Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

αναδρομές - ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: "μια πόλη στο σκοτάδι"

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 28 Μαρτίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ:  ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: "μια πόλη στο σκοτάδι"


Μια φορά σε κάποιον καιρό, όταν τα φώτα χαμήλωσαν και το φως έγινε ημίφως και η μέρα σκοτάδι τα υγρά σοκάκια του δρόμου δεν ήταν χώρος για ερωτευμένα ζευγάρια ή για αγοράκια που έπαιζαν μπάλα.

Αραιές παρουσίες και δυνατά βήματα από σκοτεινούς ανθρώπους που έκαναν την εμφάνισή τους όλο μυστήριο. Πολλά μυστικά που ήταν όμως όλα ένα. Διαφθορά, ψέματα, εντυπώσεις. Όλοι για λίγους και αυτοί οι λίγοι για τους ίδιους.

Η νύχτα πάντα αργούσε και οι άνθρωποι είχαν χάσει κάθε ελπίδα. Η αστυνομία ήταν πολύ μικρή για να σώσει το οτιδήποτε. Όλα υπήρχαν, μα τίποτα δεν ήταν ικανό να αλλάξει την εικόνα μιας διαφθαρμένης διάρθρωσης της κοινωνίας.

Η μοναδική ελπίδα ερχόταν σχεδόν κάθε πρωί από τις εφημερίδες. Μεγάλη τίτλοι που μιλούσαν για ένα θηρίο που αφόπλιζε. Αφόπλιζε εκείνους τους μυστηριώδεις τύπους που περπατούσαν στα σοκάκια.

Κάποιοι μιλούσαν για ένα τεράστιο πτηνό, σα νυχτερίδα. «Ανοησίες» μονολογούσαν οι περισσότεροι ξέροντας ότι οι εφημερίδες ήθελαν να πουλήσουν φυλλάδες. Θα έγραφαν οτιδήποτε.

Κι όμως. Τα θύματα υπήρχαν στ’ αλήθεια. Δε μπορεί όλοι να αυτοκτόνησαν. Να πέθαναν από υπερβολική δόση. Να σκοτώθηκαν από ξεκαθάρισμα λογαριασμών, όπως ανακοινωνόταν.

Αυτό το θηρίο, ακόμα και αν δεν υπήρχε, είχε καταφέρει να φοβίσει τους ανθρώπους της νύχτας, να προβληματίσει όλους τους υπόλοιπους.

Η νύχτα τώρα ήταν τρομακτική για όλους. Το φεγγάρι το ίδιο φοβόταν. Θα ορκιζόντουσαν οι μικροί τρομαγμένοι άνθρωποι ότι χθες το βράδυ στην πανσέληνο είδαν ένα τεράστιο σύμβολο, σα νυχτερίδα, να το επισκιάζει. Μα είχαν όλοι τρελαθεί; Τόσο πολύ είχαν επηρεαστεί από τις ψευτιές των δημοσιογράφων;

Σάλος είχε δημιουργηθεί και πλέον το θηρίο ήταν καθημερινή είδηση, ακόμα και αν δεν υπήρχε κάποιο γεγονός. Τέτοια ουτοπία!
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το