Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

αναδρομές - Η ΠΡΙΓΚΙΠΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 8 Φεβρουαρίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ:  Η ΠΡΙΓΚΙΠΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ


Μια φορά κ’ έναν καιρό ήταν μια πριγκιποπούλα και ένα τρωκτικό. Από τις ιδιότητές τους φανταζόμαστε πόσο διαφορετικοί ήταν. Εκείνη μια πανέμορφη και γλυκιά κοπέλα, όλο νάζι, με πλούσια χρυσά μαλλιά και γαλαζοπράσινα μεγάλα μάτια και εκείνος ένα όμορφο τρωκτικό, έξυπνο, με μεγάλα έξυπνα αυτιά και φτερά.

Κι όμως, τη φρόντιζε, την αγαπούσε και ο κόσμος γύρο τους το εκτιμούσε! Αν και διέκριναν τη διαφορά, τους είχαν μάθει, τους είχαν αγαπήσει, τους θεωρούσαν πρότυπο και όλοι χαίρονταν όταν το ζευγάρι ήταν χαρούμενο.

Για πολλά χρόνια ήταν ευτυχισμένοι. Μέχρι που αποφάσισε το τρωκτικό να γίνει άνθρωπος για χάρη της, να παρατήσει τη φωλιά του και να ανοίξει σπιτικό! Μα και εκείνη: παράτησε το βασίλειο της και έφυγε για ένα νέο, με ένα παλάτι που θα έχτιζαν οι δυο τους απ’ το μηδέν. Χωρίς λεφτά από το βασιλιά ο οποίο μονάχα έδινε τις ευλογίες του, περήφανος για την κόρη του. Τίποτα δε μπορούσε να χαλάσει το παραμύθι, ήταν οι βάσεις τόσο γερές που ο οποιοσδήποτε σεισμός θα κουνούσε, αλλά ποτέ δε θα γκρέμιζε το βασίλειό τους.

Όμως τα χρόνια περνούσαν και το πνεύμα που ένωνε τη διαφορετικότητα των δύο. Έδωσε τη σειρά του στην εύθραυστη ύλη και τριβές και άλλα προβλήματα αναδείκνυαν τη διαφορετικότητα του τρωκτικού και της πριγκιποπούλας. Η αγάπη ήταν πιο δυνατή απ’ τα προβλήματα, όμως εκείνα επηρέαζαν το ασυνήθιστο ζευγάρι. Πολλές φορές ο ένας δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του άλλου και τριγμοί υπήρχαν και εκεί.

Φρόντιζαν κάθε φορά να λύνουν τα προβλήματά τους. Όμως οι διαφορές ήταν εμφανείς και κάθε φορά που εμφανιζόντουσαν εκείνοι κλείνονταν, ακόμα και αν το τρωκτικό μας, προσπαθούσε γρήγορα να ανοίξει τις φτερούγες του και να αγκαλιάσει την πριγκιποπούλα, εκείνη όμως όντας από βασιλική καταγωγή δε ξεχνιόταν εύκολα και έτσι ο καιρός περνούσε με μια μεγάλη αγάπη να υπάρχει αλλά να μην είναι όπως την ονειρεύτηκαν, όπως άρχισαν να τη χτίζουν.

Τι έγινε στο παραμύθι;
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το