Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΔΙΑΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Καληνωρίσματα. Βρισκόμαστε για τα καλά στην προεορταστική περίοδο η οποία και αποτελεί την απέλπιδα προσπάθεια των επιχειρήσεων να πάρουν μια οικονομική ανάσα εν μέσω κρίσεως, εκμεταλλευόμενες φυσικά τον δέκατο τρίτο μισθό ο οποίος τελικά δεν κόπηκε από μισθωτούς και συνταξιούχους. Όλοι λοιπόν θα τρέξουν να κάνουν τις γνωστές αγορές των Χριστουγέννων, ίσως αυτή τη φορά πιο συγκρατημένα.

Για τα παιδιά τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά. Ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη ή θερμές προσευχές τα βράδια πριν τον ύπνο –όπως είχα μάθει εγώ- και μονάχα λίγο άγχος για το αν τελικά ήταν αρκετά φρόνιμα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, άσχετα αν τα πιο μεγάλα ξέρουν ότι σε κάθε περίπτωση το δέντρο θα έχει πάντα ένα τυλιγμένο πακέτο. Τα παιδιά λοιπόν, μπορούν να μας ζητήσουν φέτος μια μπάλα, καινούρια παπούτσια, ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ή έναν καινούριο υπολογιστή, όμως εμείς θα κρίνουμε πόσο ανθεκτικός θα είναι ο σάκος του Αγίου για φέτος και θα πράξουμε αναλόγως.

Πριν μερικές μέρες βρέθηκα σε μια πολύ όμορφη παρέα –ξέρεις, απ’ αυτές που σ’ αρέσει να κάνεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις-  και έριξα στο τραπέζι μια κοινότυπη αλλά αρκετά εναλλακτική συνάμα ερώτηση. Τι θα imageθέλαμε εμείς οι ενήλικες, εμείς οι εργαζόμενοι, ναι-ναι, εμείς με τα δάνεια, τις υποχρεώσεις, τις αυξανόμενες ανάγκες, όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί, από τον Άγιο Βασίλη φέτος; Μετά τα επιφωνήματα που ακούς όταν υπάρχει μια ερώτηση πρόκληση, όλοι απαντήσαμε λίγο-πολύ στην ερώτηση. Τότε διαπίστωσα πως μια τόσο σαφή και υποθετική απάντηση, μπορεί να έχει εξαιρετικά πολύπλοκες και ακαθόριστες απαντήσεις που όμως κατάφερα να (νομίζω) κατηγοριοποιήσω όσο οι συνομιλητές μου απαντούσαν. Η βασική κατηγοριοποίηση αφορά τα υλικά και μη υλικά δώρα. Παπούτσια, άκουσα να ζητούν και μια μέρα σε spa. Ένα μωρό είπε μια άλλη και επιτυχία στη δουλειά συμπληρώθηκε απ’ αλλού. Φυσικά υπήρχε και η κατηγορία του… “αχ, δεν ξέρω, είμαι ευτυχισμένος με ότι έχω, πραγματικά δε θα ήθελα κάτι” και ξέρετε αυτή είναι η κατηγορία αυτού που θέλει τόσα πολλά που απλά δεν μπορεί να σκεφτεί ένα για να δηλώσει! Εξαιρείται αυτός που προορίζεται για μοναχός σε μοναστήρι…

Ο Άγιος Βασίλης φτάνει σύντομα. Τα Χριστούγεννα στους Καθολικούς, την Πρωτοχρονιά σε εμάς τους Ορθόδοξους και όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη, καλύτερα να βιαστείτε να επικοινωνήσετε μαζί του. Στο μεταξύ η Διάδραση Δεκεμβρίου θα σας βοηθήσει να βάλετε μια σειρά στις σκέψεις σας. Αυτόν τον μήνα, επιλέγουμε το δώρο που θέλουμε από τον Άγιο Βασίλη. Όχι απαραίτητα αυτό που κάποιο πορτοφόλι θα κάνει πραγματικότητα, το άλλο, αυτό που πραγματικά θέλουμε μέσα μας. Υλικό, πνευματικό, αλλά το κρυφό μας όνειρο (μπορείτε πάντα να σχολιάσετε ανώνυμα).

