Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

προβληματισμός κυριακής - ΜΥΘΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΕΡΩΤΙΚΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ

ΜΥΘΟΣ yannidakis
Μια φορά σε έναν καιρό θα γνωρίσετε τον Θανάση. Ο Θανάσης είναι ένας πολύ χαλαρός τύπος, υδραυλικός στο επάγγελμα που έχει δώσει μια νέα διάσταση στο επάγγελμά του και τη ζωή την ίδια. Δεν έχει υποχρεώσεις, δεν χρωστάει πουθενά, δεν δεσμεύεται σε κανέναν. Ακούει δυνατά τη μουσική παίζοντας το μπεγλέρι του και έχοντας στο στόμα του μόνιμα μια οδοντογλυφίδα. Έχει βέβαια δυο μεγάλες αδυναμίες. Τα ρούχα και τις γυναίκες.
Φαίνεται αστείο όμως στη δουλειά πηγαίνει ντυμένος με ακριβά πουκάμισα και παπούτσια. Δεν τον ενδιαφέρει αν θα σκιστούν ή λερωθούν, δεν έχει άλλωστε οικονομικό πρόβλημα. Η ιδιομορφία του αυτή αποφέρει πολύ συχνά διάφορες επιβραβεύσεις. Δε θα φανταστείτε imageποτέ πόσες ανικανοποίητες γυναίκες υπάρχουν εκεί έξω. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις ελεύθερες, αλλά και στις παντρεμένες. Όταν ο Θανάσης σκύβει κάτω από τον νεροχύτη ξεκινά η δράση. Άλλες του μιλούν για τον εαυτό τους, για το ότι έχουν καταλήξει να βρίσκονται με τον άντρα τους μια φορά το μήνα κι άλλες δεν είναι καθόλου διστακτικές. Όσο ο Θανάσης φτιάχνει, εκείνες «φτιάχνονται». Έτσι ή αλλιώς η κατάληξη είναι πάντα η ίδια. Στο κρεβάτι δηλαδή, ή και στο πάτωμα!
Όταν το βράδυ γύρισε σπίτι του εκείνη την ημέρα, τον περίμενε έξω ένας αστυνομικός. «Συλλαμβάνεστε για τον βιασμό της Αριέτας Δραγούμη» του είπε κοφτά και ο Θανάσης δεν απάντησε, μονάχα τέντωσε τα μάτια του στον ουρανό από αγανάκτηση ενώ το όργανο του περνούσε τις χειροπέδες.
Λίγο αργότερα στο τμήμα, ο Θανάσης προσπαθούσε να εξηγήσει στον ανακριτή πως δε θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Όμως ο ανακριτής ήταν ανένδοτος. «Θέλεις τότε να μας εξηγήσεις πως βρέθηκε αυτό στον τόπο του εγκλήματος»; είπε δείχνοντάς του ένα μεγάλο γαλλικό κλειδί μέσα σε αεροστεγές σακουλάκι και συνέχισε «και ξέρεις ε; Στοιχηματίζω πως είναι δικό σου. Αλλά τι λέω; Εσύ το ξέρεις αυτό αφού εσύ βίασες τη γυναίκα αυτή». Ο Θανάσης γούρλωσε τα μάτια του και σάστισε. Ήταν δικό του το κλειδί. Θα το αναγνώριζε οπωσδήποτε. Η απογοήτευση του αναστάτωσε τις σκέψεις του: «αυτό είναι δικό μου, το ξέρω. Όμως δεν την βίασα εγώ τη γυναίκα. Μπορώ να σου πω πολλά για την Δραγούμη γιατί…» η πόρτα διέκοψε τα λόγια του. Ήταν ένας δικηγόρος. «Λυπάμαι κύριοι, αλλά ότι είπατε-είπατε, τώρα ο πελάτης μου θα συζητήσει μαζί μου» δήλωσε αυστηρά και τον πήρε σε ένα διπλανό δωμάτιο ψιθυρίζοντάς του «με έστειλε ο Μπαχράμης. Μη φοβάσαι για τίποτα». Ο Θανάσης όμως φοβόταν. Για πρώτη φορά στη ζωή του φοβόταν και ήταν αβέβαιος για το μέλλον.
