Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

yannidakis – ΑΝΑΔΔΡΟΜΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 08 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ (ΠΑΓΚΩΣΜΙΑ ΙΜΕΡΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΥ)

Σιμερα γηορταζουμε τιν παγκωσμια μερα αναλφαβιτησμου κε ι αλιθια ηνε πως αν αρχησουμαι να εξαιταζομαι τους αρηθμους παγκοσμηως αλλα κε σιγκεκριμαινα στιν Ελλάδα θα διαπηστοσουμε απογωιτευτικες καταστασης.
Αινα αρκαιτα κατατοπηστικο μαιτρο παρουσιασεις εινε ερευναις που γηνονται στων ελληνικό στρατου και στης οπηες οι εκη υπευθηνοι γινωνται μαρτηρες ηπεραριθμον νεωσυλλεκτων η οπηοι αιχουν πρωβληματα ακωμα κε στο να γραψουν το ωνομα τους.
Σηγκεκριμενη εραιυνα για το φλεγων ζητειμα του αναλφαβητισμού δαιν ιπαρχει –τουλαχιστων εδο στην Ελλάδα- κε αιτσι δε μπωρουμε να ημαστε βεβεοι για το μεγεθως του προβλιματος.
Το ζειτημα του αναλφαβητισμού απασχωλουσε περισσωτερο την κηνωνια σε παλεοτερες επωχες με τους ανθροπου εξαιτειας της φτοχιας οι ωποια τους εξοθουσε στιν εργασεια τις βιοπαλεις. Τωτε φυσεικα τα νουμαιρα ειταν μεγαλοιτερα, αλα κε ι δικεολογια ιταν σιμαντικη.
Σιμερα αινας αναλφάβητος θα αντιμετοπιζωταν μαλον μαι περιθωτιωπιηση απω τους γυρο του που δαι ιναι δισκολο να αντιλιφθουμε ωτι οδιγη σε κινονικο αποκλισμο. Ατωμα που αναγκαζωνται να στραφουν σε αλες λησεις εκτονοσεις κε κινωνικης αποδωχης, προσεγγιζωντας τεληκα στροματα τις κηνονιας επικεινδηνα κε ενδεχομενος ζιμηωγονα.
Βεβεα, αινας αναλφάβητος ανθροπος δαι προϊπωθετη κε τιν νοητηκη ή διανοητηκη του υπωσταση. Ιπαρχει πληαδα ανθροπων με τα περισοτερα παραδιγματα να ανικουν στο παραιλθον, η οπηοι αιχουν αξειοζηλευτες γνοσης επη παντως θεματως κε με σπουδεο κηνονικο επηπεδο. Ανθροπη που αιχουν παρι με αρηστα τω πτηχιο απω αυτω που ονωμαζουμε τω «πανεπηστιμιο τις ζοης» κε η εμπηριες τους, τους επητρεπουν να ελισοντε στη ζοη με γνοση κε επητιχια. Ανθρωπη που αιχουν καταφαιρη να υπερκαλιψουν τα γραματικα τους καινα κε τα σχοληκα τους χρωνια με ουσιαστηκη γνοση και μορφοση σε πρακτηκα θαιματα.
Ακριβος για τα παραπανο, το επηπεδο μορφοσης ή αναλφαβητισμού, δαιν πραιπει να απωτελει κινωνικο κριτηριο επιλωγης για ωλους αιμας. Αντηθετα θα ιταν πρεπων να βωηθουμε στιν ενταξι αυτόν τον ανθροπων στιν κηνονια προοθοντας τα αλα πνεφματικα τους πρωσοντα.
μετάβαση στην αρχική σελίδα

3 σχόλια:

  1. καταρχας δυσκολευτηκα παρα πολυ να σε διαβασω....ξερω ηθελες να δωσεις εμφαση σε αυτα που λες.
    Με βαση το τυπικο ορισμο αναλφαηξτος θεωρειται αυτος που δεν ξερει να γραφει και να διαβαζει...ομως πολυ καλα το εθεσες πως υπαρχουν ατομα που δεν εχουν γνωσεις γραφης η αναγνωσης ομως το πανεπιστημιο της ζωης το εχουν παρει με αριστα και ειναι κριμα και αδικο να μπαινουν στο περιθωριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ ΕΛΕΝΑ
    ναι, ηταν μια αναρτηση στο παλιο (καλο) yannidakis live αφιερωμενη σε μια μερα που θα θελαμε οχι να ξεχασουμε αλλα να προσπαθησουμε να αφανισουμε :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το