Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

yannidakis – ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΝΟΧΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 05/10/2009



Καληνωρίσματα. Ο ήλιος που ξημέρωσε σήμερα είναι πράσινος. Ομολογώ πως δεν είχα πρόθεση να γράψω πολιτικό θέμα σήμερα, όμως σήμερα παρατηρώ πως όλοι ασχολούνται με την πολιτική επικαιρότητα λες και ο αναγνώστης διαβάζει δελτία τύπου.

Εγώ σκέφτηκα πως όλοι έχουν λόγο σήμερα και έτσι τηλεγραφικά αποφάσισα να δώσω το ερέθισμα του σημερινού ερωτήματος. Τι είχαμε λοιπόν χθες; Το Πα.Σο.Κ. είναι η νέα κυβέρνηση της χώρας. Όχι με τις 152 έδρες που αγωνιούσε αν θα κατακτήσει και που ισοδυναμούσαν με αυτοδυναμία, αλλά με 160 έδρες που έδωσαν σαφές μήνυμα στον κ. Παπανδρέου. Μήνυμα αλλαγής, μήνυμα παρότρυνσης για τομές στην διαλυμένη και διεφθαρμένη κοινωνία μας. Τον Παπανδρέου όλοι τον στήριξαν, βιομήχανοι και εργάτες, νέοι και ηλικιωμένοι. Τώρα δεν έχει καμία δικαιολογία για τίποτα. Οφείλει να δικαιώσει στο μέτρο του δυνατού όλους αυτούς.

Η ιστορική διαφορά των 10,5 μονάδων κρύβει πολλά μηνύματα. Οι εσωκομματικές διαφορές στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έστειλαν πολλούς υποστηρικτές τους στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. την ίδια στιγμή που η απογοήτευση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. έγειρε πιο δεξιά στη μεριά του ΛΑ.Ο.Σ. Ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε και η τρομακτική αποχή που αγγίζει το 30% αν προέρχεται αποκλειστικά από τη Ν.Δ. Ύστερα έχουμε τον Καραμανλή που τελικά δεν άντεξε την πίεση, την εσωκομματική πίεση από την πανίσχυρη οικογένεια(…) και τα παράτησε. Τι σημασία έχει αν αυτός προσπάθησε κι αν προδόθηκε από τα ανίκανα στελέχη που απάρτιζαν την κυβέρνησή του και διέφθειραν όσο ποτέ το κράτος; Υπέκυψε και παραιτήθηκε.

Τώρα έμεινε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δυνατό όσο ποτέ με έναν Παπανδρέου που δεν ορκίζομαι ότι θα είναι ο τέλειος πρωθυπουργός αλλά χαρακτηρίστηκε ως τώρα από τη διάθεσή του για εκσυγχρονισμό, όχι αόριστα, αλλά με προτάσεις. Ο ίδιος έδωσε το στίγμα ζητώντας “Συμμετοχή κι όχι ανοχή”, έστειλε το μήνυμα της σύγχρονης διακυβέρνησης όπου όλοι έχουν ευθύνη κι όλοι συμμετέχουν ο καθένας στο μέτρο του δυνατού. Το ερώτημα σήμερα είναι:
Α :[ εσείς αφουγκράζεστε μια πολιτική στην οποία πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί;
Β :[ περιμένετε να δείτε την αποσυμφόρηση των ελληνικών νοικοκυριών πριν κρίνετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το