Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

yannidakis - ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: ΜΕ ΘΗΛΥΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 19/10/2009



Καληνωρίσματα από τον πλανήτη “Οικονομική Κρίση” όπου δεν είναι πολύς καιρός που διάβασα μια ενδιαφέρουσα θεωρία από άγγλο ερευνητή σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη των αγορών.

Διαβάζουμε σε έρευνα πως οι πως οι γυναίκες ξοδεύουν τα χρήματά τους με γνώμονα την ευημερία της οικογένειας και του σπιτικού τους ανεξάρτητα για το τι είδους προϊόντα ή υπηρεσίες είναι αυτά. Αντίθετα οι άντρες ξοδεύουν σε πιο.. περιττά πράγματα. Εγώ όμως θα χαρακτηρίσω και τα δύο φύλα λάτρεις του υπερκαταναλωτισμού με ότι αυτό συνεπάγεται στην κίνηση της αγοράς ή στην ανάπτυξη αγοραμανιακών τάσεων που τελικά είναι μια ασθένεια όπως όλες που σχετίζονται με εθισμούς.

Οι άντρες ίσως ασχολούνται περισσότερο με τον τεχνολογικό εξοπλισμό, σίγουρα όμως αρέσκονται σε οικονομικές επενδύσεις που το εύρος τους είναι τεράστιο. Από ένα ποσό κλίμακας ως μεγάλες επενδύσεις σε περιουσία. Οι άντρες ασχολούνται κατά κανόνα με το χρηματιστήριο και σε εκείνους αποδίδεται η ανακατανομή του χρήματος.

Όμως τα νούμερα ως αδιάψευστός μάρτυρας της πραγματικότητας στις αγορές δείχνει πως οι γυναίκες κάνουν διπλάσιες αγορές απ’ τους άντρες. Είναι ακριβώς εκείνες που αισθάνονται όμορφα όταν καταναλώνουν χρήματα για αγαθά. Θυμάμαι μια φίλη μου να μου λέει πως όταν ψωνίζει από ακριβές ετικέτες νοιώθει πιο ευχάριστα απ’ ότι αν δεν το έκανε. Εκεί ακριβώς θα μπορούσε να βρίσκεται το κλειδί της ανάκαμψης της οικονομίας. Γυναίκες ανεξάρτητες και αυτόνομες οικονομικά που πλέον ξοδεύουν επειδή το κέρδισαν. Γυναίκες που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μια ανάσα στις τοπικές αγορές με όλες αυτές τις μικροαγορές που καλύπτουν τις ανεξάντλητες ανάγκες αγοραμανίας που τις διακατέχουν. Η γυναίκα χωρίς κανείς να το προέβλεπε, αποτελεί μια οικονομική υπερδύναμη στην κοινωνία που μπορεί να μετατραπεί σε σταθερά ανάκαμψης.

Κάπως έτσι προκύπτει το σημερινό “Ερώτημα της Εβδομάδας” με τη μελέτη αντρών και γυναικών καταναλωτών που παρουσιάζουν τις δικές τους ιδιομορφίες στην καταναλωτική τους δραστηριότητα. Ποιός θα βοηθήσει περισσότερο στην οικονομική ανάκαμψη;
Α :[ ο άντρας
Β :[ η γυναίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το