(5 μέρες πριν) Ο Δραγούμης είναι εισαγωγέας φρούτων από το εξωτερικό. Εισάγει κυρίως από την Αφρική και εδώ και χρόνια κάνει χρυσές δουλειές. Ένας πολύ καλός του φίλος είναι ο Μπαχράμης. Ο ίδιος είναι μεγάλος φρουτέμπορας καθώς διοχετεύει στην αγορά τεράστιες ποσότητες και πολλές ποικιλίες φρούτων που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο, τις οποίες και διοχετεύει στην αγορά. Οι δυο τους, μεγάλοι ανταγωνιστές και πολύ επιτυχημένοι στη δουλειά τους. Πρόσφατα έχουν βραβευτεί για τις επιχειρηματικές τους δράσεις σε συνδυασμό με την προσωπική τους φιλία.
Σήμερα όμως έχουν αφήσει τη δουλειά πίσω. Είναι Κυριακή και έχουν imageμαζευτεί στο εξοχικό του Δραγούμη με τη γυναίκα και τα μικρά παιδιά του. Ο Μπαχράμης είναι χωρισμένος και αν τον γνωρίσεις καλύτερα θα συμπεράνεις πως δεν τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στις γυναίκες πλέον. Η Αριέτα, γυναίκα του Δραγούμη είναι όπως πάντα πολύ περιποιημένη και αισθησιακή. Οι δυο φίλοι απομακρύνθηκαν απ’ το τραπέζι ανάβοντας από ένα πούρο.
- «Ξέρεις είναι μερικές μέρες που με ανησυχεί κάτι. Δε θα στο έλεγα αν δεν ήταν πολύς καιρός τώρα που συμβαίνει».
- «Τι συμβαίνει; Φαίνεσαι ανήσυχος» ρώτησε απορημένος ο Μπαχράμης.
- «Η Αριέτα μου. Δείχνει κάπως απομακρυσμένη τελευταία. Δεν είναι συγκεντρωμένη, δεν μου μιλάει όμορφα. Πώς να στο πω; Δεν έχει όρεξη και στο κρεβάτι. Νομίζω πως μπορεί να με απατάει».
- «Η Αριέτα να απατάει εσένα; Αποκλείεται. Ίσως είναι καμιά φάση. Απ’ αυτές που περνούν οι γυναίκες» απάντησε με ύφος παρηγορητικό.
- «Όχι, όχι. Δεν είναι αυτό. Νομίζω πως πρέπει να βάλω κάποιον να την παρακολουθεί», κατέληξε απογοητευμένος ο Δραγούμης.
- «Φίλε να μην κάνεις τίποτα! Αν υποψιάζεσαι κάτι, τότε έχω την κατάλληλη λύση. Ένας δικός μου, πολύ ‘ξηγημένος τύπος, μπορεί να κάνει τα πάντα για μένα. Είναι υδραυλικός. Θα κανονίσεις να έρθει να σου κάνει δουλειές στο σπίτι σου και θα είναι πιο… διαχυτικός στη γυναίκα σου. Να δούμε αν θα ψαρώσει» έφτιαξε πονηρά το σχέδιο ο φίλος του.
Ο Δραγούμης βρήκε εξαίσια την ιδέα και ξεκίνησε να υλοποιεί άμεσα το σχέδιο του φίλου του. Φρόντισε με μαεστρία να δημιουργήσει μερικά… προβλήματα στο σπίτι, τα οποία και προκάλεσαν την αγανάκτηση της γυναίκας του. Ο ίδιος της έδωσε την κάρτα ενός υδραυλικού λέγοντάς της πως δεν έχει την όρεξη και τον χρόνο να ασχοληθεί εκείνος με το πρόβλημα.
