Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

yannidakis - ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 28/01/2009

Μια νέα εβδομάδα ξεκίνησε και αποφάσισα να μην αρχίσω με βαριά θέματα , αλλά με κάτι πολύ επίκαιρο ακόμα και αν άργησα! Διανύουμε εξεταστική περίοδο και είμαι σε θέση να ξέρω ότι πολλές σελίδες στα spaces αποτελούνται σε μεγάλο βαθμό από χρήστες-φοιτητές.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έδωσα την τελευταία μου εξεταστική και οι αναμνήσεις από το άγχος, τις συζητήσεις, τις φήμες για τα θέματα και τα.. σκονάκια, μου είναι νωπές. Χρειάζομαι ένα μονάχα παλιόφιλο για να τα θυμηθώ και να τρέχει η γλώσσα μου ροδάνι! Στιγμές και εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες.

Και αν αρχίσω να μιλώ για αυτή τη ζωή; Θα αρχίσω από ένα χαρακτηριστικό που είχα εγώ και οι κολλητοί μου όπου δεν χάναμε θεωρία για θεωρία. Ναι, καλά ακούσατε! 08:30 το πρωί εμείς είμαστε οι πρώτοι που ανοίγαμε την αίθουσα. Και πριν προλάβετε να σχολιάσετε για τις επιδόσεις μας, να τονίσω ότι το χαμόγελο και η χαρά μας για να τρέξουμε εκεί ήταν απερίγραπτη. Την ώρα του μαθήματος να γελάμε, να ειρωνευόμαστε με τρόπο τον διδάσκοντα, να κάνουμε κάθε λογής παιδική σκανταλιά αλλά με τρόπο που στα 3,5 χρόνια μας δε δεχτήκαμε πάνω από 2-3 παρατηρήσεις! Αντίθετα ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι από τους μεν καθηγητές μας για την συνέπεια των παρουσιών μας, από τους δε συμφοιτητές μας για το χαβαλέ εντός και εκτός αιθουσών!

Και επειδή άρχισα με το σκεπτικό να στείλω και ένα μήνυμα σε όλους τους φοιτητές-αναγνώστες, ήθελα να καταλήξω στο ότι παρόλα αυτά πηγαίναμε στα μαθήματα, όλο και κάτι έπαιρνε το αυτί μας και πιστέψτε με, την περίοδο της εξεταστικής ποτέ δε μας έπιασε ο πανικός του τερματισμού της κοινωνικότητάς μας επειδή ακριβώς ποτέ δε χάναμε επαφή μέσα στο εξάμηνο και το προτείνω ανεπιφύλακτα για όλους εσάς.

Ίσως να σας φαίνεται υπερβολικό και θεωρητικό (όπως και μένα πριν χρόνια) όμως είναι όντως από τα καλύτερα χρόνια και μην γυρίσετε πλάτη σε αυτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το