Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

προβληματισμός σαββάτου - ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ
Καληνωρίσματα από ένα νέο έτος. Τόσο νέο και άπειρο που και το ίδιο δεν ξέρει τι πρέπει να δώσει και τι να πάρει σε αυτές τις 365 μέρες που θα διαρκέσει η ζωή του. Όλοι φοράνε γιορτινά και δείχνουν τόσο αγαπημένοι γιορτάζοντας και ευχόμενοι ο ένας στον άλλο, αγάπη και ευτυχία που το νέο έτος θάμπωσε και πίστεψε σε έναν κόσμο ονειρικό.

Όλοι ξέρουμε πως θα διαπιστώσει πως τα πράγματα τις υπόλοιπες 364 μέρες θα είναι πολύ διαφορετικά, όμως όπως κάθε αδερφάκι του, θα το μάθει στην πορεία. Το ενθαρρυντικό για το νέο έτος είναι πως αυτό θα χρειαστεί να υπομένει για μόλις ένα χρόνο, ενώ εμείς για το υπόλοιπο της ζωής μας.

Το νέο έτος δεν έχει παρά να περιμένει καρτερικά να περάσουν οι μέρες, ενώ εμείς… Εμείς μπορούμε να συνεργαστούμε ειρηνικά, δημιουργικά, με γνώμονα το κοινό καλό για να χτίσουμε έναν νέο κόσμο όχι τέλειο, ούτε υπέροχο, απλά καλύτερο. Αυτό δε θα διαρκέσει ένα χρόνο. Ο νέος μας φίλος δε θα προλάβει να το δει να συμβαίνει. Μπορούμε όμως να το ξεκινήσουμε. Θα είναι δύσκολο, επίπονο, πολλές φορές άδικο. Όμως ίσως μια μέρα το ζήσουν τα παιδιά μας, εκείνα που θα ζουν με κάποια άλλα, πολύ μεταγενέστερα χρόνια στο διάβα τους. Και που ξέρετε; Ίσως τελικά προσπαθώντας, διαπιστώσουμε ότι μας αρέσει κιόλας.

Αυτή είναι η ευχή μου για το 2011. Σαν ένα αγέννητο μωρό που θα έκανα τα πάντα για να του χαρίσω έναν καλύτερο κόσμο για να ζει, όσο κι αν αυτό απαιτούσε θυσίες από μένα :[

2 σχόλια:

  1. Κι εγώ σε μια στάση διαμαρτυρίας
    με πλακατ λευκό,άδειο απο πληθος ταυτισμένων απόψεων θα ζητήσω απ το νέο χρόνο
    Για λίγο να μην πειράζει πολύ που χάνεται το επίδομα.
    Για πάντα να έχουμε μόνο προβληματισμούς πολυτελείας, πχ το ριζότο κολοκύθα με τι κρασί το κομποζάρω?
    ΠΟΤΕ ξανά να μην μετρήσουμε απώλειες. Έστω ΠΟΤΕ ξανά να μην πληρώνουμε πολύ πολύ ακριβά.
    Η απώλεια της μνήμης να μην θεωρείται ασθένεια αλλα ευχή.
    Η ενοχή, η στεναχώρια μας, η αγάπη μας,να πάψουν να`ναι γεννήματα συνήθειας.
    Τα τούβλά στους τοίχους μου να αντικατασταθουν απο διάφανο βελούδο.Ετσι που τα παιδία μου να κοιτούν την σαχήμια της πραγματικότητας χωρίς να σκληραίνει το βλέμμα τους> Η αν θες για να μην ανοίξουν πολλά κεφάλια όταν ξυπνήσουν και θελήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο που δεκαετίες τώρα ζεί και υπομένει με ενθαρυντικούς λόγους.
    Καλή χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ lydia1196
    θα ειναι καλη η χρονια. Απο εμας εξαρταται. Απο κανεναν νομο ή νεο μετρο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το