Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

yannidakis - ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΙΔΙΑ ΜΑΤΙΑ, ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 22 Φεβρουαρίου 2008

ΙΔΙΑ ΜΑΤΙΑ, ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Δε θα βαλθώ να σας κουράσω με όρους τεχνικούς, αναλύσεις σε pixels κλπ. όμως ας κάνουμε σήμερα μια κουβεντούλα για ποιότητα εικόνας. Γιατί όλοι μας ζητάμε το καλύτερο για την ποιότητα της οράσεως μας και την ποιότητα με την οποία διασκεδάζουμε καθημερινά.
Οι τηλεοράσεις CRT (αυτές που όλοι είχαμε μέχρι πρόσφατα σπίτι μας), έγιναν LCD και PLASMA και τώρα ο πόλεμος γίνεται στο format. High Definition (HD) ή Blu Ray;
Πρόκειται για δύο πραγματικά αξιοζήλευτα format εικόνας, ή μάλλον αποδόσεις εικόνας οι οποίες χάρισαν στον τηλεθεατή εικόνα κρυστάλλινη, ζωντανή. Εντυπωσιακά πραγματική. Θυμάμαι το πρώτο πρόγραμμα HD που παρακολούθησα στην Αμερική. Ήταν ένα ντοκιμαντέρ το οποίο χάζεψα, βλέποντας δελφίνια και μέδουσες σαν αποβλακωμένος. Σιγά-σιγά δημιουργήθηκε και δεύτερο κανάλι όπου παρακολουθούσαμε τους αγαπημένους μoυ Yankees στο baseball. Τι θέαμα, τι εθισμός!
Στην Ελλάδα δεν έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τέτοιες εκπομπές. Υπάρχει ένα πιλοτικό δορυφορικό (ελληνικό) κανάλι και από κει και ύστερα ίσως κάποιο DVD με εικόνα HD. Αλλά τι λέω; Στην Ελλάδα αν εξαιρέσουμε το NOVA και το ΕΡΤ digital (που δεν υπάρχει ακόμα σε ολόκληρη την χώρα) δεν έχουμε καν ψηφιακά κανάλια!
Κατόπιν, την εμφάνιση του έκανε το Blu Ray με μια επανάσταση εικόνας και ανάλυσης. Αν δεν υποστηρίξουμε ότι μας παρέχει καλύτερη εικόνα, τότε στο «απλό», «άπειρο» μάτι ο εντυπωσιασμός είναι ίδιος.
Την επιλογή όμως την κάνουν οι εταιρείες κολοσσοί για εμάς. Warner, Sony, Panasonic, Walt Disney, Twentieth Century Fox, Apple και άλλες εταιρείες κατασκευαστών και κινηματογραφικών studio έκαναν την επιλογή τους και αυτή είναι BD.
Που καταλήγουμε; Αγοράζετε τηλεοράσεις Blue Ray, αγοράζετε DVD players Blue Ray, γιατί οι νέες ταινίες που θα γυριστούν θα κυκλοφορήσουν σε δισκάκια BD. Αν κάνετε μια επένδυση, κάντε τη σωστά. Όχι. Κανείς δεν εκμεταλλεύεται τον καταναλωτή. Όμως μας αρέσει η ποιότητα και θέλουμε το καλύτερο. Αν πάλι όχι, κανείς δε μας το επιβάλει. Μπορείτε να αγοράζετε από τα supermarkets συσκευές τύπου «Mashura». Και αυτά θα παίζουν!
μετάβαση στην αρχική σελίδα

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα ενημέρωση........

    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ θαλεια
    ναι. το κειμενο δεν ειναι και τοσο διαχρονικο μιας και εκ τοτε υπαρχουν εξελιξεις και στην Ελλαδα, ομως ειχε θετικη ανταποκριση τοτε :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το