Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

αναδρομές - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: ?
ΤΙΤΛΟΣ:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Εν αναμονή των εξελίξεων στον πόλεμο της Τουρκίας, εγώ θα συνεχίζω την αρθρογράφηση έως ότου αρχίσουν οι επιχειρήσεις και ελπίζοντας να μη γίνουν ποτέ πράξη οι απειλές τους. Με αφορμή λοιπόν τη δράση εννέα δεκαοχτάχρονων (5 άντρες, 4 γυναίκες) που κατά τα φαινόμενα επιτέθηκαν και βανδάλισαν σε πίνακα του διάσημου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Κλοντ Μονέ.


Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και εδώ παίρνω φόρα εγώ, θέτωντας το σημερινό προβληματισμό ο οποίος σίγουρα σχετίζεται το κατά πόσο οι πολιτικές ή κοινωνικές πεποιθήσεις ή η ιδεολογία του καθένα μπορεί (ή πρέπει) να επηρεάζει την ποιότητα της δουλειάς του και την αντιμετώπιση του, από το κοινό.

Βέβαια, εδώ μιλάμε απλά για έναν ιμπρεσιονιστή! Σκεφτείτε να μιλούσαμε για έναν π.χ. κουμουνιστή, όπως έναν φούρναρη της γειτονιάς μου, από τον οποίο κάποιοι δεν ψωνίζουν επειδή είναι αυτής της πολιτικής πεποιθήσεως.

Λοιπόν;

Προσωπικά μου ακούγεται προφανές ότι αυτό δε μπορεί να αποτελεί εμπόδιο να θαυμάσουμε ή τουλάχιστον να αποφύγουμε την άσχημη κριτική, το χλευασμό και σίγουρα το βανδαλισμό στον οποίο ενδεχομένως θα υποβόσκει η σκέψη της ιδεολογίας του δημιουργού/εργαζόμενου κλπ.

Ποια όμως η άποψη σας στο θέμα; Πρέπει να επηρεαζόμαστε; Και πριν προλάβετε όλοι να γράψετε όχι, αναρωτηθείτε αν Εσείς το κάνετε έστω και ασυναίσθητα.
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το