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Η ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗ ΑΓΙΟ :[

8 σχόλια:

  1. ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

    εγω θα ελεγα πως θα ηθελα να μου φερει ο Αγιος περισσοτερη υπομονη. Εναν ρυθμιστη που όταν αρχιζει το "βρασιμο" να κραταει τα... νερα σε θερμοκρασια ελεγχομενη :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. egw den mporw na to krypsw.
    8elw ena kainoyrio aftokinhto pia. Den ginetai na sunexisw thn sunergasia mou me to iparxon!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι ολιγαρκής σαν μοναχή.Ενα κέρμα θέλω μόνο που οταν παίζω κορώνα ή γράμματα αυτό να στέκεται στην κόψη του.
    Αν και έμαθα πως φέτος δεν θάρθει εν τέλει
    ακρίβηναν τα τέλη.
    Λυδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ το πιο πολυπόθητο δώρο μου, το έχω εξασφαλισμένο για φέτος(πρώτα ο Θεός!), αλλά αν είναι να ζητήσω και κάτι συγκεκριμένο, τόοοοοτε...... θέλω δυο λάστιχα για τ'αμάξι, έναν εξωτερικό σκληρό γιατί δε χωράει άλλα το λαπ, μία κάρτα διαρκείας σε σπα για 1 χρόνο, καμιά εκατοστή κούτες των 20 βέλγικες πραλίνες, μια τρόμπα για το ποδήλατο, μέλι, καινούρια υδραυλικά, καινούρια πλυντήρια (πιάτων-ρούχων), ένα στεγνωτήριο, καινούρια τηλεόραση, μια βιβλιοθήκη, καινούριες σίτες, ένα διαιτολόγο, έναν γυμναστή κι έναν ψυχολόγο. [λογικό] Αυτά για τώρα. ΕΛπίζω να τα χωρέσεις όλα στη λίστα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ti na sxoliaso tora se auto?Pragmatika den thelo kati.Toulaxiston oxi uliko.Kai epeidh ta mh ulika erxontai mono otan den ta zhtas gi'auto kai go stamatao na zhtao otidhpote.Mia xara den eimaste?
    As arkestoume se auta pou exoume prin ta xasoume kai auta..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κραταω σημειωσεις με ολα τα σχολια..
    παρτε για παραδειγμα το ακριβως απο πανω μου. Το εχω συμπεριλαβει στο κειμενο λεγοντας πως αυτου του τυπου οι ανθρωποι ειναι εκεινοι που δεν ξερουν τι να πρωτοδιαλεξουν -με το συμπαθειο κιολας- εκτος κι αν πανε για μοναχοι εγραψα, ετσι Λυδια;
    Αποκτα ιδιαιτερο ενδιαφερον αυτη η Διαδραση και περιμενω τη συμμετοχη σας :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα υλικά πράγματα που τόσο πολύ συνηθίζουμε να ζητάμε απο τον Αγιο Βασίλειο κάποια στιγμή δεν μας ειναι χρήσιμα.

    Εγω θα ηθελα κάτι τόσο πολύ που τελικά δεν ξέρω αν μπορεί να μου το φέρει ο Άγιος Βασίλης, όχι κατι υλικό σίγουρα. Προσεύχομαι για αυτό επι σειρά μηνων αλλά ακομα φαίνεται δεν ημουν καλό παιδί.

    Επίσης, μπορώ να πω οτι αυτο που εχω μεγάλη αναγκη ειναι να συναντω καλούς ανθρωπους, να είμαι με καλούς φίλους, να με κάνουν ευτυχισμένη τα μικρά πράγματα και εν κατακλείδι στο τέλος καθε χρόνου να μην ζητάω απο τον Αγιο κάτι τόσο μεγάλο απλά να με αξιώνει να έχω όλα αυτά για τα οποία πραγματικά κουράστηκα όλες τις επομενες χρονιες για να αποκτησω..

    Σε ευχαριστω Αγιε Βασίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα επιθυμουσα εφετος ,ο Αγιος Βασιλης ,να ελθει και να παρει αντι να φερει, οπως σημερα μας παιρνουν ολοι .προτεινω λοιπον να μας παρει
    1.το αγχος και την αβεβαιοτητα που μας εχει καταβαλει
    2.τα μετρα κατα των αδυναμων οικονομικα ,και τα υπερκερδη ,απο τα λαμογια καθε κοινωνικου επαγγελματος (βουλευτων ,βιομηχανων ,συνδικαλιστων , μεγαλοεπιχειρηματιων και αλλων συναφων κατηγοριων )που απομυζουν την ελαχιστη παραγωγηκοτητα της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το