Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

yannidakis - ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 24/03/2010


Καληνωρίσματα από το σκοτεινό δωμάτιο με τη μεγάλη οθόνη, την κονσόλα της παιχνιδομηχανής και τα πολλά χειριστήρια. Βάλε το παιχνίδι μέσα και πάτα το play. Σήμερα παίζουμε το παιχνίδι που οδηγείς προσπαθώντας να φτάσεις στον προορισμό σου, χωρίς χρονόμετρο, χωρίς να σε κυνηγούν, χωρίς να χρειάζεται να πυροβολείς τους κακούς. Απλά να φτάσεις σπίτι σου. Ακούγεται βαρετό; Θα σας αποδείξω το αντίθετο.

Αλήθεια έχετε παρατηρήσει πως είναι να οδηγείς στους ελληνικούς δρόμους; Με το συμπάθιο άλλα βάση πιθανοτήτων είστε κι εσείς μέρος του προβλήματος. Γιατί μια διαδρομή σήμερα είναι σαν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι που προσπαθείς να αποφύγεις τις κακοτοπιές της διαδρομής. Κι αυτές μπορούν εύκολα να χωριστούν σ’ εκείνες που ευθύνεται το κράτος ή ο δήμος και σε εκείνες που ευθύνεται η απολίτιστη συμπεριφορά των ελλήνων οδηγών.

Στην πρώτη κατηγορία συναντούμε φανάρια που δε λειτουργούν, προβλήματα στο οδόστρωμα, κακή σήμανση, στενούς δρόμους και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βρούμε περισσότερα. Στη δεύτερη όμως θα διαπιστώσετε πως το πρόβλημα το δημιουργούν οι πολίτες: Παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα σε σημεία που εμποδίζουν τη διέλευση, παραβίαση STOP και φωτεινών σηματοδοτών, αντίθετη διέλευση σε μονόδρομους, αντίθετη διέλευση ακόμα και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας όπως μου μαρτύρησε φίλη μου στη Θεσσαλονίκη, προσπέρασμα απ’ τα δεξιά, παντελή άγνοια κυκλοφοριακών κανόνων απ’ τους δικυκλιστές, ασέβεια προς τις κυκλοφοριακές λωρίδες και την θέση στο οδόστρωμα, αγενέστατη συμπεριφορά προς τους πεζούς και τις διαβάσεις τους και η λίστα ατελείωτη.

Προσωπικά ήμουν από αυτούς που έβριζα στις κακοτοπιές που βίωνα στο δρόμο, καθότι μεγάλος “ψειριάρης” στην τήρηση των νόμων και κανόνων, όμως πλέον έχω αποστασιοποιηθεί και απλά προσπερνάω τα… εμπόδια κάνοντας το σταυρό μου και κερδίζοντας πόντους στο παιχνίδι του δρόμου που έχει μια σημαντική διαφορά απ’ το εικονικό. Χάνονται ζωές από το αλκοόλ, την υπερεκτίμηση δυνατοτήτων και παραβίασης των κανόνων οδικής συμπεριφοράς. Πάλι το κράτος φταίει και εδώ; Αφού όλοι είστε/είμαστε μέρος του παιχνιδιού :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το