Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

yannidakis πέμπτης - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Καληνωρίσματα. Η καρδιά των παγκόσμιων μέσων ενημέρωσης που βασίζονται στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, χτυπά από σήμερα στην Ρόδο. Το Ίδρυμα Έρευνας και Σπουδών Νέας Τεχνολογίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση Αθλητικών Συντακτών και ο Δήμος Ρόδιων διοργανώνουν μια πολύ σημαντική εκδήλωση σεμιναριακής μορφής που αφορά την δημοσιογραφία και την τεχνολογία στα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο.

Ο αθλητισμός αποτελεί νευραλγικό κομμάτι της παγκόσμιας οικονομίας. Ο επαγγελματικός αθλητισμός σε οποιοδήποτε άθλημα λειτουργεί σε πολλά από http://www.strent.gr/forum/ επίπεδα απασχολώντας πολλούς διαφορετικούς μεταξύ τους, κλάδους της επιχειρηματικότητας. Εκτός τους αθλητές, τους προπονητές, τους γυμναστές, φυσικοθεραπευτές και κάθε είδους γιατρούς, ο αθλητισμός απασχολεί ένα τεράστιο κομμάτι του διεθνούς management. Απλά σκεφτόμενος κανείς τα συμβόλαια εκατομμυρίων που υπογράφουν παίκτες και διαφημιστικές εταιρείες με μεσάζοντες τους managers μπορεί μόνο προσεγγιστικά να αναλύσει τα οικονομικά μεγέθη που διακινούνται στον αθλητικό κλάδο. Μιλάμε για έναν μικρόκοσμο. Μια μικρή κοινωνία για την οποία καθημερινά ενδιαφέρεται φανατικά, εκατομμύρια κόσμου. Κι όταν το κοινό διψά για αγωνιστική αλλά και εξωαγωνιστική δράση, τότε η δημοσιογραφία και οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν ακριβώς αυτήν την ικανοποίηση ανάγκης. Οι σπουδές αθλητικής δημοσιογραφίας αποτελούν παρακλάδι της σχολής δημοσιογραφίας και οι τεχνολογίες απλώνονται σε μεγάλο εύρος. Από προγράμματα στατιστικής, μέχρι προώθηση προϊόντων, όλα και όλοι κινούνται στον ρυθμό μιας μπάλας (συνήθως).

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως το συνέδριο που ξεκινά σήμερα στη Ρόδο θα συγκεντρώσει τα βλέμματα όλου του κόσμου και η συμμετοχή μερικών εκ των σπουδαιότερων προσωπικοτήτων του αθλητικού και πολιτικού τομέα, επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό. Στο συνέδριο συμμετέχει πληθώρα δημοσιογράφων, σπουδαστών δημοσιογραφίας, αθλητικών συλλόγων, κοινωνικών οργανώσεων, αθλητικών φορέων και η κάλυψή του θα γίνει από μερικά από τα πιο διάσημα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα.

Είναι προφανές πως το μέλλον του αθλητισμού ολοένα και εξασφαλίζεται από την στιγμή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι –άσχετοι του αθλητισμού, αλλά διακινητές του παγκόσμιου χρήματος- ασχολούνται σοβαρά με το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού. Ένα μέλλον λαμπρό. Η δε συγκυρία της διοργάνωσης του forum στην Ρόδο είναι προφανές πως έχει σημαντικά οφέλη και για την προβολή του νησιού και κατ’ επέκταση της χώρας μας.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ :[

2 σχόλια:

  1. προσωπικά δε βλέπω μέλλον ούτε στον αθλητισμό μας, αλλά ούτε και στον τουρισμό μας...
    η συμπεριφορά φιλάθλων προς ξένους παίχτες που απλά έχουν το "θράσσος" να μιλήσουν για ότι συμβαίνει στα ελληνικά γήπεδα δε χρειάζεται σχόλιο...
    ο τραμπουκισμός έχει πολλές πλευρές...από το κέρμα που σκίζει μάτι μπασκετμπολίστα ως τα κατεβασμένα μούτρα ταβερνιάρηδων...
    αλλά ούτε όσοι φέρνουν κέρματα στα γήπεδα, ούτε οι ταβερνιάρηδες συμμετέχουν σε φόρουμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ katabran
    οτι εισαι απαισιοδοξη τεινει να (μου) ειναι γνωστο. Εγω παλι βλεπω καλυτερες μερες στον τουρισμο αφου βεβαια πρωτα χρειαστηκε να ταρακουνηθει ολακερο το συστημα, για να καταλαβουμε τι σημαινει μακροπροθεσμος τουρισμος.
    Οσο αφορα τον αθλητισμο. Δεν εχω κανεναν φοβο. Καλοι παικτες θα υπαρχουν, κακοι φιλαθλοι θα υπαρχουν κι ολοι θα εχουμε να λεμε παντοτε :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το