Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

yannidakis - ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008

Μιλώντας σήμερα για Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κλασικός Έλληνας γκρινιάρης διαχωρίζει τις απόψεις του στα ιδεώδη του παρελθόντος που πρέσβευαν στο παρελθόν οι αγώνες και στο σημερινό σκηνικό των εθισμένων σε φάρμακα, αθλητών και πολυεθνικών που έχουν διεισδύσει ως χορηγοί.

Εγώ δε μπορώ να αμφισβητήσω τίποτα από τα παραπάνω, όμως απεχθάνομαι τη μιζέρια και δέχομαι τους αγώνες ως είναι. Τη μεγαλύτερη και ιστορικότερη διοργάνωση παγκοσμίως! Θα παρακολουθήσουν οι περισσότεροι τηλεθεατές, θα συμμετέχουν οι περισσότεροι αθλητές, θα την τιμήσουν οι πλέον σημαντικότεροι άνθρωποι.

Η επιτυχία ενός αθλητή ή μιας ομάδας συνοδεύεται και με επιδοτήσεις από χορηγούς και το κράτος. Όμως κανείς δε μπορεί να υποβαθμίσει τα δάκρυα του αθλητή για την άτυχη στιγμή ή αυτά της συγκίνησης που ολόκληρη η οικουμένη θα ακούσει –προς τιμήν του- τον εθνικό ύμνο της χώρας του.

Εγώ θα έλεγα πως χαίρομαι την ύπαρξη των χορηγών, γιατί επενδύουν τεράστια ποσά στην προώθηση των αγώνων και κατ’ επέκταση των προϊόντων τους, χωρίς να μας αναγκάζουν να τα καταναλώνουμε. Ο καθένας μπαίνει πιο εύκολα στο Ολυμπιακό κλίμα και συμμετέχει με το δικό του τρόπο στη μεγάλη γιορτή που οι Έλληνες πρωτοξεκίνησαν.

Εκατοντάδες αθλητές ξεκινούν την τίμια (ή όχι και τόσο τίμια) προσπάθεια τους για ένα ατομικό ρεκόρ, για μια καλύτερη επίδοση, για ένα μετάλλιο, για να δοξαστεί η χώρα τους μέσα από τους ίδιους. Ας μην ξεχνάμε την εθνική περηφάνια μας κάθε φορά που κάποια ελληνική ομάδα διακρινόταν σε κάποιο άθλημα. Δε νομίζω ότι απασχολούσε κανέναν το αν οι παίκτες θα κέρδιζαν πολλά λεφτά.

Η Αθήνα το 2004, πέτυχε παγκόσμια εκεχειρία ανάμεσα στις χώρες που ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση, κατάφερε να προσεγγίσει το παρελθόν της διοργάνωσης κατά το δυνατό. Οι Κινέζοι δεν το κατάφεραν τόσο πολύ, όμως εμείς τους παραδώσαμε την Ολυμπιακή Φλόγα και είμαστε οι πρώτοι που πρέπει να τους στηρίξουμε και να δεχτούμε με περηφάνια τη σύγχρονη μορφή των αγώνων. Καλή επιτυχία Πεκίνο. Καλή επιτυχία Έλληνες. Καλή διασκέδαση σε όλους μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το