Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

αναδρομές - ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΣΤΗΝ τουρκια

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 24 Ιανουαρίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ:  ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ ΣΤΗΝ τουρκια


Έχω αναφερθεί ξανά σε παρόμοιο θέμα, με έμφαση τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και έχω ξεκαθαρίσει ότι είμαι κατά τις σύσφιξης των σχέσεων μας. Όμως η φαρσοκωμωδία της οποίας μάρτυρες γινόμαστε εμείς, πρέπει να σχολιαστεί σήμερα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε την ασιατική χώρα της τουρκίας και συναντήθηκε με τον ομόλογό του και άλλους φορείς.

Η ατζέντα; Δεν περιείχε τίποτα. Σε μια σκηνή μεγάλης ανδρείας (ευελπιστώ η ειρωνεία μου να γίνεται αντιληπτή) ο κ. Καραμανλής έθιξε το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης καθώς και το θέμα αναγνώρισης του Πατριαρχείου μας όταν πριν λίγους μήνες σε αντίθεση που είχε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο ανόητος ηγέτης μας πήρε το μέρος της Αρχιεπισκοπής..

Έτσι λοιπόν ο Κωστάκης έθιξε καίρια ζητήματα και καθώς ίδρωνε όταν τα ανέφερε, ξαφνικά στο χαρτί της ομιλίας του είδε την τελεία και ηρέμησε. Το καθήκον του είχε τελειώσει!

Βέβαια, ούτε λόγος για να λάβει δεσμεύσεις από τους τούρκους. Μπα! Ένα ευχαριστώ άκουσε για την στήριξη της Ελλάδας στην πορεία ένταξης της τουρκίας στην Ευρώπη και έστειλε τη Νατάσσα στην πλατεία «ταξίμ» για ψώνια με τους τουρίστες!

Ούτε λόγος για πίεση μήπως και κερδίσουμε την ηρεμία μας από τις παραβιάσεις στον αέρα και τη θάλασσα από τις καθημερινές παρενοχλήσεις. Και η λίστα είναι τεράστια.

Εμείς τους γλείφουμε βάζοντας ακόμα και μουσουλμάνο στη Βουλή των Ελλήνων και εκείνοι περιορίζουν το δικαίωμα των Ορθόδοξων να πηγαίνουν στην Εκκλησία.

Ο πρωθυπουργός θα γυρίσει πίσω και οι τούρκοι θα λένε ότι όλα πήγαν βάση προγράμματος εξασφαλίζοντας την στήριξη της Ελλάδας στην ένταξη τους στην Ευρώπη και εμείς θα λέμε ότι το κλίμα ήταν φιλικό στο οποίο συζητήθηκαν σοβαρά θέματα.

Ακόμα και ο μεγαλύτερος πολιτικά άσχετος αντιλαμβάνεται ότι αυτή η επίσκεψη δεν ωφέλησε σε τίποτα. Από σήμερα αρχίζουν πάλι οι παραβιάσεις, οι προκλήσεις κτλ. Δόξα στον Ύψιστο που υπάρχει και ο αθλητισμός και ο Άρης χθες στην Πόλη έκλεισε τα στόματα των φανατισμένων εχθρών νικώντας με 10 πόντους και φωνάζοντας ότι η Ελλάδα που δε φορά γραβάτες δεν υπολογίζει τα τουρκάκια πουθενά!
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το