Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

προβληματισμός τετάρτης - ΕΙΜΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ;

Καληνωρίσματα. Στον καταιγισμό πληροφορίας και καθημερινής διαδικτυακής δραστηριότητας μέσα από ιστοσελίδες ενημέρωσης ή κοινωνικής δικτύωσης καλό είναι να συχνά να βρίσκουμε ευκαιρίες για απολογισμούς ή καθετί που μπορεί να συντονίσει την δραστηριότητά μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσφατα προχώρησε στην δημοσίευση των θεμάτων που απασχόλησαν περισσότερο τους επισκέπτες των ιστοσελιδών της. Κύριο θέμα σε διασημότητα αποτελούν πάντα τα πολιτικά ζητήματα, ενώ ακολουθούν ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής στην υγεία, τη διατροφή κλπ.

Η έρευνα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να θίξω ένα αυτοδιερευνητικό ζήτημα για όλους http://www.post-gazette.com/images4/20061126DFchinacafe_450.jpg εμάς, τους χρήστες του διαδικτύου που καθημερινά επισκέπτονται αμέτρητες ή πιο επιλεγμένες ιστοσελίδες στις οποίες και περιηγούνται με σκοπό την διασκέδαση ή την ενημέρωση ή την επικοινωνία. Δεν είναι ένα ακόμη κείμενο για το διαδίκτυο οπότε είναι περιττό να γράψω τι μπορεί κανείς να βρει στον αχανή αυτό χώρο. Το ζήτημα εδώ είναι η αναγνωστική χρήση του διαδικτύου όπως αυτή προκύπτει από τις συνήθειές μας, οπότε μπορείτε να πείτε πως αυτό το κείμενο είναι κάτι σαν μια έρευνα για να μελετήσουμε λίγο την διαδικτυακή μας συμπεριφορά.

Λένε πως ανάλογα με την ηλικία, το κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο, την εργασία ή τη γεωγραφική κατανομή οι άνθρωποι επισκέπτονται συγκεκριμένες κατηγορίες σελίδων, όμως εγώ έχω μια ένσταση. Πρόσφατα μάθαμε ότι εκτός από εργαζόμενους παντρεμένους ρουτινιάρηδες, τώρα και τα παιδιά επισκέπτονται σελίδες πορνογραφικού περιεχομένου (άαααντε!) και τα παραδείγματα είναι πολλά γιατί στην ανωνυμία και η ιδιωτικότητα που προσφέρει το μέσο δεν υπάρχουν χαρακτηριστικά και τίτλοι. Αυτό είναι καθολικά αποδεκτό και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να μεταμορφώνεται ο ίδιος ή να στοχεύει σε εντελώς διαφορετικά γεγονότα απ’ ότι το κατεστημένο θα ήθελε.

Αυτό αφορά το σημερινό κείμενο. Μια ειλικρινή τοποθέτηση και παραδοχή για τις σελίδες που επισκεπτόμαστε καθημερινά φανερά, αλλά γιατί όχι και κρυφά. Αν νοιώθετε άβολα σχολιάστε ανώνυμα, αλλά κάντε την υπέρβαση και κατηγοριοποιήστε τις σελίδες του ενδιαφέροντός σας.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΑΣ :[

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρον το άρθρο σου.
    Επισκέπτομαι λίγες και επιλεγμένες σελίδες.
    Δεν έχω την άνεση χρόνου δυστυχώς.
    Ειναι ποικίλα τα ενδιαφέροντά μου:
    Λογοτεχνία,Ποίηση,Κοινωνικά Θέματα,Πολιτική,Ιατρική ,Μαγειρική.
    Θαυμάζω την έξυπνη γραφή και τα σοβαρά άρθρα.
    Σαυτόν τον αχανή χώρο πολλά μπορείς να συναντήσεις.....Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για τα παιδιά.
    Απολαμβάνω την ενημέρωση, την ψυχαγωγία και την επικοινωνία, αλλά θα πρέπει να ομολογήσω ότι απομακρύνθηκα από το βιβλίο, μπορώ να πω ότι το πρόδωσα.
    Καλό σου ξημέρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ thaliak1
    κακως δεν σκιαγραφησα πρωτα τον δικο μου εαυτο. Θα εγραφα πρωτα οτι ποτε δεν αγαπησα το βιβλιο, οσο κι αν το διαδικτυο αποτελεσε το μεσο για να αγαπησω το διαβασμα και τελικα τη γραφη.
    Αν μπορεις σε μια μερα να ασχολεισαι με την ποιηση και την μαγερικη μεσα στο διαδικτυο, τοτε αφενος αποθεωνεις τη χρηστικοτητα του και αφετερου δινεις το στιγμα ενος συγχρονου χρηστη σημερα. Με πολλα ενδιαφερονται και με ελαχιστους περιορισμους στην πλοηγηση :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το