Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

αναδρομές παρασκευής - Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΩΤΕΑΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 13 Ιουνίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: IΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΩΤΕΑΣ

Σ’ ένα μακρινό χωριουδάκι της Αυστρίας ήταν ένα μικρό σχολείο με λίγα παιδάκια και ένα πολύ καλοσυνάτο δάσκαλο, φανατικό ποδοσφαιρόφιλο. Δεν ήταν δύσκολο να μεταδώσει το πάθος του για το άθλημα στους μικρούς και λιγοστούς μαθητές του.

Έτσι, όλα τα παιδιά μαζευόντουσαν στην οθόνη του σχολείου και έβλεπαν όλους τους αγώνες, ενώ τις μέρες χωρίς κακοκαιρία έβγαιναν στην αυλή και έπαιζαν με τις ώρες ποδόσφαιρο. Άλλωστε δεν είχαν και πολλά να κάνουν σε αυτό το μικρό χωριουδάκι.

Πάντα ζούσαν με το όνειρο να συναντήσουν έστω για ένα λεπτό όλους τους αγαπημένους τους αστέρες!

Σε ένα από εκείνα τα απογεύματα που παιδικές φωνές κατέκλυζαν το προαύλιο του σχολείου τα στόματα πάγωσαν. Ο Πρωτέας είχε πέσει κάτω όταν συγκρούστηκε με το φίλο του και πονούσε πολύ.

Τα πρώτα λεπτά στο νοσοκομείο ήταν ικανά να φανερώσουν στους γιατρούς την αναπηρία του παιδιού στα κάτω άκρα. Δε θα μπορούσε να περπατήσει ξανά. Δε θα μπορούσε να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο ποτέ ξανά!

Με το πέρασμα του καιρού η θλίψη έδωσε τη θέση της στην περιφρόνηση. Τα άλλα παιδιά δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν και έτσι παραμελούσαν τον Πρωτέα και εκείνος κλείστηκε στον εαυτό του χωρίς να συμμετέχει!

Το άκουσμα της είδησης της έναρξης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Αυστρία είχε ένα ακόμη καλό στο μικρό σχολείο. Ο δάσκαλός ανακοίνωσε στα παιδιά πως για μια μέρα θα παρακολουθούσαν στο γήπεδο τους αγώνες! Επιτέλους θα μπορούσαν να συναντήσουν τους αγαπημένους τους ήρωες!

Η μέρα ήρθε όμως ο Πρωτέας δεν ήταν με τα παιδιά. Όντας στο αναπηρικό καροτσάκι είχε τη θέση δίπλα στον αγωνιστικό χώρο και όχι στις κερκίδες. Ήταν αλήθεια. Πριν αρχίσει ο αγώνας οι παίκτες πέρασαν δίπλα του, φωτογραφήθηκαν μαζί του. Μάλιστα ένας από τους επιθετικούς νομίζει ότι του αφιέρωσε και το γκολ του! Τα άλλα παιδιά δεν είχαν καταφέρει να δουν κανέναν από κοντά.

Την επόμενη μέρα ο Πρωτέας στο σχολείο τους δώρισε όλο το «υλικό» του. Και εκείνοι; Τον ανακήρυξαν αρχηγό και προπονητή της ομάδας!
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το