(4 μέρες πριν) Πραγματικά, η Αριέτα κάλεσε τον υδραυλικό ο οποίος ήταν φυσικά ο Θανάσης κι εκείνος με το γνωστό του τρόπο έφτασε σπίτι. Η Αριέτα ήταν αδιάφορη κι εκείνος απλά έκανε τη δουλειά του. «Αυτή η ζημιά δεν έγινε τώρα. Υπάρχει πολύ κακή συντήρηση στο σπίτι και αν θέλετε σωστή δουλειά θα χρειαστώ λίγες μέρες» της είπε για να λάβει μια χαλαρή συμφωνία απ’ το μέρος της.
(3 μέρες πριν) Ο Θανάσης την επόμενη μέρα έπιασε δουλειά πρωί. Η Αριέτα είχε μόλις ξυπνήσει κι έτσι τον υποδέχτηκε φορώντας μια imageδιάφανη λευκή ρόμπα που δεν άφηνε και πολλά στην φαντασία. Ο Θανάσης δεν ήθελε και πολύ. Διεγέρθηκε εμφανώς αφήνοντας την Αριέτα κάθε άλλο παρά αδιάφορη στο θέαμα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας του, στεκόταν από πάνω του μιλώντας για διάφορα άσχετα και φορώντας πάντα τα ίδια ανύπαρκτα ρούχα. Αυτό ήταν, ο Θανάσης σηκώθηκε απότομα και έσκισε με τα βρώμικα χέρια του την αραχνοΰφαντη ρόμπα της Αριέτας με τη συνέχεια να δίνεται πάνω στον πάγκο της κουζίνας.
(2 μέρες πριν) Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα. Ο Θανάσης απολάμβανε το κορμί μιας υπέροχης γυναίκας κι εκείνη ξεσπούσε στον έρωτα με θύμα τον άντρα της.
Αυτό όμως δεν άφησε τον Μπαχράμη αδιάφορο. Ο Θανάσης του έδινε πλήρη αναφορά για το τι συνέβαινε και εκείνος με τη σειρά του μίλησε στον Δραγούμη: «Είμαι ο τελευταίος που θα ήθελα να στο πει, όμως καλύτερα να το μάθεις από μένα. Η Αριέτα υπέκυψε στον υδραυλικό που στείλαμε». Ο Δραγούμης δάκρυσε μάλλον από οργή. «Δε θέλω να μου πεις τίποτα άλλο. Στείλε τον αύριο για τελευταία φορά. Πες του να της εξηγήσει πως πρέπει να σταματήσει επειδή δεν πάει με παντρεμένες. Δεν ξέρω, σκέψου κάτι. Αν δείξει μετανιωμένη, ας φύγει. Διαφορετικά να αφήσει κάποιο εργαλείο του φεύγοντας για να το βρω εγώ στη συνέχεια δήθεν πως άρχισα να υποψιάζομαι» ζήτησε λίγο πριν ξεσπάσει σε λυγμούς.
(1 μέρα πριν) Έτσι κι έγινε. Ο Θανάσης επισκέφθηκε την Αριέτα και αφού της εξήγησε πως θα ήταν η τελευταία μέρα του σήμερα, της ζήτησε να σταματήσουν. Έπρεπε να σεβαστεί τον σύζυγό της. Εκείνη δυσαρεστήθηκε, όμως δεν ήθελε να χαθεί καθόλου χρόνος και άρχισε να τον γδύνει ενώ έβγαζε και η ίδια τα ρούχα της. Στο τέλος ο Θανάσης άφησε εκεί ένα γαλλικό κλειδί κι έφυγε σχεδόν κρυφά αφήνοντας την γυμνή στο κρεβάτι. Δεν πέρασε πολύ ώρα για να έρθει ο Δραγούμης.
Ο Δραγούμης, δήθεν ενθουσιασμένος που έκλεισε μια νέα δουλειά, έτρεξε σπίτι νωρίτερα για να το αναγγείλει στη γυναίκα του. Την βρήκε απροετοίμαστη και γυμνή στο δωμάτιο της με το κλειδί του Θανάση όχι μακριά απ’ αυτή. Βλέποντάς το, σοβάρεψε. «Τι είναι αυτό; Τι έκανες; Ποιος ήταν εδώ»; Φώναζε καθώς άρχισε να τη δέρνει. Εκείνη δε μπορούσε να του αντισταθεί, μονάχα έκλαιγε χωρίς να διαψεύδει τίποτα. Ο Δραγούμης έτρεμε και σχεδόν κλαίγοντας έβγαλε σπασμωδικά τα ρούχα του κρατώντας την βίαια καθηλωμένη στο κρεβάτι. Άρχισε να της κάνει έρωτα ενώ αυτή προσπαθούσε να τον απωθήσει με όση δύναμη είχε. Αυτό δεν κράτησε πολύ. Έφυγε σκυφτός αρπάζοντας ένα μπουκάλι με ποτό στο διάβα του. Μπήκε στο αυτοκίνητό του κι έφυγε απότομα.
