Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

yannidakis - ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η ΕΠΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟΥ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2008

Η ΕΠΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟΥ
Πρέπει να είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που υπάρχουν, όμως πως ένα πρότυπο, μια ιδέα, ένας ορισμός του «καλού» που για κάποιο λόγο εκτέθηκε στα μάτια κάποιου προσώπου ή και ολόκληρου του κόσμου και άρχισε να κατατρέχεται από τότε, μπορεί να επαναφέρει την εικόνα του στην επιφάνεια, στον ουρανό;
Όσοι είδατε την ταινία “The Dark Knight” και περισσότερο την τελευταία σκηνή που ο ήρωας προκειμένου να διασώσει την εικόνα της πόλης, θέλησε να πάρει την ευθύνη για καθετί άδικο, θυσιάζοντας την εικόνα του για το κοινό καλό, αντιλαμβάνεστε πιο εύκολα. Όμως για όλους τους υπόλοιπους, ας προσεγγίσουμε το θέμα χωρίς να θίξουμε στοιχεία από την ταινία.
Το να αποκτήσει κανείς την εικόνα του προτύπου απαιτεί θυσίες, προσήλωση και πίστη στο ιδανικό για το οποίο θα αγωνιστεί. Το να την χάσει είναι μάλλον εύκολο, καθώς ένα πρότυπο βάλλεται από παντού, είναι ο εύκολος και ο πιο προσιτός στόχος. Ίσως έχει αποκτήσει χρήσιμους φίλους, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και φανατικοί εχθροί. Και το πρότυπο, το ιδανικό που ως τώρα αντιπροσώπευε, δίνει τη θέση του στην απογοήτευση και στο θυμό. Καταστροφή δηλαδή.
Και ύστερα είναι η… ανοικοδόμηση. Ποιος έχει το κουράγιο να μαζέψει στάχτες και πέτρες και να αρχίσει από κει που σταμάτησε; Σίγουρα χρειάζονται πολλά περισσότερα από έναν άνθρωπο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση σαν και αυτή.
Ίσως από μόνος του να μην έχει πλέον, το ψυχικό σθένος. Ίσως να χρειάζεται κάποια παρακίνηση και ξέρετε, η καλύτερη παρακίνηση προέρχεται πάντα από αυτό το οποίο γκρεμίστηκε μέσα του. Είναι το έναυσμα για να ξαναβρεί τη θέληση που υπάρχει μεν, θαμμένη βαθιά, δε.
Ένα μήνυμα αφύπνισης ίσως είναι το έναυσμα να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια ανόρθωσης του προτύπου του, με επιμονή και καταπόνηση Πρέπει να αποδείξει και πάλι ότι αξίζει αυτό για το οποίο ονομάστηκε. Ένα ιδανικό ακόμα και με γρατζουνιές, πρέπει να λάμπει.μετάβαση στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το