Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

πρόγνωση καιρού δευτέρας

πρόγνωση καιρού
Κακοκαιρία με βροχές στα δυτικά και νότια, καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά και στο Αιγαίο, χιονόνερο στην Κεντρική Ελλάδα και χιονοπτώσεις αρχικά σε όλα τα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της Β. Ελλάδας και από αργά το βράδυ στις περισσότερες περιοχές από τη Στερεά και βορειότερα καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου, περιμένουμε την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εστιάζονται κατά κύριο λόγο στα ανατολικά και νότια, ενώ στα πεδινά της Δ. Ελλάδας το βράδυ αναμένεται χιονόνερο και πιθανόν κατά περιόδους στα βορειότερα τμήματα τοπικές χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 7 στην Κεντρική Ελλάδα, από 4 έως 9 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 5 έως 9 στο Βόρειο Αιγαίο και από 9 έως 13 - 14 στα νησιά του υπόλοιπου Αιγαίου. Τονίζεται οι θερμοκρασίες μετά το μεσημέρι θα σημειώσούν σημαντική πτώση, ενώ λόγω της ενίσχυσης των ανέμων το αίσθημα ψύχους θα είναι πολύ εντονότερο.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι – βορειοανατολικοί ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυλλώδεις και το βράδυ από τις Κυκλάδες και βορειότερα σε πολύ θυλλώδεις εντάσεων 8 - 9 μπ. και πιθανόν τοπικά 10 μπ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, ενισχυόμενοι σταδιακά κατά τόπους σε θυλλώδεις μέχρι πολύ θυλλώδεις εντάσεων 8 - 9 μπ.
στην ΕΛΛΑΔΑ | στον ΚΟΣΜΟ
μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προβληματίστηκες; σχολίασε το