Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

αναδρομές - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 7 Νοεμβρίου 2008
ΤΙΤΛΟΣ:  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΛΥΔΙΑΣ


ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ Π.Κ.
Lydia
07 Νοεμβρίου 9:41 πμ
(http://lydiaaa.spaces.live.com/)
Kalhmera,kalhmera.Akoysa koympoyries apo ta merh soy k eipa na enhmerw8w ek twn esw..(mias k esy eisai o pleon enhmeros se oti afora ta nea apo to metwpo)
Eixa efhsyxasei apo tis diabebaiwseis soy gia thn dynamh toy krhtikoy politismoy alla..na poy mperdeythka k pali..
Mhpws oi teleytaies eikones einai apo thn kolombia?Pes moy nai..na xareis,pes moy nai
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Λυδία, φίλοι χρήστες και επισκέπτες,
Θα είμαι πολύ σύντομος στην απάντηση μου προς την e-φίλη μου.
Οι κρητικοί είναι όλα αυτά που έχετε όλοι ακούσει. Φιλόξενοι, ευγενικοί, ήρεμοι, πατριώτες, παθιασμένοι, ανεξάρτητοι κ.α. Το θέμα προς εξέταση είναι ο συνδυασμός των παραπάνω χαρακτηριστικών που υφίσταται στον κάθε κρητικό. Γιατί, ο καθένας τα συνδυάζει με διαφορετικό τρόπο και διαφορετική αναλογία, ανάλογα με τα βιώματα, την ανατροφή κ.α.
Δε μπορεί να μην έχετε ακουστά αυτές τις περιοχές του Μυλοπόταμου. Εκεί οι άνθρωποι φημίζονται άλλοτε για την φιλοξενία του και άλλοτε (μια μικρή μερίδα) για τον υπέρμετρο πάθος. Όταν λοιπόν, το πάθος εκδηλώνεται με βάση τις λανθασμένες τακτικές ανατροφής, τις εμπειρίες οπλοκατοχής (π.χ. για κυνήγι), τότε έχουμε έτοιμες μηχανές πολέμου. Είναι λοιπόν κάποια άτομα που μεγαλώνοντας κάτι έγινε λάθος στο μαγείρεμα. Διότι τα χαρακτηριστικά του αγνού κρητικού είναι ποιοτικά και μοναδικά, όμως δεν απέχουν πολύ από την άλλη όχθη. Γι’ αυτό ο κρητικός θέλει προσοχή που δικαιώνει τη διαφορετικότητα από τους υπόλοιπους.
Μη στεναχωριέσαι Λυδία μου. Απλά να έχεις στο μυαλό σου ότι ο Κρητικός συνδυάζει τα γνωρίσματα της Κρήτης. Και κάποιες φορές η συνταγή χαλάει. Γιατί είμαστε δύσκολο φαγητό!

μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το