Η Αριέτα έμεινε να κλαίει μέχρι που έφτασε η αστυνομία χωρίς πάντως να την έχει καλέσει η ίδια. Οι αστυνομικοί την βρήκαν σε άθλια κατάσταση, γυμνή και χτυπημένη ενώ δεν κατάφεραν να της αποσπάσουν καμία μαρτυρία. Βρήκαν όμως το γαλλικό κλειδί εκεί και το συνέλλεξαν θεωρώντας ότι αποτελεί πειστήριο. Το ίδιο βράδυ η αστυνομία συνέλαβε τον Θανάση. Ήταν προφανές πως εκείνος είχε imageδιαπράξει τον βιασμό και εφόσον η Αριέτα δεν μπορούσε να μιλήσει ακόμη, η αστυνομία προχώρησε βάση ευρημάτων. Ο Θανάσης πέρασε μία νύχτα στο κρατητήριο και την επόμενη έφτασε ο Μπαχράμης στο τμήμα με τον δικηγόρο που είχε μιλήσει νωρίτερα με τον Θανάση. Απευθύνθηκε στον ανακριτή λέγοντάς του: «Πολύ φοβάμαι πως είμαι υποχρεωμένος να πω την αλήθεια. Ο Δραγούμης ξέρετε πως είναι φίλος μου. Μου εμπιστεύτηκε πως επιτέθηκε στη γυναίκα του. Θέλει να παραδοθεί, όμως ζητά τον χρόνο του. Σεβαστείτε το, είναι άνθρωπος της τιμής». Ο ανακριτής είχε πλέον μπερδευτεί. Στην αρχή όλα φάνταζαν τόσο εύκολα, όμως τώρα έπρεπε να ακολουθήσει πιστά τις διαδικασίες. Έβγαλε ένταλμα σύλληψης του Δραγούμη και διέταξε την ιατρική εξέταση της συζύγου του. Μόνο αυτό θα μπορούσε να δώσει φως στην υπόθεση.
Ήταν ο Θανάσης ένας κοινός βιαστής ή ο Δραγούμης είχε διαπράξει το έγκλημα; Σημασία δεν είχε η αλήθεια όσο το τι θα μπορούσε να αποδειχθεί.
Στο μεταξύ ο Μπαχράμης μιλούσε με τον φίλο του. Του εξήγησε πως η αστυνομία τον ψάχνει και πως έπρεπε να εμφανιστεί, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η Αριέτα, έκαναν ακόμα πιο περίπλοκη την κατάσταση. Η Αριέτα φάνηκε πως είχε πάει πρόσφατα με πολλούς άντρες ενώ η αστυνομία κατάφερε να διασταυρώσει το DNA από το σπέρμα του άντρα της και του Θανάση. Ήταν τότε που ο ίδιος παραδέχτηκε πως ξάπλωνε με την κυρία Δραγούμη, ποτέ όμως δεν την βίασε. Ο ανακριτής απευθύνθηκε τελικά στην ίδια την Αριέτα, καθώς έπρεπε να μάθει την αλήθεια από πρώτο χέρι:
- «Ένας αθώος ίσως κινδυνέψει με φυλάκιση αν δεν πεις την αλήθεια. Σέβομαι την κατάσταση σου, όμως πρέπει να συνεργαστείς».
- «Ναι, ομολογώ πως είχα ξαπλώσει με τον υδραυλικό, όμως ο άντρας μου ήταν αυτός που με βίασε όταν το έμαθε» κατάφερε να ψελλίσει ξεσπώντας σε λυγμούς.
