Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

yannidakis live πέμπτης - ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Καληνωρίσματα. Έχει πλέον περάσει αρκετός καιρός μετά τις ιστορικές κοινοβουλευτικές εκλογές που πανηγυρικά κέρδισε το Πα.Σο.Κ. με αυτόματο πιλότο δεδομένης της αγανάκτησης που επικρατούσε (και εξακολουθεί) στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού σε φτωχούς, πλούσιους, εργάτες και εμπόρους.


Κι αν η κυβέρνηση έχει πολύ σοβαρά θέματα να λύσει, κάτι διαφορετικό συμβαίνει με τα άλλα κόμματα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Με πρώτο φυσικά τη Νέα Δημοκρατία η οποία είναι η πρώτη φορά που φαίνεται τόσο βυθισμένη στην εσωστρέφεια από τότε που δημιουργήθηκε σαν πολιτική “ιδεολογία” και τα στελέχη της χάσκουν ανάμεσα στην εύρεση μιας νέας σύγχρονης πολιτικής ταυτότητας και στην επιστροφή σε δεξιές πολιτικές που φαίνεται να κερδίζουν κόσμο τελευταία, όπως μαρτυρά το 5% των ψηφοφόρων της που απορροφήθηκαν από το ΛΑ.ΟΣ.

Το κείμενο αυτό όμως δεν αφορά τη Ν.Δ. γιατί και στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Για καιρό υπήρχαν προβλήματα και η φυγή του Αλαβάνου τα έφερε όλα στην επιφάνεια και μάλιστα προεκλογικά, με αποτέλεσμα τα ποσοστά να μειωθούν και το εσωκομματικό χάος να παρουσιαστεί μετεκλογικά. Ένας ιδιόμορφος νέος που ακούει στο όνομα Τσίπρας προσπαθεί να καινοτομήσει, προς το παρόν όμως έχει αναστατώσει όλο το κόμμα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα φαίνεται μόνο σε καμιά απεργία και οι Οικολόγοι έχουν πάει διακοπές στο νησί της μπανάνας και της ανακύκλωσης!

Τα δεδομένα μου δίνουν την ευκαιρία να μιλήσω για αντιπολίτευση. Μ’ αρέσει να μιλάω για αντιπολίτευση. Ήταν απ’ τα πρώτα θέματα του yannidakis live κάποια χρόνια πριν, όμως σήμερα δεν έχω τι να γράψω διότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ο καθένας κοιτάει να σωθεί απ’ τον εσωτερικό του βούρκο και η κυβέρνηση μόνη παλεύει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα των τελευταίων ετών παράλληλα με έναν άνισο αγώνα να φανεί αντάξια των προεκλογικών της δεσμεύσεων. Δεν ξέρω αν στηρίζετε ή ελπίζετε στο κυβερνών κόμμα, αλλά θα συμφωνείτε πως κανένα άλλο αυτή τη στιγμή δε θα μπορούσε να σταθεί στις σημερινές προκλήσεις. Μόνο του μιας και η αντιπολίτευση είναι γυμνή και τυφλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το