Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

yannidakis - ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 19 Νοεμβρίου 2007

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ
Δεύτερα σήμερα και η θεματολογία μας είναι αθλητική. Φυσικά η επικαιρότητα αυτές τις μέρες δε μπορεί να έχει κάτι άλλο πέρα από την Εθνική μας. Αλλά επειδή γνωρίζετε πολύ καλά, ότι αυτά που γράφω δεν τα παρουσιάζω όπως συνηθίζεται, σκεφτείτε για λίγο ότι δεν είμαστε έλληνες.
Τι είναι η εθνική Ελλάδος; Μια μικρομεσαία ομάδα στο παγκόσμιο στερέωμα που ξαφνικά έκανε ότι έπρεπε (για κάποιους ποτέ δεν έπαιξε «μπάλα») και πήρε το Ευρωπαϊκό, το πιο δύσκολο ίσως τουρνουά σε επίπεδο εθνικών κατά ήπειρο. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού δεν μας έκανε υπερδύναμη και αυτό φάνηκε στο πως μας αντιμετώπισαν στα προκριματικά του Μουντιάλ 2006 όπου αποτύχαμε.
Έλα όμως που στα τελευταία προκριματικά για το Ευρωπαϊκό του 2008 προκριθήκαμε 2 αγωνιστικές πριν το τέλος, με χαρακτηριστική άνεση και με 8 νίκες, μία ισοπαλία και ήττα! Ξαφνικά η Εθνική μας είναι στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και με νίκη στο τελευταίο αγώνα την Τετάρτη, ανεβαίνει 11η.
Πλέον και έλληνες να μην ήμασταν βλέπουμε την κατάταξη μιας Ελλάδας που ως τώρα όποιος κληρωνόταν έλεγε «ωραία θα πάμε για μουζάκα», να είναι σταθερά και ακατέβατα στην πρώτη 15άδα και αυτό θέλει ποιότητα. Πλέον παρακολουθούν έναν αγώνα της εθνικής και βλέπουν τους Gekas, Giourkas, Kyrgiakos και τους άλλους μεγάλους παίκτες που θαυμάζουν αντικειμενικά, όχι επειδή είναι «αστέρια» αλλά επειδή κάνουν τη… δουλειά.
Κυρίες και κύριοι, η πρώτη εθνική που από μικρή έγινε μεγάλη, είναι η δικιά μας! Η Εθνική Ελλάδος. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης που για χάρη της η Adidas αναγκάστηκε να ράψει την πρώτη φανέλα με χρυσά γράμματα και στίχους του εθνικού της ύμνου πάνω στη φανέλα. Την είδατε να «ρίχνει» 5 το Σάββατο, δείτε την και την Τετάρτη. Προσωπικά, ήδη ετοιμάζομαι (αγορά σημαιών, συντήρηση κόρνας κλπ.) για τα πανηγύρια το καλοκαίρι. Έτσι όπως το 2004, στους δρόμους!!!
Ασφαλώς περιμένω τα σχόλια πολύ περισσότερο των κυριών για την ομάδα αυτή.μετάβαση στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το