Αυτό ήταν. Η αστυνομία απελευθέρωσε τον Θανάση και εξαπέλυσε κυνηγητό για να βρει τον διάσημο επιχειρηματία. Ο Μπαχράμης όμως τον είχε βρει νωρίτερα, άλλωστε αυτές τις στιγμές ήταν ο μόνος που εμπιστευόταν ο Δραγούμης. «Θα πάμε στην αστυνομία. Όλοι θα αναγνωρίσουν ότι βρισκόσουν εν βρασμώ. Ο Θανάσης τελικά δεν ήταν αυτό που νόμιζα. Απειλεί τη ζωή μου και πρέπει να φυλαχτώ. Αλλά εσύ έχεις αρκετά στο κεφάλι σου, θα τον αντιμετωπίσω μόνος μου» του εξηγούσε όσο οδηγούσαν προς το τμήμα». - «Περίμενε. Θέλω πρώτα να βρω αυτόν τον Θανάση. Θέλω να τον γνωρίσω πριν παραδοθώ» απάντησε σε απόγνωση.
Οι δυο άντρες κατευθύνθηκαν στο σπίτι του Θανάση και χωρίς να χάσει χρόνο ο Δραγούμης έβγαλε ένα μικρό περίστροφο από το αυτοκίνητο και εισέβαλε παραβιάζοντάς την πόρτα. Ο Θανάσης δεν πρόλαβε να σηκωθεί καν από τον καναπέ όταν ο Δραγούμης άδειασε το περίστροφο πάνω του. Γεμάτος από αίματα αλλά ατάραχος αυτή τη φορά σαν εξιλεωμένος, μπήκε ξανά στο αυτοκίνητο αφήνοντας τον Μπαχράμη ανήμπορο να αντιδράσει και κατευθύνθηκε προς το τμήμα μόνος του.
Ο Δραγούμης τελικά παραδόθηκε, ομολόγησε τον φόνο αλλά όχι και τον βιασμό. Προσπάθησε να μιλήσει για πλεκτάνη, όμως ο φόνος που κουβαλούσε ήταν πολύ βαρύς για να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Καταδικάστηκε σε ισόβια.
Μετά από μήνες, το επόμενο καλοκαίρι ένας επαγγελματίας φωτογράφος που δούλευε σε σκανδαλοθηρικό περιοδικό, αποθανάτισε την Αριέτα με τον Μπαχράμη, να κάνουν γυμνοί μπάνιο ανοιχτά της Μήλου γύρω απ’ το κότερο του…

4 σχόλια:

  1. Η ιστορία σου - ο μύθος όπως λες- πάντα αφοπλιστικός, αναλυτικός και περιγραφικός... Χαίρομαι για σένα που έχεις καλλιεργήσει το ταλέντο των αστυνομικών μυθιστορημάτων που γράφεις.
    Πάντα η ανατροπές στις ιστορίες σου δίνουν άλλη διάσταση....

    Καλή συνέχεια....
    Υ.Γ. δεν σε επισκέπτομαι και πολύ συχνά τελευταία για σχολιασμό αλλά σε παρακολουθώ... ξέρεις τώρα το πρόγραμμα μου κάπως δύσκολο αυτή την περίοδο...Καλά να περνάς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ ΜοναδικήΤριανταφυλλιά
    οι παρεμβασεις σου στο yannidakis ήταν παντοτε ξεχωριστες.
    χαιρομαι που βρηκες ωραιο τον Μυθο του Ιανουαριου και ευχομαι να εισαι συνοδοιπορος και στον επερχομενο Μυθο του Φλεβαρη που ξεκινα την ερχομενη Παρασκευη (12:00).
    Να εισαι παντα καλα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαννιδάκη μου, όπως πάντα, ο μύθος σου με βγάζει από την ρουτίνα μου..
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ Bio-μπαξές
    αυτος ειναι και ο σκοπος του..
    την επομενη φορα που καποιος υδραυλικος θα σας κανει τα "γλυκα ματια", προσεχετε: μπορει να ειναι παγιδα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το