Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

καταχώρηση τσι μέρας - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗΣ

σημερινή προσθήκη στην λίστα των καταχωρήσεων τσι μέρας
από ακτιβιστής
Σπίθα, «Σπίθα»…ΣπίθαςΜΑΣ έπεισε για τη μουσική του, δεν μας έπεισε η πολιτική του συμπεριφορά. Σπίθας ο Μίκης (στα γεράματα) και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Με τα ΜΜΕ στη διάθεσή του και το κλίμα να σηκώνει «αντίσταση», έκανε το μπάσιμο και περιμένει. Ό,τι περίμενε τότε που έκανε το «Χρέος» του με τους «Λαμπράκηδες» και, με εφαλτήριο την πολιτική έστησε το καλλιτεχνικό του πορτραίτο, ορατό παγκόσμια. Ήταν εποχή της αριστεράς (πριν την πάρει το ποτάμι) και «το πιο βαθύ σκοτάδι είναι λίγο πριν ξημερώσει». Οξυδερκής και δραστήριος ο Μίκης, ωστόσο, το…
ζόρι τους (λέγε με Κωνσταντόπουλο) ήταν ένα(ς) και μοναδικό(ς): Ανδρέας Παπανδρέου! Μη τους προλάβει (και τους πρόλαβε), μη δεν ηγηθούν (και ηγήθηκε), μην αγνοηθούν (και αγνοήθηκαν).
 Μ
ΑΣ πρόσφερε την εξαίσια μουσική του, έδωσε τους αγώνες του, αλλά το τρικ είναι δυσδιάκριτο και εξηγούμαστε. Ποια παράταξη τον είχε…ανάγκη, μετά την κατάρρευση της Χούντας; Αυτή που απ’ τα σπλάχνα της ξεπήδησαν «επαναστάτες». Πλακωμένοι απ’ την κραυγή «δώστε τη Χούντα στο λαό» χρειάζονταν προστασία, προστάτες και…δεξιά. Κι ήρθε ο αντίποδας της παραπάνω κραυγής το «Καραμανλής ή τανκς», εμπνεύσεως Θεοδωράκη. Για να χαθούν τα ίχνη της νεοφασιστικής βαρβαρότητας στην περίεργη μαλθακότητα μιας μεταχουντικής αριστεράς περίεργης, αυτοαναιρούμενης και αγνώριστης, με τον Μίκη να κρατάει (εμπορική) μπαγκέτα και (ειρηνικό) κλάδο ελαίας.

ΤΑ χρόνια πέρασαν και τον…χρειάστηκε η νεοδεξιά του κ. Μητσοτάκη. Ο Μίκης έσπευσε, ορκίστηκε υπουργός της Ν.Δ., η Αποστασία σκεπάστηκε με ένα ακόμα στρώμα λήθης και ο (αρχι)Αποστάτης εξασφάλισε το συγχωροχάρτι του. Με την έγκριση της «αριστεράς» και την υπογραφή του πραγματικού αρωγού των διωκτών της.
ΥΣΤΕΡΑ…εσιώπησε (πολιτικά). Δεν το…πρόσεξε πως (εσχάτως) η παρέα του κ. Κώστα Καραμανλή τα’ κανε λίμπα κι ούτε το σκέφθηκε ν’ αρπάξει τη σημαία της…επανάστασης. Το κάνει τώρα! Με τη…σπίθα που δεν έσβησε μέσα του, με το πάθος του αφανέρωτου συμπαραστάτη και του φανερού πολέμιου. Σήμερα, που ο τόπος χρειάζεται ενότητα (με οποιαδήποτε κυβέρνηση) και συνισταμένη από δυνάμεις παράλληλες και ομόρροπες. Δεν παίρνουμε φωτιά απ’ τη σπίθα σου, κ. Θεοδωράκη, κάνε το «Χρέος» σου στην Πατρίδα. Άλλως, «τίμα το γήρας, ου γαρ…).
οι απόψεις που εκφράζονται στο κείμενο δε συμφωνούν ή εκφράζουν απαραίτητα το yannidakis. Η βράβευση ικανοποιεί μια σειρά από συγκεκριμένα κριτήρια
μετάβαση στην αρχική σελίδα

3 σχόλια:

  1. Τι κατάπτυστο κείμενο είναι αυτό; κατέβασέ το αμέσως!
    πρόκειται για συκοφαντίες αισχύστου είδους που θίγουν τον σπουδαιότερο Έλληνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και προχωράω με βάση το κείμενο,
    η πολιτική δράση του Θεοδωράκη απο το 1940 έως σήμερα υπήρξε μεγαλειώδης! το 1940 μικρό παιδάκι 15 χρονών, πήρε μόνος του το τρένο για να παει στο ιταλικό μέτωπο και τον σταμάτησε ο πατέρας του. Μετέπειτα μαχητής του ΕΛΑΣ στα Δεκεμβριανά, μετέπειτα εξορία στην Ικαρία 2 φορές, στην Μακρόνησο 2 φορές.
    Επι χούντας:

    1)γενικη ασφλεια οδου μπουμπουλινας
    2)φυλακες αβερωφ
    3)κατοικον περιορισμό στο βραχάτι
    4)εξορία στη ζάτουνα
    5)εσώκλιστος στο στρατόπεδο ωρωπού

    Τι άλλο θέλετε για να καταλάβαιτε πόσο πατριώτης είναι; ποσο πολύ αγαπάει την Ελλάδα...
    Την πολτική δράση κάποιου την κρίνουμε σφαιρικά, δεν μένουμε μόνο στο 89'!!

    Είναι πολύ μικρός ο συγγραφέας του κειμένου για να κάνει κριτική στο Μίκη απο την ασφάλεια του καναπέ του και του πληκτρολογίου του,

    ο Μίκης ήταν πάντα μπροστάρης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :[ Stendoras
    σεβαστη η διαμαρτυρια σου φιλε μου, αλλα ας μην ξεχναμε πως ολοι εδω (κι εσυ κι εγω) γραφουμε απο την ασφαλεια του καναπε μας.
    Οπως θα διαβασεις κατω απο την αναρτηση η βραβευση δεν σημαινει κατ' αναγκη και παραδοχη των αποψεων που εκφραζονται σε αυτη.
    Η βραβευση ικανοποιει μια σειρα απο κριτηρια τα οποια δεν αφορουν μονο το νοημα του κειμενου. Αλλωστε κανεις δεν αμφισβητει την αξια του μεγαλου αυτου Ελληνα καλλιτεχνη
    Περισσοτερα για την ενοτητα θα βρεις παραπανω στο μενου ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΣΙ ΜΕΡΑΣ.
    Ευχαριστω για τη συμμετοχη σου :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το