Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

αναδρομές - ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΔΡΑ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 01 Απριλίου 2009
ΤΙΤΛΟΣ:  ΓΑΛΑΖΙΑ ΕΔΡΑ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Πολλές φορές μια ιδέα είναι ικανή να πωρώσει, να φανατίσει, να συντροφεύσει κάποιον στις δραστηριότητές του, μέχρι και την τελευταία του. Είμαι από αυτούς που όταν αφοσιώνονται κάπου βάζουν και την υπογραφή τους μαζί.

Από το 1992 δηλώνω λάτρης της Εθνικής Ελλάδος του ποδοσφαίρου. Άλλωστε όπως έχω γράψει πολλάκις, ο αθλητισμός είναι ο κυριότερος τρόπος –σήμερα- να αισθανθούμε περήφανοι ως έλληνες, άσχετα αν η συγκεκριμένη ομάδα άρχισε να μας προσφέρει χαρές μόλις απ’ το 2003 και ύστερα!

Σήμερα η Εθνική επιστρέφει στο Ηράκλειο για τον αγώνα με την αντίστοιχη του Ισραήλ στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει το 2010 στη Νότια Αφρική.

Γιατί Ηράκλειο; Γιατί το ζήτησαν οι ίδιοι οι παίκτες! Το Καραϊσκάκη των 33000 θέσεων στην πρωτεύουσα των 3.760.000 κατοίκων, που αποτελούσε μέχρι πρότινος την έδρα της Εθνικής μας, ήταν προκλητικά «μισοάδειο» και η κάθε αγωνιστική αποτυχία συνοδευόταν από γιουχαΐσματα και ξύλο.

Αντίθετα το Παγκρήτιο Στάδιο των 27.000 θέσεων στο νησί των 600.000 κατοίκων ήταν πάντοτε γεμάτο κάθε φορά που η Εθνική κατέβαινε στο νότο. Τώρα οι παίκτες οι ίδιοι θέλουν να κάνουν το κόσμημα της Κρήτης από εξοχικό μόνιμη έδρα και ποιος τους αδικεί, όταν οι κρητικοί φωνάζουν 90 λεπτά για την ομάδα με τον παλμό που δίνει ο μοναδικός σύνδεσμος φιλάθλων της Εθνικής Ελλάδος, ο «Γαλανόλευκος Φάρος» με έδρα την Κρήτη;

Εκατό άτομα υποδέχτηκαν προχθές τους παίκτες στις έξι το πρωί στο αεροδρόμιο και τετρακόσια, λίγες ώρες μετά στην πρώτη της προπόνηση: «Μη φοβάστε τίποτα. Εμείς θα το γεμίσουμε για πάρτι σας», φώναζε ο κόσμος.

Έτσι, απόψε στις 21:30 η Κρήτη θα βρίσκεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, στηρίζοντας την ομάδα μας και στέλνοντας μήνυμα προς όλους. Η Κρήτη δεν τσιγκουνεύεται αισθήματα.

Στο γραφείο ήρθα με το κασκόλ και τη φανέλα. Ραντεβού στο γήπεδο! Όσοι αθηναίοι, ανοίξτε το
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το