Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

προβληματισμός τετάρτης - Ο ΝΕΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΝ MERKEL

Καληνωρίσματα. Αν γινόταν μια δημοσκόπηση που θα ερευνούσε το πιο μισητό πρόσωπο για το 2010 στους έλληνες, μία από τις κορυφαίες θέσεις θα ανήκε σίγουρα στην κυρία Angela Merkel, την 57χρονη καγκελάριο της Γερμανίας και πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της χώρας της. Η Merkel δεν εμφανίστηκε στο προσκήνιο το 2005 που εκλέχθηκε, καθώς η πολιτική της δράση ήταν ως τότε ήδη σημαντική ακόμα και ως εκπρόσωπος του αντιπολιτευόμενου κόμματος.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ως βασικός εκφραστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάστηκε στενά με τον γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί, για τα κοινοτικά συμφέρονται και σε πολλές περιπτώσεις η κοινή πολιτική τους δράση συνέβαλε αφενός στην προάσπιση ευρωπαϊκών συμφερόντων κόντρα σε αμερικανικά και αφετέρου στην στήριξη ελληνικών συμφερόντων σε θέματα όπως αυτό με την τουρκία στην οποία θεωρητικά η Ελλάδα είναι υπέρμαχος στην ένταξή της, όμως η πολλές ενστάσεις του γαλλογερμανικού άξονα συνέφερε πολλές φορές την Ελλάδα.

Η καγκελάριος όμως δεν είναι ο άγγελος της Γερμανίας ή της Ευρώπης. imageΠριν μερικούς μήνες σε ένα συνέδριο νεολαίας του κόμματός της, ανακοίνωσε πως η Γερμανία δεν μπορεί να γίνει μια πολυπολιτισμική χώρα. Είναι μια χριστιανική περιοχή στην οποία πρέπει να υπάρχει ο απόλυτος σεβασμός από τους κατοίκους της. Όποιος δεν μπορεί να εναρμονιστεί με αυτήν την φιλοσοφία η Merkel τον κάλεσε να φύγει απ’ τη χώρα. Ξαφνικά η Γερμανία άφησε τα χαμόγελα και έτριξε τα δόντια εντός και εκτός χώρας. Ας μην ξεχνάμε τις ελληνογερμανικές σχέσεις που ίσως να βρίσκονται σε άριστο διπλωματικό επίπεδο, αλλά από λάθος πολιτικούς χειρισμούς κατέληξαν σε ένα ανταγωνιστικό μίσος μεταξύ των λαών. Η Merkel κατάφερε να γίνει το μαύρο πρόβατο ασκώντας σκληρή επικριτική πολιτική στην Ελλάδα όταν πολύ εύκολα θα μπορούσε να αφήσει το έργο του “κακού” στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλο αυτό το διάστημα μου θύμιζε έναν έφηβο νέο που αναζητά έναν αδύναμο για να ξεσπάσει τα νεύρα του. Και τα κατάφερε. Οι έλληνες στρέφονται για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον των γερμανών και οι γερμανοί θεωρούν πως για την κάμψη της Ευρώπης ευθύνεται η Ελλάδα. Άλλωστε αυτό περνά η γερμανική πολιτική, αυτό πιστεύει και ο λαός εκεί. Όμως η Merkel ξέχασε πως αμέτρητοι έλληνες μετανάστευσαν στην χώρα της πριν χρόνια συντελώντας στην βιομηχανική ανάκαμψη της χώρας της, ενώ την ίδια ώρα η Ελλάδα τίμησε τα προϊόντα της Γερμανίας καθώς αποτέλεσαν τα νούμερο ένα στη λίστα των εισαγωγών της χώρας μας. Η εμπορική σχέση των δύο χώρων ήταν αμφίδρομή, μην ξεχνάτε πως η Ελλάδα εξάγει στη Γερμανία περισσότερα απ’ ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Κι όμως, η κυρία Merkel μετατράπηκε στο νέο Χίτλερ της Γερμανίας. Δεν απέφυγε να δημιουργήσει κόντρες ακόμα και με τη Γαλλία σε σοβαρά πολιτικά ζητήματα. Είδε το κόμμα της να χάνει πολύ απ’ τη δημοτικότητά του και σε πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης κατάφερε να βρίσκεται απέναντι σε όλους τους ευρωπαίους ηγέτες! Αν τελικά η Ελλάδα ανακάμψει θα πετύχει και μια μεγάλη νίκη ενάντια στον επανεμφανιζόμενο κατοχικό τύραννο της Γερμανίας. Αν καταφέρει να λάβει τα εύσημα από την ίδια την Merkel, τότε θα πρόκειται για μια σπουδαία εθνική νίκη, όπως τη δεκαετία του σαράντα.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΣΑΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ MERKEL :[

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το