.Σο.Κ. θα έχει την αυτοδυναμία που τόσο επιθυμεί όχι επειδή έγινε το κόμμα-θαυματοποιών αλλά επειδή η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει πια, ο Συνασπισμός βρήκε τη χειρότερη περίοδο για να έρθει σε κρίση, το ΛΑ.Ο.Σ. έχει καταντήσει όσο πιο γελοίο μπορούσε, οι οικολόγοι βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και οι κουμουνιστές είναι πιο βαρετοί από ποτέ. Όχι λοιπόν, ο δικομματισμός δε θα σπάσει ούτε τώρα. Αλλά μη στεναχωριέστε σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ δεν υπάρχουν παρά δύο παρατάξεις. Αυτό κι αν είναι βαρετό!

Το ίδιο σενάριο έγινε και το 2004. Το κόμμα που θα ήταν κυβέρνηση το γνωρίζαμε πριν πάμε στις κάλπες. Ακόμα και η πράσινη Κρήτη ξεθώριαζε δίνοντας έδρες σε γαλάζιους βουλευτές. Σίγουρα λοιπόν εκείνο το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου δε θα έχουμε υψηλές θεαματικότητες στα κανάλια γιατί το αποτέλεσμα δε θα’ ναι αμφίρροπο.

Έτσι δε δικαιολογώ καθόλου τη φασαρία που γίνεται φέτος για τις εκλογές και ασχολούμαι πολύ περισσότερο με άλλα πιο σοβαρά ζητήματα της επικαιρότητας. Από την άλλη, νομίζω πως και το Πα.Σο.Κ. καλό είναι να εκμεταλλευτεί την προεκλογική περίοδο (όση απέμεινε) όχι για να πείσει (λέμε τώρα) τον κόσμο, αλλά για αφουγκραστεί προβλήματα και ανάγκες του ελληνικού λαού σε πιο πρακτικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το