Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

yannidakis δευτέρας - CASE STUDY ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΟΤΑΝ Η ΚΡΗΤΗ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΦΤΑΣΑΝ Σ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

CASE STUDY ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Καληνωρίσματα. Είναι πλέον γνωστό πως οι συνεργασίες προσδίδουν πάντοτε περισσότερες πιθανότητες για επιβίωση αρχικά και ανάπτυξη στη συνέχεια. Ιστορικά οι άνθρωποι συνασπίζονταν με σκοπό να εκμηδενίσουν τις αδυναμίες τους και να προωθήσουν τις δυνατότητές τους. Το ίδιο συμβαίνει και στον επιχειρηματικό κλάδο όπου έχουμε ιστορικό επιχειρήσεων που συγχωνεύτηκαν ή άλλαξαν σύσταση και κατέληξαν υπερχρεωμένες ή αναξιόπιστες κι άλλες που τελικά κατάφεραν να αποφύγουν το λουκέτο. Γίνεται κατανοητό πως μια συγχώνευση κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.

Το ίδιο σκέφτηκαν το 1999 οι ιδιοκτήτες της Air Greece, μιας ηρακλειώτικης αεροπορικής εταιρείας με έτος ίδρυσης το 1992 όπου και δραστηριοποιήθηκε από http://www.berlin-airport.de/DE/Presse/Mediathek/Bildarchiv/DasAktuelleFoto/2009/Aegean.html εντός Ελλάδος ως κύρια ανταγωνίστρια της Ολυμπιακής. Τα χρόνια περνούσαν όμως μια άλλη εταιρεία, η Aegean Airlines είχε κάνει την εμφάνιση της αρχικά το 1992 με ιδιωτικές πτήσεις και στη συνέχεια το 1994 όταν και ενσωματώθηκε στον όμιλο επιχειρήσεων του κρητικού Βασιλάκη. Αυτό ήταν και το σημείο που όλα θα ξεκινούσαν. Μετά την συγχώνευση με την Air Greece η Κρήτη είχε πλέον έναν αερομεταφορέα και μετά την αγορά αεροσκαφών και την προσθήκη προορισμών εντός Ελλάδος η Ολυμπιακή άρχισε να διαπιστώνει πτώση του μεριδίου αγοράς της. Το 2001 η εταιρεία ήταν ήδη ανταγωνιστική και φυσικά το επόμενο βήμα ήταν οι πτήσεις εξωτερικού. Αρχικά συγχωνεύτηκε με την ελληνική αεροπορική εταιρεία Cronus Airlines που εκτελούσε αποκλειστικά δρομολόγια εξωτερικού και ύστερα ξεκίνησε να πληθαίνει και να αναβαθμίζει τα δρομολόγια της. Το 2003 επόμενο “θύμα” της επεκτατικής πολιτικής του κυρίου Βασιλάκη ήταν η Air One και με διευρυμένο πλέον δίκτυο προορισμών ξεκινά τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών της.

Αρχικά με το e-ticket εκμεταλλεύεται τη χρηστικότητα του διαδικτύου δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να κρατούν, αγοράζουν και μετά από λίγο καιρό να τσεκάρουν το εισιτήριο τους! Παράλληλα εγκαινιάστηκε και η κάρτα Miles & Bonus με την οποία διεκδικούσε την αποκλειστικότητα των πελατών της με επιβράβευση ανάλογα με τα μίλια που διένυσαν σε κάθε τους πτήση. Καθ’ όλη τη διάρκεια των νέων εφαρμογών της η Aegean δεν ξεχνά αυτό που την ανέδειξε στην Ελλάδα. Τις στρατηγικές επιχειρηματικές συμφωνίες ή συγχωνεύσεις κι έτσι το 2005 η Aegean γίνεται συνεργάτης της γερμανικής Lufthansa προσθέτοντας φήμη και ακόμα πιο διευρυμένο δίκτυο στην εταιρεία. Το 2006 ακολουθεί η TAP Portugal, ενώ το 2007 είναι χρονιά σταθμός καθώς η εταιρεία εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Το χαρακτηριστικό της εταιρείας είναι πως καθ’ όλη τη διάρκεια των καινοτομιών της και στρατηγικών συμφωνιών της αγοράζει συνεχώς αεροσκάφη φτάνοντας τα 27 airbus. Το 2009 ακολουθούν συνεργασίες με τις Brussels Airlines και bmi. Η Aegean πετά πλέον σε όλη την Ευρώπη κι όχι μόνο.

Κι αυτό δεν μένει πια απαρατήρητο. Το 2008 η εταιρεία λαμβάνει το ISO 14001:2004 όμως αυτό είναι απλά μια πιστοποίηση. Από το 1999 η εταιρεία αποτελεί πρότυπο βραβεύσεων. Το 2000 η European Regions Airline Αssociation απονέμει στο χάλκινο μετάλλιο στην εταιρεία, το 2004 το χρυσό, το 2005 και 2006 το ασημένιο. το 2008 βραβεύεται και πάλι με το χρυσό μετάλλιο και ένα χρόνο μετά η SKYTRAX την ονομάζει καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη. Έχουν προηγηθεί αμέτρητες πιστοποιήσεις υπηρεσιών και  βραβεύσεις από άλλους οργανισμούς. Όλα αυτά όμως είναι η απλή ιστορία. Η Aegean με τις συνεχείς βελτιώσεις σε υπηρεσίες, την ολοένα αυξανόμενη αύξηση στο δίκτυο της και τις στρατηγικές συνεργασίες της, φτάνει να κατακτήσει τη μέγιστη τιμή. Γίνεται μέλος του δικτύου της Star Alliance. Της πλέον εξεζητημένης ομάδας μόλις 28 μελών που προσφέρει επιπλέον αυξημένες υπηρεσίες στους πελάτες και της ίδιες της εταιρείες.

Η Star Alliance Aegean Airlines πλέον, με 30 αεροσκάφη στόλο και πάνω από 2500 εργατικό δυναμικό δεν είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφορών στην Ελλάδα, αλλά μία από τις πιο αναγνωρισμένες παγκοσμίως. Το στρατηγικό πλάνο των συνεχόμενων συγχωνεύσεων και συνεργασιών του κυρίου Βασιλάκη που ξεκίνησε πριν 13 χρόνια απέδειξε πως το ρίσκο είναι ασφαλέστερο όταν γίνεται μαζί με άλλους!

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το