Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

προβληματισμός σαββάτου – ΕΡΩΤΗΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καληνωρίσματα. Αυτόν τον μήνα στην ενότητα ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ασχοληθήκαμε με ένα ιδιαίτερο ζήτημα της επικαιρότητας που όπως θα δούμε παρακάτω, έχει διχάσει την κοινωνία μας σήμερα. Οι… “Δεν Πληρώνω” έχουν κάνει για τα καλά αισθητή την παρουσία τους με διάφορες δραστηριότητες που έχουν και οικονομικό και συμβολικό χαρακτήρα. Αφού λοιπόν έγινε μια συνοπτική μελέτη στην δραστηριότητα και τα χαρακτηριστικά τους στο σχετικό κείμενο της ενότητας, τέθηκε το κρίσιμο ερώτημα.

Να πληρώσω ή να μην πληρώσω; Ιδού η απορία. Μια απορία που έδειξε να σας προβλημάτισε ιδιαίτερα. Πιο συγκεκριμένα, οι αναγνώστες καλούνταν να επιλέξουν ανάμεσα στην κανονική πληρωμή των εισιτηρίων και λοιπών υποχρεώσεων τους ως νόμιμοι πολίτες που δε δίνουν δικαιώματα στο κράτος ή στην ομάδα των “δεν πληρώνω” που επαναστατούν στην υπάρχουσα κατάσταση αγνοώντας τις οικονομικές τους υποχρεώσεις στα μέσα μεταφοράς ή στις εθνικές οδούς. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον αφού οι δυο επιλογές ψηφιζόντουσαν μία προς μία με τους “πληρώνω” να έχουν βραχεία κεφαλή. Το αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες έφερε τις δύο φιλοσοφίες, ισόπαλες με 50% επί των επιλογών των αναγνωστών κι έτσι άφησαν κι εμένα να αναρωτιέμαι για την πιο δημοφιλή απάντηση, η οποία δόθηκε την τελευταία μέρα της ψηφοφορίας από κάποιον που μάλλον δεν... πληρώνει κι έτσι με 52% έναντι 47% οι "δεν πληρώνω" εξαργύρωσαν την διασημότητα τους νικώντας στην ψηφοφορία.

Επόμενο “ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ” θα έχουμε την πρώτη Δευτέρα του Μαρτίου (7/3), στις 12:00 φυσικά στο yannidakis με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Περιμένω τις απαντήσεις σας :[

2 σχόλια:

Προβληματίστηκες; σχολίασε το