Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

yannidakis - ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΑΔΕ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 11 Μαρτίου 2009

Ο ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΑΔΕ ΕΓΙΝΕ ΦΙΛΟΣ
Ύστερα από αρκετό καιρό ας επιστρέψουμε στα δικά μας και ας εξετάσουμε ένα πολύ ρεαλιστικό σενάριο κατά το οποίο δύο διαδικτυακές επαφές αποφασίζουν να συναντηθούν από κοντά.
Γιατί; Προφανώς η σχέση που έχουν αναπτύξει ικανοποιεί κάποιες συνθήκες. Έχουν βρεθεί τομές σε κοινά ενδιαφέροντα, κοινές εξ αποστάσεως δραστηριότητες, κοινοί στόχοι, ή κοινή νοοτροπία. Ο ένας έχει μοιραστεί προσωπικά στοιχεία του εαυτού του με τον άλλο και ίσως έχει βρει σε αυτόν έναν χρήσιμο φίλο, ένα σπουδαίο σύντροφο.
Κι όμως όταν ήρθε η στιγμή για το μεγάλο βήμα, αυτό της συνάντησης με άλλους, κατά 58% το στερεότυπο γκρεμίστηκε και ένας από τους δύο ή και οι δύο, έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης.
Οι τομείς της παραπληροφόρησης έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την εξωτερική εμφάνιση και τα κιλά, καθώς ο εσωτερικός κόσμος του «χρήστη» είναι πλέον γνωστός.
Λύσεις που προτείνονται έχουν να κάνουν με την αποστολή μια φωτογραφίας κατά τη διάρκεια του ραντεβού, έχει όμως βρεθεί πως και η φωτογραφίες είναι δυνατό να παραποιηθούν ή να αφορούν παλαιότερη εποχή.
Ως ο μοναδικός αδιάψευστος και ειλικρινής τρόπος προτείνεται η βιντεοκλήση. Πρόκειται για την σε πραγματικό χρόνο μετάδοση εικόνας των συνομιλητών και σήμερα υποστηρίζεται από το σύνολο των παρόχων που προσφέρουν τέτοια επικοινωνία.
Βέβαια, στην αντίπερα όχθη οι ρομαντικοί αφήνουν κατά μέρος την webcam και δεν ενδιαφέρονται για την εμφάνιση, αφού το πνεύμα και ο χαρακτήρας, τους έχει πείσει και καλύψει τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.
Ας μην ξεχνάμε πως από το διαδίκτυο υπάρχουν μαρτυρίες για τη σύναψη δεσμών αιώνιας φιλίας και μεγάλου έρωτα που έφτιαξε όμορφες οικογένειες ή ήταν αφορμή για δυνατά πάθη.
Εμείς εδώ αποτελούμε ένα ζωντανό παράδειγμα μιας πολύ δραστήριας κοινωνίας με πολλούς και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ μας, με πολλές συναντήσεις που έχουν καταλήξει σε πολύ καλές φιλίες.
μετάβαση στην αρχική σελίδα

2 σχόλια:

  1. Η τελευταία σου φράση τα λέει όλα!
    Προσωπικά, μου φτάνει να ανταλλάξω λίγες κουβέντες με κάποιον ή να δω το βλέμμα του, για να καταλάβω για το ποιόν του. Τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην ιντερνρτική, δεν έχω πέσει έξω, όσον αφορά τον χαρακτήρα κάποιου. Αν θες πες το διαίσθηση...
    Και με καλύπτει απόλυτα η φράση σου τούτη:
    Βέβαια, στην αντίπερα όχθη οι ρομαντικοί αφήνουν κατά μέρος την webcam και δεν ενδιαφέρονται για την εμφάνιση, αφού το πνεύμα και ο χαρακτήρας, τους έχει πείσει και καλύψει τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Bio-μπαξές
    ξερεις ειναι σπανιο χαρισμα αυτο που αναφερεις. Πολλοι λενε οτι μπορουν να καταλαβουν τον αλλον απο λιγες στιγμες μαζι του, ομως πιστεψε με, λιγοι πραγματικα το καταφερνουν :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το