Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

αναδρομές - Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

αναδρομές
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ: 25 Ιουνίου 2007
ΤΙΤΛΟΣ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΣ
Είναι πολύ γνώριμο σε πολλούς ανθρώπους, να εξαρτώνται από κάποιο πρόσωπο. Και με τον όρο εξάρτηση δεν εννοώ το ανόητο κόλλημα που παρατηρείται από κάποιους σε άλλους. Μιλώ για την υπέρμετρη αγάπη ενός ανθρώπου στο σύντροφο του, το παιδί το γονέα του κλπ. Αγάπη που έχει χαρακτηριστικά όπως η θυσία, να είναι δηλαδή κάποιος ικανός να θυσιάσει οτιδήποτε για το πρόσωπο που τόσο αγαπά. Αντίστροφα, η διάθεση, η ζωή και γενικά η κατάσταση εκείνου ακριβώς του προσώπου είναι ικανά να επηρεάσουν στον ίδιο –ή κάποιες φορές ακόμα μεγαλύτερο- βαθμό τη δική μας αντίστοιχη κατάσταση. Μια ανεξήγητη δύναμη που ανάλογα με τη διάθεση του άλλου, μπορεί να μας χαλάσει ολόκληρη τη μέρα και αντίστοιχα μπορεί να ζωγραφίσει την πιο σκούρα στιγμή. Η έγνοια είναι η εξήγηση και ασφαλώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο που δεν παρατηρείται σε όλους τους ανθρώπους. Επηρεάζεται άμεσα από την ίδια την ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου. Από το μέγεθος της ουσιαστικής αγάπης που τρέψει προς τον άλλο. Τελικά εκείνη η δύναμη που μπορεί να μας προκαλέσει τόσο έντονα συναισθήματα και η οποία ουδεμία (συνήθως) σχέση έχει με τον ίδιο μας τον εαυτό ή τις καταστάσεις που εμείς ζούμε, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο μελέτης. Καθότι επιλεκτική και εκλεκτική συνάμα, μας κατευθύνει με ένα παράξενο τρόπο. Και όταν αυτή η δύναμη σταματά να μας επηρεάζει, σταματά να ασκεί ενέργεια πάνω μας, τότε; Τα συναισθήματα φθίνουν, φθείρονται, τείνουν προς εξαφάνιση και καταστροφή της όποιας σχέσης. Τότε προφανώς απαλλασσόμαστε από έναν ομολογουμένος αστάθμητο παράγοντα τον όποιο δε μπορούσαμε να ελέγξουμε ως τώρα. Ή μήπως μπορούσαμε; Με το να προσπαθούμε και εμείς καθημερινά να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που χρειάζεται το αγαπημένο μας πρόσωπο να είναι καλύτερα και κατ’ επέκταση και εμείς οι ίδιοι
.μετάβαση στην αρχική σελίδαμετάβαση στον προβληματισμό της ημέρας

5 σχόλια:

  1. Σε αυτή την ανάρτηση είδα γραμμένη την συναισθηματική κατάσταση που βιώνω με την κόρη μου από τα 19 μου...!!!
    Πράγματι είναι μια ανεξήγητη δύναμη αγάπης που οδηγεί σχεδόν σε παράνοια... και ενώ το κατανοώ και προσπαθώ να αποβάλω μέρος της αδυναμίας εν τούτοις αποτυγχάνω και πάλι τα ίδια..
    Υπάρχει περίπτωση να μην απαντήσει το τηλέφωνο και να με πιάσει τόση ταραχή που νομίζω πως καταλήγω στην κυριολεξία.
    Θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι σχιζοφρενής και πως όλο αυτό πηγάζει από τα απανωτά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε από μωρό τα οποία μου έχουν κλέψει δια παντός την ψυχραιμία.
    Ευχαριστώ που μου δόθηκε η δυνατότητα να δω πως τελικά δεν είμαι η μόνη εξαρτημένη κάποιας υπέρμετρης αδυναμίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :[ Τζωρτζίνα
    δεν είσαι η μόνη και είναι γεγόνος αυτό. Αν και ποτέ δε θα το ήθελα αυτό, έχω κι εγώ ένα τέτοιο πρόσωπο στη ζωή μου. Η μέγιστη αδυναμία για έναν άνθρωπο, δε συμφωνείς;
    Σου εύχομαι να έχεις πάντα το κουράγιο να αντέχεις και για τους δύο :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η κόρη μου με τσάκωσε να κάνω το σχόλιο και με αγκάλιασε λέγοντάς μου.."προτείνω να μου βάλεις επιδερμικό εντοπιστικό μηχανισμό ώστε να μην σε πιάνει πανικός όταν απομακρύνεται η μια από την άλλη"
    Με δουλεύει ή μου φαίνεται????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. :[ Τζωρτζίνα
    σε δουλεύει ή όχι, μην περιμένεις..
    εκμεταλλεύσου την ευκαιρία και κάνε το :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μη μου βάζετε ιδέες...
    ...δεν θέλω και πολύ να το κάνω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προβληματίστηκες; σχολίασε το