Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

yannidakis – ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΕΛΛΑΔΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 04/03/2010


Καληνωρίσματα. Ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη για το μέγεθος του κειμένου. Δε θα περιπαίξω το ζήτημα και δε θα το γαρνίρω με κοσμητικά επίθετα. Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προ ημερών δεν αφορούν μόνο τους δημοσίους υπαλλήλους, μα όλους μας. Για όσους δεν έχετε υπόψη σας, θα τα βρείτε εδώ. Νομίζω πως η ανακοίνωση τους έφερε μεγάλη αναστάτωση στους έλληνες και έτσι με αίσθημα ευθύνης θα τοποθετηθώ εξ αυτών.

Είναι προφανές πως εφόσον μιλάμε για τόσο σοβαρά μέτρα θα πρέπει όλοι να περιορίσουμε κάποιες από τις ως τώρα συνήθειές μας. Πρέπει να αντιληφθούμε πως ναι, θα μας επηρεάσουν έμπρακτα τα μέτρα αυτά. Αρχίζω όμως με τη σωστή σειρά. Πρώτος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας δήλωσε πως παραιτείται πολλών εκ των οικονομικών του αποδοχών ακολουθούμενος από την Ν. Μούσχουρη που ανακοίνωσε πως παραιτείται του βουλευτικού της μισθού σε μια καθαρά συμβολική κίνηση. Σειρά είχε η κυβέρνηση με τον πρόεδρο της Βουλής να μην αξιώνει 14ο μισθό και πολλοί βουλευτές να ακολουθούν. Εκτός αυτού, τα επιδόματα (κάποια από τα οποία μας προκαλούν γέλιο οργής) βουλευτών και υπαλλήλων τους περικόπτονται όχι απλά γενναία αλλά και βίαια! Σωστά. Έτσι ξεκινάς όταν θες να πλήξεις τον μικρομεσαίο.

Πάραυτα πολλοί εκφράζονται άσχημα για το τι συνέβη. Αισθάνονται προδομένοι που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Πολλοί απ’ αυτούς δε θα ακυρώσουν τις διακοπές στη Μύκονο, αλλά θα ζοριστούν να πληρώσουν την επόμενη δόση στο δάνειο. Το ξέρω. Η κα. Διαμαντοπούλου στο Υπουργικό Συμβούλιο επισήμανε στον Γ. Παπανδρέου πως τα μέτρα αυτά αγγίζουν τα όρια της ιδεολογίας του κόμματος για να λάβει την αποστομωτική απάντηση πως είναι πολύ πέρα από την ιδεολογία. Αυτήν την κουβέντα εγώ την εκτίμησα πολύ. Ξέρω πως η κυβέρνηση έχει κόμπο στο λαιμό. Ξέρει πως χάνει πολιτικά. Ίσως πέσει στις δημοσκοπήσεις. Ίσως χάσει τη στήριξη του κόσμου. Και τότε σκέφτομαι: Τελικά δε μας αρέσει η αλήθεια, ε; Όσο καιρό κρυβόμασταν πίσω από το ψέμα του μαγειρέματος και της διαφθοράς στην οποία συναινούσαμε με τον τρόπο μας, ζούσαμε (σχετικά) καλά. Όταν κάποιος… γενναίος είπε την αλήθεια σε εμάς και την Ευρώπη, τότε όλα άλλαξαν. Έγινε κακός. Μισητός!

Με έκπληξη διάβασα πως ο κος. Καρατζαφέρης στηρίζει την κυβέρνηση. Το γράφω κι ανατριχιάζω ότι ένας φανατικά αντιπολιτευόμενος της κυβέρνησης ξεπέρασε τη μικροπολιτική σκοπιμότητα εξυπηρετώντας το κοινό καλό. Δε θα γράψω για τα αριστερά κόμματα που ετοιμάζουν τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να αποκαταστρέψουν την κοινωνία. Σε αριστερό blog προχθές, σχολίασα πως “όταν το αμάξι σου τρέχει με χαλασμένα φρένα στο γκρεμό, μην στρίψεις το τιμόνι, πάρε την αυτοκινητοβιομηχανία να ζητήσεις ευθύνες για το πρόβλημα”... Η ΝΔ επέλεξε να κατακρίνει τα μέτρα χωρίς καμία άλλη συμμετοχή. Περιμένει την πολιτική ήττα του ΠΑΣΟΚ για να είναι η επόμενη κυβέρνηση που όλοι αγαπήσαμε!

Ζητάω από όλους να συμμετέχετε στη μακρά περίοδο πίεσης. Να επανεξετάσετε τους οικογενειακούς σας προϋπολογισμούς και να ελαττώσετε τα έξοδά σας. Το yannidakis live στηρίζει την κυβέρνηση και καλεί όλους σας να πιστέψετε στην εθνική προσπάθεια. Είμαι σίγουρος πως πάνω από το άγχος της πληρωμής του λογαριασμού σας έχετε το φιλότιμο μιας Ελλάδας άξιας να ζήσουν τα παιδιά μας χωρίς το δικό μας άγχος :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το