Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

προβληματισμός πέμπτης - ΕΛΑ ΜΑΣΤΟΡΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΟΥ

Καληνωρίσματα. Δεν έχει πλάκα να ακούτε να σας μιλάνε άλλοι για τον εαυτό σας και για στοιχεία του που εννοείται πως γνωρίζετε; Το ίδιο έκανε και η ευρωδημοσκόπηση που διεξήχθη σε τακτικά πλαίσια έρευνας για την Ένωση και η οποία αποκάλυψε πως οι Έλληνες είναι απαισιόδοξοι!

Τι μας λες; Λες και δεν το ξέραμε! Το 90% των ελλήνων βρίσκει κακή την οικονομική κατάσταση της χώρας και μάλιστα τα ποσοστά είναι τα υψηλότερα και σε επί μέρους τομείς σε όλη την Ευρώπη. Παραθέτω μόνο, ότι και το 67% πιστεύει ότι θα χειροτερέψει η ζωή τους τον επόμενο χρόνο αντί να καλυτερεύσει. Τέλος (και δε σας ζαλίζω άλλο) το 88% των ελλήνων πιστεύει ότι η κατάσταση τους είναι χειρότερη απ’ ότι των πολιτών των άλλων κρατών-μελών. Αυτό δε σημαίνει ότι έχουν μελετήσει εκθέσεις οικονομίας και ανάπτυξης των άλλων χωρών, όμως η απαισιοδοξία τους/μας, συνηγορεί στο συμπέρασμα αυτό!

Απαισιόδοξοι, μίζεροι και γκρινιάρηδες. Αμφισβητεί κανείς αυτούς τους χαρακτηρισμούς για http://www.waxoil.com/mence/large-pictures/Sad-Sam-2656.jpg το λαό μας; Πλέον –και με την έκθεση αυτή- μας πήραν χαμπάρι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι αιτίες είναι άφθονες και μπορούμε να αναφέρουμε την άνοδο των τιμών, τα προσωπικά οικονομικά του καθένα, οι κακές συντάξεις, η ανεργία και το σύστημα υγείας, αλλά και η παιδεία φυσικά. Και μπορούμε να αδικήσουμε τους συμπολίτες μας; Σίγουρα όχι, η κυβερνητική πολιτική έχει ωθήσει τον έλληνα σε βαθιά περισυλλογή ή μάλλον του έχει δώσει τις κατάλληλες αφορμές για να το κάνει. Πλέον όλα αμφισβητούνται, όλα αποδοκιμάζονται. Η υπομονή έχει εξαντληθεί και ο έλληνας δίπλα στη φιλοξενία θα διαφημίζει και την απαισιοδοξία. Κι αν το φιλότιμο δε μεταφράζεται σε καμία γλώσσα του κόσμου, το ίδιο συμβαίνει και με τη γκρίνια!

Ήρθαν οι εκλογές. Χωριστήκαμε σε στρατόπεδα, συμπεριφερθήκαμε όπως κάναμε τριάντα χρόνια τώρα. Άλλοι πανηγύρισαν, άλλοι απογοητεύτηκαν. Κι αυτοί που τότε χάρηκαν, σήμερα συμμερίζονται το γενικότερο κλίμα αγανάκτησης. Είναι ικανή η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας να σβήσει την απαισιοδοξία ή πλέον έχει γίνει συνώνυμη του χαρακτήρα μας;

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΤΗΣ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ :[ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το