Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

αναδρομές - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 7 Απριλίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ:  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ


Καιρός ήταν να σχολιάσουμε την μη-πολιτική επικαιρότητα με αφορμή μια έρευνα που δείχνει ότι αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό εκείνων που διατηρούν σεξουαλικές σχέσεις στο γραφείο.

Το εκπληκτικό είναι ότι το ποσοστό αυτό αγγίζει το 1/3 των εργαζομένων από το οποίο –πριν πάει το μυαλό σας στο πονηρό- μόλις το 3% το έκανε για να πάρει προαγωγή. Παράλληλα μαθαίνουμε ότι οι μισοί μόνο τολμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι ο σημερινός άνθρωπος περνά ολοένα και περισσότερες ώρες στο επαγγελματικό του περιβάλλον, ενώ οι πολλές ώρες εργασίας του στερούν συνήθως την ευκαιρία να ψάξει και να βρει αξιόλογο ερωτικό σύντροφο.

Έτσι οι συνθήκες τον αναγκάζουν να ασχοληθεί περισσότερο με την προσωπικότητα των συναδέλφων του, κάτι το οποίο δε μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αρνητικό. Η αλήθεια είναι ότι οι πολλές ώρες συναναστροφής με το προσωπικό, δημιουργεί εντονότερες σχέσεις οι οποίες λογικό είναι κάποιες φορές να καταλήγουν σε ερωτικό φλερτ. Άλλωστε το οικείο περιβάλλον εργασίας ενισχύει την ευκολία προσέγγισης συντρόφου.

Μέχρι σήμερα πολλοί θα πίστευαν ότι μεγάλο μέρος των ερωτικών συνευρέσεων στο γραφείο θα γίνεται για λόγους προαγωγής, όμως αυτό η έρευνα το διαψεύδει, δείχνοντας έτσι ότι αφενός η παραπάνω μορφή ερωτικής συνεύρεσης θα υπάρχει πάντα, αφετέρου ότι πλέον δεν είναι αυτή που αντιπροσωπεύει το σεξ στο γραφείο.

Ουσιαστικά νομίζω ότι δεν υπάρχει ηθικός φραγμός στη σύναψη σχέσεων στο επαγγελματικό ή εκπαιδευτικό περιβάλλον, αντίθετα μπορούν να δημιουργηθούν ισχυροί δεσμοί και σπουδαίες σχέσεις καθώς το χαρακτηριστικό της κατανόησης εξαιτίας των παρόμοιων βιωμάτων και της αντιμετώπισης παρόμοιων προβλημάτων, ασφαλώς και δυναμώνει μια σχέση.

Από την άλλη, ο έρωτας ίσως αποτελεί ένα χαλαρωτικό διάλειμμα ή μια δυναμωτική ένεση ψυχολογίας στο μέσο μιας δύσκολης και πιεστικής μέρας στη δουλειά..

Προσωπικά υποστηρίζω κάθε υγιώς αναπτυσσόμενη σχέση και δε βρίσκω λόγο να αποδοκιμάσω μια όμορφη είτε ερωτική σχέση, είτε σεξουαλική εμπειρία στο χώρο της δουλειάς.
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το