Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

προβληματισμός παρασκευής - ΜΥΘΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ: Η ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ (μέρος 4/4)

image24[18][3]image[18][15]image[31]
Ο αδερφός του Νίκου δεν είναι καιρός που είχε παντρευτεί στην Κύπρο και ένα του ταξίδι στο Ρέθυμνο θα άλλαζε τα πάντα. Το ζευγάρι είχε έρθει για διακοπές και μαζί ήταν μια πολύ καλή τους φίλη από την Κύπρο. Φυσικά οι παρέες ήταν κοινές.

Ο Νίκος δεν άργησε να παρατηρήσει την Χριστιάνα, τη φίλη του αδερφού του και το ίδιο έκανε και ο Δημήτρης, άλλωστε οι δύο φίλοι επικοινωνούσαν με τα μάτια. Σε μια ευκαιρία μόνο ο Δημήτρης πρόλαβε να προτρέψει πονηρά τον κολλητό του: “Έλα ρε φίλος! Δείξε πόσο φιλόξενοι είμαστε στην Κρήτη”! Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή, όμως οι δυο νέοι ήρθαν πολύ κοντά αυτές τις μέρες. Η Χριστιάνα έφυγε όμως η επικοινωνία τους δε χάθηκε. Θα μιλούσαν για ώρες έκτοτε ξανά και ξανά. Θα ήταν ανούσιο να γράψω πως ο Νίκος δεν έτρεφε ιδιαίτερα αισθήματα για την Χριστιάνα. Συνέβαινε όμως το ίδιο και από την πλευρά της;

Την απάντηση έδωσε η ίδια. Επισκέφθηκε ξανά την Κρήτη για τον Νίκο και πλέον ήταν φανερό πως μέσα τους είχε γεννηθεί ένας δύσκολος έρωτας από απόσταση, όμως ποιός σας λέει πως ο πραγματικός έρωτας είναι για τα εύκολα; Καθημερινά ατέλειωτα τηλέφωνα και συχνά ταξίδια από την Κρήτη στην Κύπρο και από την Κύπρο στην Κρήτη, ήταν το οξυγόνο της σχέσης αυτής. Και ξέρετε… ο Νίκος δεν είχε όλη τη συμπαράσταση που χρειαζόταν. Ο Δημήτρης ήταν επιφυλακτικός. Δεν θα ήθελε να ρισκάρει την καρδιά του φίλου του για μια γυναίκα πολλά χιλιόμετρα μακριά. Κι όμως ο καιρός περνούσε και μαζί η αγάπη των δύο ρίζωνε, μέχρι που άνθισε το πρώτο λουλούδι: “Φίλος. Θα πάω στην Κύπρο. Θα μείνω μαζί με τη Χριστιάνα. Δεν έχω λόγο να διακόψω μια τόσο ωραία σχέση”. Ο Δημήτρης το περίμενε, όμως και πάλι φρόντισε να δυσκολέψει το φίλο του. Του επίστησε την προσοχή σε όλα όσα μπορούσαν να συμβούν. Τον προειδοποίησε για οτιδήποτε άσχημο μπορούσε να συμβεί, μα ο Νίκος ήταν πάντοτε έτσι. Έβαζε έναν στόχο και τον κυνηγούσε με οποιοδήποτε κόστος. Έτσι τα κατάφερε ως τώρα. Έτσι θα συνέχιζε! Ως τότε όμως είχε να αντιμετωπίσει και την δυσπιστία όλων. Φίλων και συγγενών. “Ξέρω τις επιφυλάξεις σου και άκουσα όσα μου είπες. Έχω πάρει την απόφαση μου και τώρα θέλω να με στηρίξεις” είπε ο Νίκος στο φίλο του και εκείνος του έδωσε το λόγο της τιμής.

Ο Νίκος έφτασε στην Κύπρο. Κανείς δε λέει ότι είναι όλα εύκολα, όμως όταν η αγάπη είναι τόσο δυνατή, ποιός κοιτάει τις δυσκολίες; Ο Νίκος βρήκε δουλειά, έμαθε τη ζωή εκεί και η ζωή έμαθε το Νίκο. Ο Δημήτρης πάντα περίμενε νέα του φίλου του. Ήθελε πάντα να ξέρει ότι είναι καλά. Ότι τα όνειρά του πραγματοποιούνται. Κάθε φορά που άκουγε πως είναι καλά, αισθανόταν λιγότερο το βάρος της απουσίας του από δίπλα του.

Μια μέρα, καιρό μετά, ο Νίκος είχε πραγματικά νέα! “Η Χριστιάνα είναι έγκυος. Παντρευόμαστε σε λίγο καιρό”. Η μέρα έφτασε και ξαφνικά παλιές γνώριμες φυσιογνωμίες ήταν και πάλι μαζί. Όχι στην Αλεξανδρούπολη, αλλά στην Κύπρο κι όχι για έναν καφέ όπως παλιά, αλλά για να γιορτάσουν το μέγιστο γεγονός. Ο Νίκος και η Χριστιάνα έδιναν νόημα στην αγάπη ή μάλλον η αγάπη οριζόταν πλέον από τους δυο τους. Ήταν ένα αξέχαστο διήμερο. Από πολλές απόψεις. Το παλικάρι με το άκακο χαμόγελο, με το ασύγκριτο φιλότιμο, εκείνος που δούλευε πάντα για τους άλλους, είχε επιτέλους μια ολόκληρη μέρα για εκείνον. Για να γιορτάσει την απαρχή μιας νέας ζωής. Την μετατροπή του στον μέλλοντα πατέρα, στον σύζυγο μιας υπέροχης γυναίκας.

imageΉταν μια λαμπρή μέρα. Ήταν όλα τόσο εντυπωσιακά οργανωμένα. Η προσμονή μετατράπηκε σε δάκρυα χαράς. Το ρολόι των αναμνήσεων γύριζε σαν τρελό με ρυθμό χαρμόσυνο, όμως έμενε ένα πράγμα. Έμενε ο ασπασμός του Δημήτρη στην Χριστιάνα. Την ήξερε, την συμπαθούσε, την ευχαριστούσε που είναι η αιτία να είναι χαρούμενος ο φίλος του, όμως έμενε αυτή η πολύ μικρή τελευταία λεπτομέρεια. Και η στιγμή ήρθε. Ο Δημήτρης αγκάλιασε, φίλησε και ευχήθηκε  στην Χριστιάνα και τότε αισθάνθηκε όλα όσα έπρεπε να αισθανθεί. Ένας μαγικός ηλεκτρισμός κυρίευσε όλα τα ερωτηματικά του Δημήτρη. Εντελώς μαγικά ο Δημήτρης καθησυχάστηκε. Ένοιωσε πως ο φίλος του βρήκε αυτό που του άξιζε. Ξαφνικά κατάλαβα πως η προσευχή του είχε εισακουστεί. Ο Θεός αντάμειψε τον Νίκο. Και τον αντάμειψε με μια νεράιδα!
:[ 
διαβάστε ολόκληρο τον Μύθο Μαρτίου την ερχόμενη Κυριακή στις 12:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το